Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Bayram coşkusu denizden karaya taştı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının 102. yıldönümünde pandemi nedeniyle sokaklarda, okullarda, stadyumlarda kutlama yapılamadı. Sarıyer Belediyesi 19 Mayıs ruhunu yaşatmak ve bayram coşkusuna ortak olmak için koronavirüs önlemlerini dikkate alarak bir dizi etkinlik düzenledi.

ARAÇ KORTEJİ 38 MAHALLEDE

Etkinlikler, Sarıyer Merkez’de bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Resmi törenin ardından Sarıyer sahiline yanaşan temsili Bandırma Vapuru’nu vatandaşlar alkışlarla karşıladı. Dalgıçlar ise su üstünde yaptıkları gösterilerle kutlamalara damga vurdu. 7 kişilik ekip denizde Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin yanı sıra Sarıyer Belediyesi bayrağı da açtı. Koronavirüs gölgesinde kutlanan bayram coşkusunu Sarıyer caddelerine taşımak için her yıl olduğu gibi bu bayramda da araç konvoyu yapıldı. Marşlar eşliğinde Sarıyer’in bütün mahallelerini dolaşan korteje vatandaşlar da pencerelerden ve balkonlardan alkışlarıyla eşlik etti. Kortejle birlikte; Ferahevler, Sarıyer Merkez, Kilyos Meydan, Darüşşafaka, Huzur Mahallesi, Reşitpaşa ve Ömürtepe’de kurulan mobil sahnelerde Faik Pala konseri düzenlendi.KENT YASAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183