Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Ataşehir’de ikinci sosyal market de hizmete açıldı

İlçedeki ihtiyaç sahiplerinin, ihtiyaç duydukları ürünlere daha rahat ulaşmalarını sağlayabilmek için Ataşehir Belediyesi tarafından açılan Sosyal Marketler yaygınlaşıyor.

Sosyal Marketlerin ilki şubat ayı sonunda Örnek Mahallesi’nde hizmet vermeye başlamıştı, ikinci Sosyal Market ise Yenişehir Mahallesi’nde mahalle muhtarlığının hemen yanında ihtiyaç sahiplerinin kullanımına açıldı.

Sosyal Market sayesinde Ataşehir’de ikamet eden ihtiyaç sahipleri; gıdadan giyime, kırtasiyeden temizlik ve kişisel bakım ürünlerine kadar yüzlerce çeşit malzemeyi kendileri seçip beğenerek alma imkânına sahip olacaklar.

Uygulama kapsamında Belediye tarafından sosyal incelemesi tamamlanan ihtiyaç sahiplerine birer Sosyal Kart veriliyor ve bu kartlara ihtiyaçları kadar puan yükleniyor.

Vatandaşlar, Sosyal Kart ile Sosyal Market’e gelerek kendilerinin ve ailelerinin giyecek, yiyecek veya çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Yalnızca ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabildiği Sosyal Markette para kullanılmıyor.

İlçedeki her bireyin insani koşullarda yaşaması ve temel ihtiyaçlarına ulaşabilmesi için sosyal yardım hizmetlerinebüyük önem verdiklerini ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Covid-19 pandemisi ve ekonomik sorunlar nedeniyle artan yoksulluk sorununa karşı sosyal destek çalışmalarımızı artırdık. Ramazan ayı öncesinde ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerin, ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmeleri için ikinci Sosyal Marketimizi de hizmete açtık. Sosyal Marketlerimizin sayısını artırmayı planlıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183