Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Ali Cengiz Erol; Örgütlü toplum hiçbir zaman yenilmez

 CHP'de kongreler sürecinin başlaması ile ilçe başkan adayları da adaylık açıklamalarına başladılar. Daha önce geçmiş dönem Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Belediye Meclis Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Grup Başkan Vekilliği yapan Ali Cengiz Erol adaylığını açıkladı.

İlçe binasında düzenlenen basın açıklamasına kendini tanıtarak başlayan Erol, “Bildiğiniz üzere 18 mahallede seçimlerimizi tamamlayarak, kongre süreci başlamış oldu. Delege seçilen veya seçilemeyen, sandığa giderek parti içi demokrasi sürecine katkı sunan tüm örgüt üyesi arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Değerli arkadaşlar, ben her zaman örgütüm de kullandığım dile dikkat ettim. Örgütümüz artık nefret söylemlerinden, dedikodulardan bıktıi usandı. Siyasetin de seviyeli bir dili olmalı. Siyasi söylemle eylemlerimiz olmalı. Yoldaşlarım, bir partiyi yaşatan ve ayakta tutan programı, ilkeleri, idealleri ve ideolojileridir. Cumhuriyet Halk Partisi olmak demek, toplumsal ulusal ve evrensel düşünmeyi gerektirir. Her kesimden görüşler almalıyız. Farklı düşünceler ve fikirler düşmanlık değil, zenginlik olmalıdır. İlçemizde iç sorunlar ve kısır çekişmeler ile oluşan bir görüntü vermemeliyiz. Örgütümüz rakipleri ile mücadele ve yarış içerisinde olmalıdır” dedi.

“Siyasi hırs değil siyasi akıl ile hareket edeceğiz”

Aslolanın birlikte çalışmak olduğunu vurgulayan Erol, “Örgütümüzde kavgacı bir üslup yerine sağduyulu ve diyalogu, siyasi hırs yerine siyasi aklımızı ön planda tutarak, çalışmalar yapmak zorundayız. Bireysel kurtuluşumuz olmaz. Ya hep beraber ya hiçbirimiz. Örgütsüz toplum, dağınık toplumdur. Şuna inanın ki, örgütlü toplum hiçbir zaman yenilmez. Onun için bizlerde örgütümüzde saygıyı, sevgiyi ve güveni egemen kılmalıyız. Saygının olmadığı yerde nefret, sevginin olmadığı yerde hakaret, güvenin olmadığı yerde de ihanet olur. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kaos isteyenler bizden değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kaos isteyenler ılımlı İslam Cumhuriyeti’ne katkı sunmak isteyenlerdir. Polis gücüyle, tomalar ile kanun hükmünde kararnameler ile mahkemeler ile yalan ve kin kusan medyaları ile AKP iktidarı ayakta durmaya çalışmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, işgal kuvvetleri için geldikleri gibi gidecekler demişti. Bizler de, geldikleri gibi gidecekler demeliyiz.” şeklinde konuştu. 13. Olağan Maltepe İlçe Kongresi’nde aday olacağını açıklayan Ali Cengiz Erol, konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183