Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

64 ÜLKENİN GENÇLERİ DÜNYAYA SEVGİ VE BARIŞ ÇAĞRISI YAPTI

"Sevgi birbirimize, barış hepimize" sloganıyla Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 23. kez düzenlenen "Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali" 6 Ağustos tarihinde sona erecek.

Dünya Festivaller Birliği tarafından 8 kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" ödülüne layık görülen festival, pandemi nedeniyle son iki yıldır kısıtlı olarak yapılıyordu.

Tarihi köprüde anlamlı mesaj

Müzik dinletileri, uluslararası yarışmalar, sergiler, atölyeler, sanat çalıştayları, çocuk atölyeleri ve konserlerin sanatseverlerle buluştuğu festivale, bu yıl 64 ülkeden 1500 kültür ve sanat elçisi katılıyor. Festival kapsamında Büyükçekmece Kültürpark'ta her yıl geleneksel olarak yapılan sevgi bahçesi oluşturuldu ve ardından da ülkelerin plakaları barış kütüğüne çakıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisinin ardından 64 ülkenin geleneksel kıyafetleriyle tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü üzerinde bir araya gelen gençler, ülkelerinin bayraklarını dalgalandırarak tüm dünyaya "Sevgi birbirimize, barış hepimize" mesajını verdi. Büyükçekmece Gölü üzerine düzenlenen su gösterileri ise adeta nefesleri kesti. Festivale özel hazırlanan “Suyla Gelen Hayat” Su ve Flyboard gösterileri izleyenleri hayran bıraktı. Kültürparkta yapılan açılış etkinliklerinin ardından resmi açılış töreni Kemal Sunal Amfi Tiyatro'da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183