Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

31 sanatçıdan geçmişin izleri

'Bir insanı hafızası olmaksızın düşünmek olanaksızdır" diyen Hülya Düzenli,şu açıklamayı yaptı: “İnsanın her yaşında, toplumların her zaman diliminde kaydedilmiş geçmişlerine başvurulmuştur. Bu nedenle içinde bulunulan ‘an’ hep geçmişten gelir, geçmişten etkilenir. Bir insanı, hafızası olmaksızın düşünmek olanaksızdır. Hafızasını kaybetmek, hafızanın kaybettirilmesi, yeni ve farklı bir hafıza yaratmak vb. durumlar bugün özellikle toplum mühendisliğinin en çok kullandığı özelliklerdir. Sergimizde bir konsept çerçevesinde geçmiş hafızamıza yönelik bir çalışma gerçekleştirdik. Sanatçılarımız herhangi bir kişisel anı üzerinden değil toplumsal hafızanın anılarından en sevdiğinden, kızdığından, hayata bakışından değerlendirmeleri üzerine alt başlıkları kendileri oluşturdular.”

7 ŞUBAT’A KADAR ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Sergide Bahar Bayrak, Berna İkbal, Can Berk Koç, Ceren Ongan, Ceyda CanayMalgaltepe, Çiğdem Şener, Çiğdem Üner, Didem Germen, Doğan Tanju, Ece Aktaş Orak, Elanur Kaya, Elif Aslan, Gülşah Kalebaş, Işın Avcıoğlu, İnci Kaymak, İvetAdut, Jale Kudatgobilik, Meral  Bilkay, Murat Tiraki, Müjde Kılıçkıran, Nazlı Temürlenk, Nilgün Kızılsümer, Nilüfer Adam, Nuran Atahan, Özden Tür, Özlem Taşçı, Seda Avunca, Selma Sarmusak, Serpil Kırca, Sıla Güven ve Simden Yavuzkal’ın eserler yer alıyor. Sergi 7 Şubat’a kadar Galeri A+B’de ziyaret edilebilir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183