Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

VESTEL'E 3 İSTİHDAM ÖDÜLÜ!

  Vestel, Manisa İstihdamda Buluşma Günlerinden 3 ödülle döndü.

Şirket açıklamasına göre, Vestel, Manisa Çalışma ve İş Kurumu koordinatörlüğünde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Manisa İstihdamda Buluşma Günlerinde "En Fazla İstihdam Sağlayan İşletme", "En Fazla Kadın İstihdamı Sağlayan İşletme" ve "Kontenjan Fazlası En Çok Engelli İstihdamı Sağlayan İşletme" ödüllerini aldı.

Vestel, Manisa'da bulunan ve Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan Vestel City'de geliştirip ürettiği teknolojisini 6 kıtada 154 ülkeye ulaştırıyor. Ürettiği ürünlerin yüzde 75'inden fazlasını ihraç ederek Türkiye'nin cari açığının kapanmasına önemli ölçüde katkı sağlayan Vestel, yarattığı istihdam ile de Türkiye topraklarına yatırımını sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Vestel olarak ürettiğimiz işlerle ülkemizin gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra yarattığımız 16 bin kişilik istihdam ile de ülkemizin istihdam gücüne katkıda bulunmayı hedefledik. Biz, ekonomik, sosyal veya fiziksel sebeplerden ötürü toplumsal hayata katılamayan tüm kesimlerin bilgi ve teknolojiye erişimine katkıda bulunmayı, kurumsal sorumluluk bilinci olarak görüyor ve bu konuda farklı çalışmalar yürütüyoruz.

Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Eşit Şans ve Hayatın İçindeyim gibi sosyal sorumluluk projeleri ile 2016 yılında 237 engelli çalışan istihdam ederek bünyemizdeki engelli çalışan sayısını 424'e çıkardık. Vestel olarak öncelikli hedeflerimizden biri engelli gençlerimize iş imkanı sağlayarak onları çalışma hayatına kazandırmak."

Grup olarak kadınların çalışma hayatına-ekonomiye katılmalarına çok önem verdiklerini vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Gelişmiş dünya ekonomilerindeki kadın istihdam oranlarını göz önüne aldığımızda gitmemiz gereken çok yolumuz olduğunun farkındayız. Ancak Vestel olarak şu anda istihdam ettiğimiz yaklaşık 5 bin kadın çalışanımızla Türkiye'deki kadın istihdamına önemli ölçüde destek oluyoruz.

Bu çalışmalarımızın takdir edildiğini görmek bizim için son derece gurur verici. Böylesine önemli bir kurum olan Manisa İŞKUR tarafından layık görüldüğümüz ödül, bize bir kez daha doğru adımlarla ilerlediğimizi gösterdi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183