Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Eyüpsultan Robot Okulu, Teknofest'te finalde

Alibeyköy Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi İlyas Eren Çalışkan'ın RFID teknolojisini kullanarak tasarladığı Yaşam Çipi projesi 90,50 puanla 196 takım arasında finale kaldı.
 

“VÜCUDUMUZDA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE TAŞIMA FİKRİYLE HAREKET ETTİK”


Radyo frekansları ile canlıları veya nesneleri tanımak için kullanılan kablosuz haberleşme teknolojisi olan RFID teknolojisinden yola çıkarak projeyi hazırladığını söyleyen 16 yaşındaki İlyas Eren, "Projemiz zaten geçmiş zamanlarda diyaliz hastalarında şeker alarmı, alzheimer hastaları için konum takip sistemi gibi farklı sektörlerde kullanıldı. Bizim amacımız elimize taktığımız çipi günlük hayata entegre ederek, kablosuz haberleşmeyle evin kapısını, lambasını, bilgisayarın şifresini açma gibi yaşantımızı kolaylaştıracak işlerde bu teknolojiyi kullanmak. Sonuçta günlük hayatta kullandığımız ev, araba anahtarı, kimlik gibi birçok şeyi üzerimizde taşıyoruz. Bunların çalınma, kaybolma riski var. Bunları en azından kendi vücudumuzda güvenli bir şekilde taşıma fikriyle hareket ettik" dedi.


FİNALLER 21-26 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA


21-26 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan finallerde, ön değerlendirmenin yüzde 10'u, final puanının yüzde 30'u ve Teknofest yarışma alanında jürilere yapılacak sunumun yüzde 60'ı alınarak ilk 3'e girenler belli olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183