Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

2. Uluslararası Performans Ritmik Cimnastik Turnuvası başlıyor

İstanbul’da 10 ilçedeki 100’e aşkın cimnastik sporcuları barındıran Performans Ritmik Cimnastik, 2014 yılından beri Esenyurt’ta faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Performans Ritmik Cimnastik, bu yıl ikinci defa düzenleyeceği Uluslararası Performans Ritmik Cimnastik Turnuvası’nı Esenyurt Kültür Merkezi’nde basın açıklamasıyla duyurdu. Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun himayesinde gerçekleşecek Boğaziçi Kupası 20-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait Büyükçekmece Gazenfer Bilge Salonu’nda yapılacak.

DÜNYA'NIN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

Pek çok profesyonel sporcuları buluşturan turnuvaya Türk kulüplerinin yanı sıra; Bulgaristan, Romanya, İngiltere, Bosna Hersek, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Mısır, Lübnan, Dübai ve Kuveyt gibi ülkelerden 60 spor kulübü katılacak. 2004-2017 yılları arasında doğan 600’ü aşkın sporcu gençler 5 kategoride 14 ayrı yaş grubunda kıyasıya mücadele edecek. Dereceye giren sporculara düzenlenecek törenle madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verilecek. Turnuvaya katılan sporcular ve aileleri etkinliğin son gününde düzenlenecek galada yorgunluklarını atacak.

“HAREKET ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Basın açıklamasında konuşan Başkan Mehmet Hanifi Kaya, Gençlik Spor Bakanlığına bağlı tescilli bir kulüp olduklarını belirtirken, “Hareketsizlik bir yaşam hayatı benimsenmekte ve bu yaş grubu ise çocuklardır. Bu nedenden dolayı hareket;  fiziksel, ruhsal, disiplin ve özgüven çocukların gelişimi açısından çok önemli. Biz de cimnastik alanında iddialı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turnuvayı,  barış, sevgi ve dostluk bilincini aşılamak amacıyla da düzenliyoruz.” ifadelerini kullandı.    

 PERFORMANS RİTMİK JİMNASTİK SPOR KULÜBÜ

2014 yılından bugüne Türkiye Cimnastik Federasyonu’na bağlı olarak İstanbul Esenyurt’ta ritmik cimnastik alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Ritmik Cimnastik branşında lisanslı ve milli sporcu yetiştiren kulüp, kuruluşundan üç yıl sonra 2017 sezonunda Cimnastik Federasyonu Cimnastlig’de 1.Lige çıkma başarısını gösterdi. Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 34 sporcu ile ulusal ve uluslararası müsabakalara katılarak başarılar elde etti. SÜLEYMAN ÇAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183