Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye sıcak gelişme

Bu haber kez okundu.

Türkiye Tayyip Erdoğan’la devam dedi

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan arasındaki ilk tur seçiminde oy çokluğu sağlanamamıştı. İkinci tura kalan seçim Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında kıyasıya geçti. İlk tur yüzde 90 olan katılım oranı bu seçimde yüzde 84,21 ile düşüş kaydetti. Kılıçdaroğlu’nun yüzde 47,97 oy oranı aldığı seçimi, Erdoğan yüzde 52,03 oy alarak 22. dönem cumhurbaşkanı oldu.

ERDOĞAN: KAZANAN TÜRKİYE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer seçimlerden farklı olarak dün akşam balkon konuşmasını Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptı.

Erdoğan önce “Kazanan Türkiye olacak” ifadelerini kullandı ancak konuşmasının devamında oyların yüzde 47,97’sini alan muhalefet adayı Kılıçdaroğlu’na yüklendi ve seçim sürecinde büyük tartışma konusu olan montaj videoyla ilgili söylemlerine devam ederek muhalefetle terör örgütünü ilişkilendirmeye devam etti.

YENİ SİSTEMLE ADAY OLDU

Cumhurbaşkanı, 2007 anayasa değişikliği referandumuna kadar TBMM tarafından 7 yıllığına seçilmekte ve en fazla bir dönem görev yapabilmekteydi. 2017 anayasa değişikliği referandumu ile beraber cumhurbaşkanının halk tarafından 5 yıllığına seçilmesi ve bir kimsenin en fazla iki kere 5 yıllık dönem görev yapabilmesi sağlandı. Bu noktada iki defa aday gösterilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü defa aday olamıyordu. Ancak 2018 yılından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesi sonrası ‘yasa tekrar yazıldı gerekçesiyle’ Erdoğan yeni sistemde ilk kez aday olarak gösterildi. AK Parti Grup sözcüsü Mahir Ünal ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Erdoğan’ın adaylığında engel olmadığını açıklamışlardı.

13. CUMHURBAŞKANI DEĞİL; 2. BAŞKAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 Anayasa değişikliği referandumu ile birlikte sistem değiştiği için aslında 13. Cumhurbaşkanı değil, 2. Başkan oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık Başbakanlığın olduğu eski sistemdeki gibi Cumhurbaşkanlığı sayılarının bir önemi kalmadı.

GÖREV SÜRESİ CELAL BAYAR’LA ORTAK OLDU

TBMM tarihinde en uzun süre cumhurbaşkanı görevi yapanlarda araştırılmaya başlandı. Türkiye tarihinde en uzun süre cumhurbaşkanlığı görevini Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü dört dönem yapmıştır. Üç dönem yapan tek cumhurbaşkanı olan Celal Bayar’ın yanına bu seçimin galibi Erdoğan’da eklendi. 

KILIÇDAROĞLU: EN ADİL OLMAYAN SEÇİMDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Devletin bütün imkanları bir siyasi partiye seferber edildi, bir adamın ayakları altına serildi. Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara, yayılmak isteyenen korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden Millet İttifakı'nın genel başkanlarına, teşkilatlarına, seçmenlerimize, sandıklara sahip çıkan vatandaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

"MÜCADELENİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sonlandırdı;

“Halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen ortaya çıktı. CHP ve Millet İttifakı tüm unsurlarıyla her cephede mücadelesini vermektedir. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz.

Bu vatan için ne yapsak azdır. Benim asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntıların karşısında ilk olarak bizler duracağız.

Öncelikle bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız."

Süleyman Çay/KENT YAŞAM

Anahtar Kelimeler:
TayyibErdoğanTürkiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183