Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol

Bu haber kez okundu.

Turgay Özcan: Cumhur Başkanı Kılıçdaroğlu olacak cevabını verdi

14 Mayıs’ta yapılacak 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için iktidar yolunda önemli görevler üstlenmek adına CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini devreden Turgay Özcan seçim gündemine ilişkin saha çalışmaları, seçim günü sandık güvenliği ve iktidara gelinmesi halinde yapılacak icraatlar hakkında yol haritalarını gazetemizle paylaştı.

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’ye konuşan Özcan, seçmenin merak ettiği sorulara samimiyetle cevap verdi.

TÜRKİYE’Yİ BARIŞ, LİYAKAT, ÜRETİMLE İNŞA EDECEĞİZ

2019’daki başarıyı ulusal anlamda görecek miyiz?

T.Ö: 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanını beraber seçmek için mücadele edeceğiz. Ve bu vesileyle de Türkiye’de yeni bir yüzyılı başlatacağız. Yeni Cumhurbaşkanımız Türkiye’de liyakati, Türkiye’de demokrasiyi, Türkiye’de üretimi, kalkınmayı, barışı tesis edeceğini hep birlikte göreceğimiz umudunu coşkuyla yaşıyorum.

K.Y: Millet İttifakı böyle bir Türkiye mi yaratacak?

T.Ö: Millet ittifakı 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi için kurulmuştu. Partiler kendi adaylarını gösterdi. 4 parti vardı ve her parti kendi unvanıyla girmişti burada başarılı bir sonuç elde edilemedi. Bu başarısızlığın temel nedenlerinden bir tanesi de çok adayla girilmiş olmasıydı. Şimdi ortak irade olarak tek adayla girmek hatta muhalefetin bütünüyle tek adayla girmesi ve muhalefeti tek adayla temsil etme beklentimiz var.

Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında çözmeye başaramadığımız biriktirdiğimiz. Koşturamadığımız ekonomiden sağlığa eğitimden kültürel kalkınmadan iç dış barışa kadar her alanda çözüm önerilerimiz Türkiye’nin ikinci yüzyılında Cumhuriyeti öncelikle demokrasiyle taçlandıracağız. Demokratik bir Anayasa ile güçlendirilmiş demokratik parlamenter rejime geçeceğiz.

Herkesin yargıya güvendiği, bağımsız yargının oluşmasını sağlayacağız, kuvvetler ayrılığını sağlayacağız. Kuvvetlerin hepsinin bir kişide toplanmasının bizi nerelere getirdiğini görüyoruz. Bir depremde askerin çıkıp çıkmayacağını bir kişini ağzına bakarak karar veren bir yapıdan, liyakatle sorumluluğunu üstlenip kararı verip askeri çıkaracak, madencileri çıkaracak, arama kurtarma ekiplerini getirecek, çadır satmayan Kızılay’ı, ikinci el giysi satmayan Kızılay’ı, bu kadrolarla anında bu çadırları taşıdığı bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz.

“HALK CUMHUR, BAŞKAN KILIÇDAROĞLU

K.Y: Listeler açıkladığında değişiklik olur mu?

T.Ö: Hiçbir değişiklik olmaz. Bugüne kadar mücadele verdik, biz bir kısım insanla beraber görev yaptığım yöneticiler kanaat önderleri arkadaşlarımız, bölgemizdeki ilçe başkanlarımız ve milletvekillerinin benim aday olmam konusunda tavsiyeleri vardı. Bugün geldiğimiz noktada bu ülkeyi dönüştüreceksek, demokratikleştireceksek, eğer bana bir görev düşüyorsa alacağım. Bana görev olarak dışarıda dur denirse de gıkımız çıkmaz. Tek bir hedefimiz var; Millet İttifakı’nı iktidara taşımak. Parlamenter rejime geçişi sağlayacak çoğunluğu bulmak, genel başkan olursa Cumhurbaşkanı yapmak diğer genel başkan yardımcılarını Cumhurbaşkanı yardımcısı yapmak. Bunun için bize hangi görevi veriyorlarsa onu yapacağız. Hiçbir CHP’li ne partisine ne genel başkanına küsmez. Biz partinin ideolojisinin çizgisinin arkasındayız yanındayız. Genel başkanımız olduktan sonra hepimiz cumhurbaşkanıyız. Bu ülkenin genel başkanımızın ifade ettiği gibi 84 ya da 85 milyon herkes cumhurbaşkanı olacak. Cumhur halk, kendisi de başkan.

“HERKES KENDİ ÜLKESİNE GİDECEK”

K.Y: Suriyeliler konusunda nasıl bir yaklaşımınız var?

T.Ö: Genel başkanımızın bu konuda da tepki aldığı zamanlar oldu.

Avrupalı insanlara baskı geliyormuş Suriyelileri göndereceğiz dendiği için, göndermesinler bize gelmesinler diyorlarmış. Herkesi kendi ülkesine göndereceğiz. Suriye’de iç barışın sağlanmasına katkı sağlayacağız. Suriyelilerin ait olduğu bir yer var. Mutlaka gidecekler mutlaka oraya gitmek isterler. Bu iktidarın yarattığı Suriye’deki kaosu sonlandırmak üzere katkı sağlamamız gerekiyor.

Burada savaş varsa, bayramda insanlar memleketine gidiyor 10 gün sonra geri dönüyor orada bir yaşam ortamı var ki aileler orada yaşıyor ki bunlar tatile gidip geliyor burada bir çelişki yok mu?

2 yıl içinde gönüllü olarak gitmelerini sağlayacağımızı genel başkanımız da söyledi.

K.Y: Gönüllü olarak gitmiyorlarsa?

T.Ö: Gidecekler. Başka bir yolu yok. Senle ben Almanya’ya gitsek kalabilir miyiz? Senin ülkende yaşam koşulları uygun değilse Almanya sana kapı açıyor. Bugün Ukraynalılara Avrupa kucak açmıyor mu? Şu an savaş var ama savaş bittiğinde geri dönecekler. Ülkesinin rahatını menfaatini bozacak kişilere kimse izin vermez. Yalnız şu kafadan ayrılmak lazım; 14 Mayıs akşamı seçim bitecek 13. Cumhurbaşkanı seçilecek, 15 Mayıs’ta Suriyelileri kulağından tutup memleketine göndereceğiz demiyoruz. Yaptığımız işlerle 2 yıl içerisinde göndereceğiz. Suriyelilerin yarısı kadar da başka yerlerden göçler var. Bir yer söylediler neresi hatırlamıyorum 156 dil konuşuyorlarmış. Bu bir zenginlik midir? Biz anlamıyorsak pek de değildir.

“SANDIK GÜVENLİĞİ MİLLET İTTİFAKI’NIN SORUMLULUĞUNDA”

K.Y: Seçmene bir çağrınız olacak mı, hem hükümet olarak hem de aday olarak?

T.Ö: Şunu söylemek isterim zaman zaman her şeyi karartırız biz. Seçim kanununda değişiklik yaptılar sandık başkanı kimdir, değildir burada sorun çıkacak. Müdürü koruyamayacağız şimdi tabi her yer aynı değil ama İstanbul olarak bizde 1600 sandık var. 1600 asıl 1600 yedek sandık kurulu üyesi arkadaşlarımız hazır. Bir eksiğimiz yok ama bu demek değildir ki her yerde aynı şekil örgütüz. Seçim ve sandık güvenliği için Millet İttifakı’yla arka planda çalışma yapılıyor. Bizim olmadığımız yerde başka parti güvenliği sağlayacak.

K.Y: Seçim sandıkta kazanılır söylemi o zaman doğru mu oluyor?

T.Ö: Sandığa oy gidecek sonrası bizde sorun olmayacak. Seçmen hangi partiye oy verirse versin biz hepsinin oyunu koruyacağız. Kimseden bir fazla oy talebimiz yok. Sandık bizim namusumuzdur. Başta Canan Kaftancıoğlu olmak üzere deneyimli bir il yönetimimiz var. Deneyimli ilçe başkanlarımız var. Şunu söylemek isterim 31 Mart 2019’da biz avukat konusunda sıkıntı yaşadık. Çünkü 2018 seçimlerinde bir hayal kırıklığı oluşmuştu. Avukat arkadaşlarımız da 2019 yerel seçimlerinde çok görev almak istememişti. 31 Mart’ta epey az bir avukatla çalıştık ama tekrarlanan İstanbul seçimlerinde yüzlerce avukat sahiplendi. Bugün Küçükçekmece’de her okulda en az 2 avukat görev alıyor. Biz 15 Mayıs’ta içimize çok yüksek bir oksijen çekerek ülkeyi rahatlatacağız. Nasıl 31 Mart’ta İstanbul seçimlerinde halk rahat bir nefes aldıysa şimdi genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde herkesin rahat nefes aldığı bir ülkeye uyanmış olacağız. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

TURGAY ÖZCAN KİMDİR?

İstanbul Şişli’de doğmuş Ardahanlı bir ailenin çocuğuyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Sefaköy’de okudum. Marmara İktisat Bölümü mezunuyum, 40 yılı aşan bir zamanda mali müşavirlik bürom var. Cumhuriyet Halk Partisi’ne 1988 kapalı olduğu dönemde SHP üyesi olarak katıldım birleşmeden itibaren CHP’li oldum. Bir dönem ilçe başkanlığı yaptım Küçükçekmece’de, 1998 yılında Kemal Çebi’nin başkanlığında CHP’de yöneticilik yaptım. 2017 yılı 24 Aralık’ta ilçe başkanı seçildim, 2019’da da seçildikten sonra 5 yıl görev yapıp önümüzdeki seçimlerde CHP’den Milletvekili aday adayı olabilmek adına partinin açıkladığı takvim çerçevesinde görevimi bıraktım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183