Öne Çıkanlar 18 mart Belediye Başkanı Hasan Can Farklı Diller Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız pişman olacaksınız

Bu haber kez okundu.

Prof. Dr. Metin Toprak, basın emekçileriyle kahvaltıda buluştu

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Metin Toprak,Eğer uluslararası göçmenler için işbirliği ve eşgüdüm yapmazsak, ya inisiyatif almaktan korktuğunuz için ya da inisiyatif almaktan çekindiğiniz içindir, başımıza bir iş gelir diye.” dedi.

TOPRAK: ZARARI MİNİMİZE EDEBİLİRİZ

Toprak, “Tartışma, kanunlar ve eğitim seviyeleri aynı Esenyurt'tan çok büyük bir insan kaynağı var, mali kaynakları da mevcut. Esenyurt, sadece organize olmamış öbekler halinde oluşan bir kent; organize olması mümkün olursa, bütünleşik bir perspektif geliştirilirse, Esenyurt çok kısa sürede bir cazibe merkezi olabilir, ama Esenyurt'u yönetmezsek, dezavantajlı gruplar burada zarar görebilir. Esenyurt'u yöneterek zararı minimize edebiliriz, bunun için Esenyurt'u mutlaka merkezi yönetimle yönetmeliyiz. Esenyurt'ta bir sinerji çıkabilir, eşgüdüm gerekiyor ”dedi.

“BATILI UZMANLAR NASIL BAKACAKSA, BİZİM DE ÖYLE BAKMAMIZ GEREKİYOR”

Modern bir gözlükle Esenyurt’a bakılması gerektiğinin altını çizen Toprak, “Kanal İstanbul Küçükçekmece'den geçerse, Esenyurt hangi konuma gelecek, bu nedenle böyle bir metropolün cazibe merkezi potansiyeli yüksek bir yer nasıl bir dokunuş gerektiriyor? Bir Avrupalı uzman ya da Amerikalı uzman nasıl bakacaksa, bizim de öyle bakmamız gerekiyor. Ben de bir perspektif oluştuğunu düşünüyorum. Esenyurt'un kendi içerisinde insan kaynağını etkin kullanması, hem büyükşehirde hem de Ankara'da parlamentoda mutlaka temsil kabiliyetini çok organize, çok güçlü, işbirlikçi olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“OMBUDSMANLIK KURUMUNU KURDUK”

Toprak, “Ombudsmanlık kurumunu kurduk. Ombudsmanlık kurulu kamu denetçiliğidir. Peki, bu kuruluş neden var? Vatandaşın kurulu yapılarla karşı hukukunu korumak için var. Toplum tarafından seçilmişlerle mutlaka bir iş birliği içinde olması lazım. Mutlaka hesap verebilir, karşılıklı farklı çıkarları olan insanların görüşleri, bir prensip dahilinde temsil edilecek ve kaynak bölüşümü dağıtıldığında birbirlerini kontrol edebilecek bir yapı gerekiyor. Demokrasinin özü budur” dedi.

TOPRAK’A ÖNEMLİ SORULAR YÖNELTİLDİ

1- Esenyurt'ta mı yaşıyorsunuz?

Toprak, “Doğal; böyle bir tartışma her yerde var. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ve Ankara Büyükşehir Belediyesi için bu tartışma daha sınırlı, diyebiliriz. Bu tür bir tartışmayı ben meşru görüyorum, ama bunu yanlış görüyorum. Siz bir 

metropolden bahsediyorsunuz; Esenyurt'tan çıkmamış, Esenyurt'tan başka tecrübesi olmamış birinin de uygun bir formasyon kazanmadıysa nasıl baş edecek sorunlarla, nasıl vizyon geliştirecek? Mesela, on sene genel müdürlük yaptım, bu kadar tecrübeyi biriktirmek, bu kadar çaba sizi bir yerde bulunmanıza müsaade etmiyor. İkametim burada, Namık Kemal'de dört aylık bir gözlem yaptım. Dört aylık bir gözlemle olmuyor. Bunlar, tabii ki de ben de bu dört aylık süreyi bir siyaset yapma adayı ve uzman olarak yaptım. Buradaki sorunların hepsini biliyoruz, zaten buradaki sorunları karar alıcılara, politika geliştiricilere, yapıcılara sunduğum zaman derli toplu şu kurumlarla, şu paydaşlarla görüştüm. Bu kanaati vardım, onların da görüşleri doğrultusunda diyorum, tespitimi yaptım, tenkidimi yaptım, teklif aşamasındayız” ifadelerini kullandı.

2- Tanımlı alanın dışında iş yapacak mısınız?

Toprak, “Bürokrasideyken, eğer siyasi olmamanız gerekiyorsa, siyasi olmayacaksınız, tanımlı alanın dışında iş yapmayacaksınız, tarafsız olmanız gerekiyorsa, kamu yetkilisi olarak tarafsız olacaksınız. Bulunduğum yerlerde mevzuat neyi gerektiriyorsa, hepsini yaptım. Yapmamam gerekiyorsa, onları da yapmadım” söyleminde bulundu.

3- Esenyurt’u kazanabilir misiniz?

Toprak, “Bu bölgeye baktığımda çok hızlı bir nüfus değişimi var. Siz bu yoğun dış gücü yönetemezseniz; metrobüste sağlık birimlerinde her yerde gelen yabancı nüfus hakarete uğrayabilir. Evet, burası zor bir yer. Türkiye’nin her yerinde olan sorunlar burada da var. Burası alınabilir, bütün partiler bakımından çok güç bir yer alınması yönetilebilir bir yer insan kaynağından, konseyinden gözlediği ve estetiklerden gördüğüm kadarıyla ekonomi ve sanayisinde burada yeteri kadar finans, sanayi, ticaret ve insan kaynağı var. Allah’ın izniyle alabileceğime inanıyorum” dedi.

4- Esenyurt’ta sorun nedir?

Toprak, “Konut mağduru var; bu sorun basit bir sorun değil. Basit bir sorun olsaydı dün çözülürdü. Siyasetten bahsetmiyorum; bu bir zaruret. Hayat, hürriyet, mülkiyet, bu batı medeniyeti, bizim de medeniyetimizin temel taşıdır. Ortada bir sorun var ve bu sorun ihmal, görevi kötüye kullanma ya da farkında olmamaktan kaynaklanıyor. Bunu düzeltmemiz gerekiyor” yanıtını verdi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Metropolün özellikleri Esenyurt’un durumu

            •          Nüfusu bir milyonu aşkın olmalı

            •          Çok milletli, çok kültürlü, çok etnik ve dini kökenli, kozmopolit

•          Gökdelenleri çok, nüfus yoğunluğu yüksek, çevre yolları olan, otobana yakın

            •          İmar-iskan sorunlarını çözmüş

            •          Gelir düzeyi yüksek, sanayi, ticaret ve finansı güçlü

            •          Yaşam alanları ve ikamet bakımından cazibe merkezi

            •          Eğitim, sağlık, kültür, müzik, spor ve güzel sanatlar bakımından gelişmiş

            •          Boş zaman aktiviteleri bakımından alternatifi zengin

            •          Trafik, yol, otopark, ulaşım, taşımacılık, haberleşme, enerji altyapısı tamamlanmış

            •          Eliti fazla, STK’ları ekonomi, fikir, insan kaynağı bakımından güçlü

            •          Medyası güçlü

            •          Ulusal ve uluslararası bağlantıları ve network ilişkileri güçlü

            •          Sokakta kalanlar sorununa çözüm geliştirmiş

            •          Topluluklar (komünite) bakımından sosyal ağların sürdürülebilirliğini geliştirmiş

            •          Dijital kent konseptine uyarlanmış

            •          Dezavantajlı gruplara ve bireylere özgü çözümler geliştirmiş

            •          İnsan kaynaklarını dijital beceriler ve 21yüzyıl becerileri ile sürekli güncelleyen

            •          Sistem dışından gelenler (iç-dış göç) için toplumsal uyum ve kentsel entegrasyon programları bulunan

            •          Fırsat eşitliği, iklim değişikliği, çevre ve hayvan hakları konusunda farkındalığı geliştirilen politikalar ve önlemlerle benimsediğini kanıtlamış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183