Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Özerdem; Büyük bir kentsel dönüşüm hamlesine hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında uzun yıllardır siyaset yapan Mustafa Akın Özerdem Şişli Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvurusunu gerçekleştirdi. CHP Şişli İlçe Başkanı Av. Tamer Özcanlı’ya dosyasını teslim eden Özerdem, daha sonra kendisini destekleyen Şişlililerle biraraya gelerek, adaylık açıklamasını gerçekleştirdi.

‘Halkın yararına sosyal ve ekonomik hayatı gerçekleştireceğiz’

Konuşmasında, belediyenin hizmet üreten bir kamu kuruluşu olarak toplumcu yönetim anlayışına sonuna kadar bağlı kalması gerektiğini dile getiren Özerdem, ‘Belediyelerin dört önemli ayağı vardır, ‘Kamu, hukuk, siyaset, ve ekonomi’.  Almış olduğum eğitim, 35 yıla varan iş hayatı tecrübem, bilgi ve birikimimle bu konuların tamamına hakimim. Diyeceksiniz ki bir belediye başkanı bunların hepsini bilmek zorunda mı? Hayır esas olarak bu konulara hakim çok iyi bir ekibi olmalıdır. Belediyecilik bir ekip işidir. Ben bu ekibi kuracak, ve onları da denetleyebilecek bir bilgi ve birikime sahibim. Toplumcu belediyecilik yapacağımı ifade ediyorum, ama bunu sözün gelişi söylemiyorum. Toplumcu belediyecilik, yardım-sadaka kültürünün ötesinde orada yaşayan halk yararına, bir sosyal ve ekonomik hayatı gerçekleştirmektir. Başta yoksullar olmak üzere, yaşlılar, engelliler, LGBTİ gibi dezavantajlı gruplarla yine toplumda kendine yer bulmakta güçlük çeken kadın, genç ve çocuklar için politikaları hayata geçirmektir. Üretici kooperatifi, tüketici kooperatifi, tanzim satış mağazaları, sokak ekonomisinin düzenlenmesi suretiyle hem bölgenin ekonomisi canlandırılmalı, hem halkın temiz, sağlıklı, ucuz mal ve hizmetlere erişimi sağlanmalıdır’ diye konuştu.

 ‘Şişli mallarının Şişli halkına dönmesi çok önemli’

Yeterince yatırım yapılmamasının sebebi belediyenin kaynaklarının kısıtlılığı ise, alternatif gelir kaynakları üstünde çalışmak gerekir. Bizim konusunda uzman arkadaşlarımızla geliştirdiğimiz bazı fikirler var. Bunlar proje haline gelecek. Şişli’nin mallarının Şişli halkına dönmesi çok önemlidir.  Bu yolla hem önemli kira gelirlerine sahip olurken, bir taraftan varlık şirketleri vasıtasıyla kira sertifikaları çıkarılabilir. Borsada alınıp satılan bu sertifikaların kazancı faizsiz kazanç sayıldığı için, o kesime de hitap edebilir. Yurtdışında, körfez ülkelerinde pazarlanabilir. Burada sahibi olduğunuz mal olduğu gibi duruyor sadece gelirini sertifika halinde satıyorsunuz.

‘Şişli’nin en önemli sorunu Kentsel Dönüşüm’

Hükümet hemen yerel seçim sonrası büyük bir kentsel dönüşüm hamlesine hazırlanıyor. Bunu alt yapısı hazırlanıyor. Yasası da çıktı. 7471 sayılı yasa, 6306 sayılı eski afet riski altındaki bölgelerdeki kentsel dönüşüm yasası ile 375 sayılı KHK’yi değiştiren, 2275 sayılı İdari yargılama usulü hakkındaki yasada önemli değişikler yapan bir yasa. Kısaca söylemem gerekirse, keşif, tespit, itiraz, savunma, cevap gibi hukuki aşamaları kısaltan, kamu otoritesinin elini çok güçlendiren bir düzenleme. Kentsel dönüşüm için rezerv alan tespit edilmesini tamamen Cumhurbaşkanı üstünden idareye veriyor. Yeni yerleşim alanı ifadesini yasadan çıkarıyor. Bu yolla eskiden beri yerleşim alanı olan bizim Okmeydanı, Kuştepe gibi bölgelerin de, özel mülkiyete konu yerlerinde rezerv alanı olarak ilan edilebileceğini söylüyor. Bu konuda kolluk güçlerinin keşif ve tahliye için kullanılabileceğini söylüyor. Bütün bunları yapacak Bakanlığa bağlı Dönüşüm Başkanlığı’nı olağanüstü yetkilerle donatıyor. Başka detaylar var, ancak vaktinizi daha fazla almayayım. Sonuçta Şişli gibi İstanbul’un merkezi, hala emlak değeri en yüksek, ama Mahmut Şevket Paşa, Kuştepe, İzzetpaşa, Gülbahar gibi dönüşümün zorunlu olduğu, Merkez Mahallesi, Harbiye, Meşrutiyet, İnönü, Bozkurt, Teşvikiye gibi deprem riski taşıyan eskimiş bina stoğu olan mahallelerimizi, Şişli’nin tamamını doğrudan etkileyecek bir yasa bu. Bu konuda çok dikkatli ve dirençli olmalıyız. İBB ile birlikte tavır ve projeler geliştirmeliyiz.

‘Şişli’yi sevgiyle, saygıyla yönetmeye adayım’

Sonuç olarak Şişli’nin belediye başkanı nasıl biri olsun biliyor musunuz? Bilgisi, birikimi olsun tabii ki, ama her şeyden önce iyi bir insan olsun. Vicdanlı, merhametli olsun. Halkçı olsun. Attığı her adımda toplumsal yararı, tüm kişisel çıkarlardan üstün tutsun. Halkçı, toplumcu belediyecilik yapsın. Bir sosyal demokrat belediyenin sosyal demokrat belediye başkanı, kanunen kamu iş vereni sıfatıyla taraftır ama belediyede çalışan işçi ve memurların patronu değildir. Patron gibi davranmasın. Örgütten biri olması çok iyi olur. Şişli’yi tanısın, sorunlarını bilsin; çözümler geliştirme kapasitesi olsun. Örgütteki herkesle iyi ilişkiler geliştirmiş olan, örgütçü birisi olsun. Şişli örgütüne yine patronluk değil, ağabeylik yapacak, bu örgütteki insanları, sevecek, sayacak, parti emekçileri koruyup kollayacak biri olsun. Şişli’ye bütün bunların yanı sıra bir sonraki dönem yeniden aday olma kaygısı olmayan bir belediye başkanı lazım. O belediye başkanı olmaya adayım, desteğinizi istiyorum. FİDAN UĞUR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183