Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız pişman olacaksınız Farklı Diller 23 Ekim fındık fiyatları!

Bu haber kez okundu.

Oruç Oymak: Küçükçekmece’yi Küçükçekmeceliler yönetmeli

Geçtiğimiz dönem CHP Küçükçekmece’de Belediye meclis üyeliği ve CHP İstanbul İl Başkan yardımcılığı gibi görevler yapmış olan Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Başkanı Oruç Oymak, Küçükçekmece Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı.

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nda yapılan aday adaylığı açıklamasına çok sayıda partili, sivil toplum kuruluşu üyesi ve vatandaş katıldı.

ERGİN: BAŞARIMIZI ÇOĞALTARAK DEVAM EDECEĞİZ

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Burak Ergin açılış konuşmasını yaparak, “Martın sonu bahar diye yola çıkmıştık. Gerçekten de İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehrimize baharı getirmiştik. Şimdi 2024’ün Mart ayında yine aynı coşku ve heyecanla başarımızı çoğaltarak devam ettireceğiz.” dedi.

“BİR OY DAHA FAZLA KİM KAZANDIRACAKSA O ADAY OLSUN”

Adaylık açıklamasında konuşan Oruç Oymak, “Bugün belki ilk defa Küçükçekmece ilçesine gelen ve belki de ilk defa CHP’ye oy verecek, çalışacak kıymetli dostlarımız var. Umuyorum ki bir oyun bile çok değerli olduğu bu dönemde parti yönetimimiz en iyi şekilde değerlendirecek ve partimize bir oy daha fazla kim kazandıracaksa o arkadaşımız aday olarak belirlenir.

Benim Küçükçekmece ile ilgili hayallerimi çok defa söyledim. Bu ideallerimi sayın Başkan Çebi’nin başkanlığında yaşadım, bir kısmını da yaşamak için kendi gençliğime güvenerek adaylığımı açıklıyorum.

Halkımızın gücünü arkamıza alarak 19+5 Meclis üyemizi daha da artıracağıma inancım tamdır. Bu inanç ve güvenle yola çıkıyorum. Partimizden beklentim ön seçim yapmasıdır. Ön seçimle adaylar belirlensin. Kim olursa olsun bir oy daha fazla kim kazandıracaksa yanında olacağıma söz veriyorum. İdeallerimizi kim en iyi şekilde temsil edecekse onun yanında olmayı partimizin ve bizim sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“BETON YIĞININA DÖNÜŞEN KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ YEŞİLLENDİRECEĞİZ”

AK Partili yöneticilerin Küçükçekmece’yi beton yığınına çevirdiğini söyleyen Oymak, “Her biriniz uzun yıllardır buradasınız. Her yer asfalt ve beton yığını oldu. Son zamanlarda yaptığım çalışmalarda maalesef çocuklarımızın top oynayacağı, koşup enerjilerini harcayacakları doğru düzgün alan yok. İvedilikle bu sorunun çözülmesi gerekir. İlk çalışmamız bu yönde olacak. Küçükçekmece’de gençlerimiz okuldan çıktıktan sonra bizim yaptığımız gibi enerjilerini arkadaşlarıyla sokaklarda atacak. Sayın başkanımızın açtığı kreşler ve bilgi evleri bizim yola çıktığımız ilk noktalardı. Bunların daha efektif işlemesi için büyük bir çalışma yapacağız.

Sahada dolaşan bir belediye başkanı heyecanıyla bu işe giriyorum. Her ay belediyede meclis üyeleriyle de yaptığım toplantıdan önce muhtarlarla toplantılar yapacağız. Muhtarlarımızın sahadaki izlenimlerinden yararlanmak adına bunu yapacağız. Sorunları bizzat yerinde yaşayarak ve yaşayanlardan dinleyerek çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“DEVŞİRMELER BU İLÇEYİ YÖNETMESİN”

İlçeyi, ilçeden olanların yönetmesi gerektiğini ifade eden Oymak şunları söyledi;

“Küçükçekmece’yi Küçükçekmeceliler yönetmeli. Devşirme kişilerle bu ilçe yönetilemez. Bu vefalı örgütün gençlerine güvenip görevi onlarla yürütmek istiyorum. Bu zamana kadarki örgütçü yapım bunun teminatıdır. Bugüne kadar Küçükçekmece’yi beton yapan AKP’li yöneticilerle bu işi yapmayacağımın sözünü veriyorum sizlere.

Korkmadan fikirlerimizi özgür bir şekilde söyleyeceğiz. Sahada inandığımız, güvendiğimiz meclis üyelerimizle Küçükçekmece’yi CHP’ye yakışır şekilde yöneteceğiz.”

“PARTİ İRADESİNDEN RİCAM ÖN SEÇİMDİR”

Ön seçim çağrısı yapan Oymak, “Genel Başkanımız sayın Özgür Özel’e, il başkanımız Özgür Çelik’e, parti meclisi üyelerimize ve burada bulunan o iradenin temsilcisi ilçe başkanımıza sesleniyorum; lütfen bu partinin gençlerine, emekçilerine fırsat tanıyın. Bu partinin emekçileriyle Küçükçekmece yönetilsin. Biz ön seçime varız yeter ki tarih belirlesinler biz de ön seçime girelim. Halka rağmen siyaset yapılmayacağını hepimiz biliyoruz. AKP’nin halka rağmen yapmış olduğu siyaset nedeniyle biz İstanbul’u 2019’da kazandık. Dolayısıyla bu hatayı biz yapmamalıyız.” dedi.

BU DÜNYADAN GÖÇTÜĞÜMÜZDE ‘HELAL OLSUN’ DESİNLER

Yarının garantisi olmadığını dile getiren Oymak, “Gelin dostlar bir olalım, zoru kolay kılalım, sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz.

Deprem faciasından sonra çok trajik görüntüler gördük. Akşam yatağına milyonlarca liralık servetlerle girenler ertesi gün bir çay kaşığına bile sahip değildi. Villada kalanların ertesi gün çadırda yer bulamadığını gördük. Bu dünyanın öbür dünyası da var. O nedenle elimizi vicdanımıza koyarak yöneteceğiz.

Yarın musalla taşındayken helal olsun diyecek dostlarımız olmalı. Çıktığımız bu yolda hepimizin yolu açık ve başarıyla dolu olsun. Allah bizlere ulu önder Mustafa Kemal’e ve silah arkadaşlarına layık olmayı nasip etsin.”

ORUÇ OYMAK KİMDİR?

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Küçükçekmece Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Oruç Oymak, 1970 yılında Kars'ta doğmuştur. 1980 yılında ise Küçükçekmece'ye yerleşmiştir.

İlköğretimini Kars'ta okuyan Oymak, ortaokul ve lise tahsilini Sefaköy Lisesi'nde tamamlamıştır. Birçok alanda ticari faaliyetlerini sürdüren Oruç Oymak, Önlisansını Yerel Yönetimler Fakültesinde tamamladı. Kamu Yönetimi 4. sınıfta eğitim hayatını sürdüren Oruç Oymak Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Oruç Oymak 2009 yılında Küçükçekmece Belediye CHP Meclis Üyesi seçildi. 2011 yılında bir radyo tarafından yılın en başarılı meclis üyesi olarak seçildi. ÇYDD üyesi olan Oruç Oymak birçok farklı Sivil Toplum Örgütünde de görevler aldı. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183