Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Oruç Oymak: Küçükçekmece’den dünyaya örnek olacağız

CHP Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Oruç Oymak hemşerilerinin ağırlıkta olduğu ancak Anadolu’nun neredeyse her ilinden bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin bulunduğu kalabalık bir davetli grubuyla kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Programın sunucusunun uzun bir listeyle saydığı davetliler arasında Anadolu’nun her bölgesinden ve hatta her ilinden bir sivil toplum kuruluşu, dernek veya federasyon temsilcisinin adı okundu. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için iddialı konuşan Oruç Oymak, Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayları için CHP üst yönetimine önemli çağrılar yaptı. Oymak, “Halka rağmen siyaset yapanlar sandıkta cezalandırılır, halkın sesine kulak verin, burada CHP’ye adım atmamış kişiler ve arkalarında da temsil ettikleri geniş kitleler var. Küçükçekmece için demokratik bir şekilde aday belirleyelim” dedi.

ORUÇ OYMAK: HALKA RAĞMEN SİYASET YAPMAYIN

“Hayatın içindeki her şeyi, yaşamımızı, yaşananları dünyaya duyuran çok değerli basın mensuplarına özel bir teşekkürü borç biliyorum” diyerek sözlerine başlayan Oruç Oymak, “Üç dönemdir aday adayı oluyorum bugün yine dostlarımın oyuna talibim. Partimin Oruç Oymak’ın sesini, burada toplanan halkın sesini duymasını istiyorum.

İstanbul’da partiye en çok oy kazandıracak ekip buradaki ekiptir. Lütfen buraya kulak verin. Burada Sinop’tan Anamur’a, Edirne’den Kars’a herkes var. Her ne kadar Kars-Ardahan-Iğdır ağırlıklı olsa da burada bir kültür mozaiği var. Balkanlar, Rumeli, Edirne, Sinop, Anamur, Ağrı, İç Anadolu’dan değerli dostlarım var. Burada tüm dostlarımı hayatım tüm alanlarında gözettiğimi biliyorsunuz. Tabi ki ufak tefek hatalarımız vardır ama toplumu rencide edecek bir hatam yok. Bu toplumun güler yüzlere, çalışan neferlere ihtiyacı var. Biz de o nefer olmaya hazırız.

Her zamankinden daha tecrübeliyiz. Çıraklık, ustalığı geçtik profesörlük safhasındayız. Küçükçekmece’de göl var ama balık yok. Bu gölü değerlendirip İstanbul’un gözbebeği haline getirmemiz gerekiyor. Bu göl Türkiye’ye ve İstanbul’a bir turizm değeri olarak kazandırılmalıdır. Sofralarımıza en lezzeti balığı buradan elde etmemiz gerekir. Bu doğaya, bu güzelliğe hep beraber sahip çıkmak zorundayız. 21 mahallemizin muhtarlarını dolaştım, projemizle planımızla yapacağız. Muhtarlarımıza, halkın kahramanlarına şu sözü verdim; Biz belediyede her ay pazartesi ve cuma günleri Meclis grubunu toplamadan bir gün önce bu toplantıyı sizlerle yapacağız. Muhtarlarımızdan halkın sesini alacağız ve bu yönde hizmetleri geliştireceğiz. Halka rağmen siyaset yapma devri kapandı arkadaşlar.”

“BİRİNCİ VAZİFEM KÜÇÜKÇEKMECE’NİN DEPREM DİRENÇLİ HALE GELMESİ”

Küçükçekmece için plan ve projelerini anlatan Oymak, “Küçükçekmece’nin 21 mahallesi de ayrı ayrı değerlidir. İstanbul’un gözbebeği bir ilçedir. Muhtarlarımızla gezerken 21. Yüzyılda bunu gördük; Çocukların oynayacağı yeşil bir alan yok. Bizim zamanımızdaki gibi top oynayacak tek bir yerleri yok. Çocuklarımıza mutlu bir hayat vermek, onları doğayla buluşturmak zorundayız. İl başkanımla yaptığım toplantıda, il başkanım sordu bana; Mazbatanı alıp belediyeden içeri girdiğinde ilk olarak ne yapacaksın diye. Ben de dedim ki ilk görevim doğayı, insanı yaşatmaktır. Bu kapsamda Küçükçekmece’yi depreme hazırlamak en önemli görevimiz olacak. İnisiyatif alıp imar kadrosunu geliştirerek bunu acil bir şekilde halletmemiz gereken görevimizdir. İnsanlarımız başını yastığa rahatça koymalı. En önemli kadromuz imar kadromuz olacak. Çok yetenekli, halkın içinden, halkı düşünen mimarlarımızla yola çıkacağız. 6 Şubat depreminde çok hazin hikayeler dinledim ve bunlar beni çok etkiledi. Milyonlarca liralık serveti olanların ertesi gün yatacak yeri kalmamıştı. Ailelerini kaybettiler. Bu hazin hikayelerden Türkiye ders çıkarmalıdır. Sizler de gittiğiniz yerlerde yerel yöneticilere bununla ilgili taleplerde bulunun.” İfadelerini kullandı.

“KÜÇÜKÇEKMECE’DEN DÜNYAYA ÖRNEK OLACAĞIZ”

İşbirlikleri hakkında konuşan Oymak, “Türkiye’nin en büyük ittifakını kuracağız. Ekibimizle birlikte siyasi partilerin kapısında beklemeden doğal, organik bir ittifakımız olacak. Biz halkla ittifak kuracağız, A B partileriyle değil. Biz nasıl siyasi görüş gözetmeksizin tüm halka hizmet ediyorsak siyasette de aynı şekilde davranacağız. Biz tüm halka hizmet edip, halkla birlikte olacağız, sadece halka kulak vereceğiz. En fazla 6 saat uyku diyelim, günün 18 saati bu halkın hizmetinde olmazsam namerdim. Küçükçekmece’den Türkiye’ye örnek olacağız. En büyük serveti biz kazanacağız. Bizi inanın kitaplar yazacak. Siz de bununla gurur duyacaksınız, iyi ki böyle birini belediye başkanı yapmışız diyeceksiniz.

Şehrin emir eli olarak halktan aldığımız güçle halkın içinde ayrım yapmayacağız. Küçükçekmece Belediyesi’ni emek verenlerle yöneteceğiz. Devşirme, sağdan soldan gelme yabancılar Küçükçekmece Belediyesi’nde olmayacak. Küçükçekmece’nin aklı, beyni, yeteneği kendine yeter. 45 yıldır burada büyümüş, iyi gününde kötü gününde olmuş bir kardeşiniz olarak bu göreve talibim, çok heyecanlı ve çok kararlıyım. Yolumuz açık olsun.” dedi.

“BİZ NASIL YAŞARSAK ÇOCUKLARIMIZ DA ÖYLE OLACAK”

Küçükçekmece’nin insan potansiyeline dikkat çeken Oruç Oymak, “Anadolu’da her şeyimizi satıp İstanbul’a geldik. Buradan bir şeyler aldık, alamayanlar da kirada kaldı. Anadolu’nun dört bir yanından gelenler burayı fetheden arkadaşlarımız var, helal olsun diyorum ama ata toprağımızı unutamayız. Bir elimiz Anadolu’da olacak. Ata topraklarına bizim borcumuz var. Oraları ayağa kaldırmamız lazım. Eksi 36 derecede yaşayan halkımıza borcumuz var.

Biz nasıl yaşıyorsak çocuklarımız da öyle yaşamıyor mu? Biz örnek olmalıyız. Televizyondaki o toplumsal ahlakı bozan programlar tarih olacak. Küçükçekmece’nin kendi televizyonu olacak ve halk kendini orada bulacak. İnanın belki de ana akım medyadan daha fazla reytinge ulaşacağız.

Gençlerimizi spora yöneltmemiz gerekiyor. Burada Balkanspor Kulübümüzün okulunda 480 gencimiz aktif şekilde spor yapıyor. Bakın bu 480 gencin kötü bir alışkanlığa bulaşma riski çok düşük. Çünkü sporla uğraşıyorlar, enerjilerini orada atıyorlar. Sosyalleşip kardeş oluyorlar. Bu arada namağlup yolunda ilerleyen Balkanspor’a da başarılarının devamını diliyoruz.” Diye konuştu.

“BUGÜN BURADA CHP’NİN KAPISINDAN GİRMEYEN İNSANLAR VAR”

Kahvaltı organizasyonuna katılan ama CHP’yle hiçbir bağı olmayan çok sayıda kişinin sadece kendisini desteklemeye geldiğinin altını çizen Oruç Oymak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin sevgili yöneticilerine sesleniyorum. Biz boyumuzu, kilomuzu biliyoruz. Benden başka bu partiye 1 oy daha fazla kim kazandıracaksa onun için çalışmaya hazırım, emrinde olurum. Ancak bizden az oy potansiyeli olan ve Küçükçekmece’de seçimi riske atacak biriyle aynı yolda yürümeyeceğiz.

Burada bugün CHP’ye hiç oy vermeyen kitleler ve kitlelerin temsilcileri var. Yani bu salon sadece 200-300 kişi değil, her bireyin arkasında yüzlerce binlerce seçmen var. Bizim bu kitleye arkamızı dönecek lüksümüz yok. Gerçekleri görerek, torpil istemeden demokratik şekilde adayın belirlenmesini istiyoruz. Biz kendi gücümüzle bu halka hizmet etmek için yola çıktık. Biz bu işe gönül verdik. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183