Öne Çıkanlar 23 Ekim fındık fiyatları! ibb pişman olacaksınız 18 mart PKK

Bu haber kez okundu.

Mehmet Seddar Çoban Çatalca için aday adaylığını açıkladı

Yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldı. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için partilerin saha ve aday çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Seddar Çoban, görevinden ayrılarak Çatalca Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Çoban, CHP Çatalca İlçe Başkanlığı önünde heyecanlı bir kalabalığa seslenerek ateşli bir konuşmaya imza attı. Çoban’ın aday adayı açıklamasına çok sayıda farklı siyasi partilerden temsilciler ve vatandaş katıldı.

ÇOBAN: ÜLKEYİ MAHVEDEN AKP ORADAYKEN ARKADAŞLARIMLA REKABET ETMEM

Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Seddar Çoban kalabalığı selamladıktan sonra, parti içindeki adaylık yarışına değindi.

Çoban, “Hepimizin ortak hedefi Çatalca’yı sosyal demokrat belediyeciliği ile tanıştırmaktır. Aday adaylarımızın hiçbiri benim rakibim değildir. Bu parti içi demokratik bir yarıştır. Kazanan hiçbirimiz değil, Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Ve arkadaşlarımla seçimden sonra da kol kola gezeceğiz.

AKP’nin 20 yıldır yaptığı tahribat gözümüzün önünde. Mutfakta yangın, ekonomi batık, milyonlarca sığınmacı ülkemize getirilip demografik yapımız bozulmuş, Gezi’de kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmazların Berkin Elvanların katilleri dışarıda gezerken, barış elçisi Hrant Dink’in katili dışarıda gezerken, Cumartesi Anneleri’nin çığlığını duymayan AKP iktidarı varken hiçbir yol arkadaşımla ben rekabet etmem, asla onlara meydan okumam.” dedi.

“TEK VÜCUT OLARAK SANDIKTA BİRLEŞECEĞİZ”

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Çoban, “AKP ile mücadelemizi cesur bir şekilde örgütü ayağa kaldırarak yapmalıyız. Artık üstümüzdeki miskinliği atmamız gerekiyor. Sizlere sırtımızı dayıyoruz. Sırtımızı yol ve kader birliği yaptığımız siz dostlarımıza dayıyoruz. Ben siyasi yaşamım boyunca örgütüme kendimi emanet ettim. Bu yoldan da dönmeyeceğim.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Çatalca Belediyesi’ni kazanacağız. Artık küskünlükleri bir tarafa bırakalım. Partiye emek veren herkese kırgınlığım, küskünlüğüm olamaz. Birlik olacağız, güçlü olacağız. Parti içinde kavgalar var, gruplar var ve Çatalca Belediyesi’ne AKP yardım ediyor deyip asla umutsuzluğa kapılmayın.

Son seçimde gördük. AKP’li belediyenin olduğu yerde birinci parti olduk. Biz parti içindeki demokratik yarıştan güçlenerek çıkarız ve tek vücut olarak o sandıkta birleşiriz.” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN ÜNER’E ÇATALCA’YI ‘RANT CENNETİNE’ DÖNÜŞTÜRDÜĞÜ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in icraatlarına ilişkin konuşan Çoban, “CHP, kimsesizlerin kimsesidir. Savaştan çıkıp yeni rejimle birlikte ilk 10 yılda kazanılan tüm değerlerin AKP tarafından nasıl kaybedildiğini hepimiz biliyoruz. Köylerimizi mahalleye dönüştürdüler. AKP’nin kent yağmasını gördük. Gökdelenlerle tanıştık. Daracık yollarda yüksek yüksek binalar yapıldı yandaşlar için. AKP’nin belediyeciliği beton ve asfalttır. Öyle bir ranta dayalı şehirler yaratıldı ki artık oralarda yaşanmıyor. Meralar yok edildi, kaçak binalarla donattılar ülkeyi. Çatalca bu konuda birdir sayın Mesut Üner’i bu konuda tebrik ederim. Çatalca İstanbul’un, Türkiye’nin ‘kaçak cenneti’ oldu. Kenti bu kadar yağmaladığı için Mesut beye bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu yaptıklarını elbette siz unutmayacaksınız. Biz iktidar olduğumuzda bu yağmaya dur diyeceğiz. Elbette imar planları yapılacak, planlı ve ruhsatlı inşaatlar yapılacak Çatalca’da cazibe merkezleri yaratacağız. Çatalca’da yaz ve kış turizmine yönelik yatırımlar yapacağız ama tarım alanlarını koruyacağız arkadaşlar. Biz Çatalca’yı alacağız, sosyal demokrat ideolojiyi kuracağız ve bizden sonrası da çok rahat bir şekilde CHP’nin bayrağını dalgalandırmaya devam edecek.” dedi.

“İMAMOĞLU’NUN DESTEĞİNİ HER ZAMAN ÜSTÜMÜZDE HİSSETTİK”

2019’da göreve gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun performansına övgüler düzen Mehmet Seddar Çoban, “Çatalca’da ilçe yönetimi olarak birçok ilki sağladık. Toplumsal mutabakatı sağladık. Burada birçok kesimi bir araya getirdik. Bu bizim başarımız. CHP’ye sağlıklı bir yer kazandırdık. Üye sayımızı ikiye katladık. Büyükşehrimizin desteği ile Çatalca’da yüzlerce insanımıza istihdam yarattık. Yetiyor mu? Yetmez. Bir belediye bunu tek başına çözemez. İnşallah iktidarı aldığımızda çözeceğiz.

2019’da Çatalca’da kaybettikten sonra o travmayı hızlıca atlattık. Kapı kapı dolaştık ve şunu söyledik hatalarımızdan ders çıkartıyoruz. Bir daha bu hataları yapmayacağız. İlçe yönetimimiz bu süreçte çok ciddi şekilde vatandaşlarımızla yan yana durdu. Belediye başkanlığını kaybettikten sonra burada Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Onun sayesinde büyükşehiri tanıdık. Onun sayesinde pandemiyi sıkıntısız atlattık. Sayın Ekrem İmamoğlu sayesinde çiftçilerimize can suyu olduk. Tarımsal araç desteği verildi çiftçimize. Kooperatiflere yardım yapıldı. Çatalca’nın 30 yıllık çözülmeyen altyapı sorunu çözüldü. Çoğunuz hatırlamayabilir ama hastanenin bodrumunu su basıyordu. Doğalgaz olmayan köylere doğalgaz geldi. Çatalca’ya Yuvam İstanbul geldi. İkinci bir Yuvam İstanbul istiyor halkımız. Başkanımız İmamoğlu bize itici güç olmuştur. Yeni dönemde de yine Başkanımız İmamoğlu’nun kanatları altında Çatalca’ya hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN ADAY ADAYIYIM”

Yapacaklarına ilişkin de konuşan Çoban, “Bir makam için aday olunmaz, bir düşünce ve felsefe için aday olunur. Biz zaten 30 yıldır hikaye yazıyoruz. Bu hikayeyi tamamlamak için görev verilirse adayım. 30 yıldır yüzlerce mücadele verdim. Hem mesleki hem de siyasi anlamda. Dostluklarım, yaşanmışlıklarım var. Yıllar önce sizinle başlattığımız bu hikayeyi tamamlayabiliriz. Çatalca için, sizin için adayım.

Çatalca huzur ve güven içinde yaşasın, gençlerimiz madde bağımlısı olmasın, depremde halkımız göçük altında ölmesin, çocuklarımız gülsün diye Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan aday adayıyım.

İlçemde kamu kuruluşlarının ve vatandaşların işbirliği, her bireyin hayatına dokunmak, yaşam kalitesini artırmak için adayım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıyım.

Yaşanabilir bir Çatalca için, rantla yağmalanmayan ilçe için, doğal güzellikleriyle örnek bir yer olması için, aldığım her kararı sizle almak için ve hesap vermek için adayım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday adayıyım.

Büyük düşleri, cesaretleri olmayan insanlar toplumsal dönüşümü sağlayamazlar. Büyük işler yapmak için biz hazırız. Çatalca bunu hak ediyor.

İnancımla, birikimimle, vizyonumuzla, devrimci azmimle, Kuvay-ı Milliye ruhumla sizlerle birlikte Çatalca’da 6 Ok’u dalgalandıracağız. Bütün bunlar için şimdi tam zamanı. Ben hazırım, siz de hazır mısınız?” dedi. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183