Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Korna kavgası, başka mecralara mı taşınıyor ?

Bugün ekşi sözlükte Deva Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Avukat Zeynel Önder hakkında  bir başlık açıldı. Bir vatandaş  Deva Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Zeynel Önder’in kendisine silahlı tehditte bulunduğunu ifade eden bir yazı yayınlayarak bu olaydan bahsetti.

İddialar üzerine görüşlerini sorduğumuz Zeynel Önder avukat olduğu için ruhsatlı silahı olduğunu bahsi geçen kavganında yaşandığını ama kimseye silah doğrultmadığını belirtti. Önder’in anlatımlarına göre olay şöyle yaşanmış:

ARBEDE ÇIKMIŞ, ÖNDER YARALANMIŞ

Cumartesi günü (dün) öğlen saatlerinde alışveriş yapıp Asmalı Bahçe Şehir sitesindeki evine dönen Önder site otoparkı önünde park eden yemek sepeti aracından yol istemek için kornaya basmış. Yemek sepeti aracının yolu açmasıyla otoparka girmiş. Alışveriş poşetlerini alıp evine yürürken yine aynı sitede oturan G.G.’nin sözlü tacisine maruz kalmış. G.G. yüksek sesle “ Sen ne zırzır kornaya basıyorsun. Çocuğum korktu ” tepkisiyle karşılaşmış. Yemek şirketi aracına çaldığını belirten  Önder’in “ Kusura bakmayın, çocuğunuzu görmedim” şeklindeki özüründen yetinmeyen G.G.  tartışmayı devam ettirerek “ sen dağda mı yaşıyorsun” sözlerini sarf etmiş. Yolu açmasını isteyen Önder’e “defol buradan” diyen G.G. yol olmayan dikenli bitkilerin olduğu bir yerden geçmesini istemiş. G.G.nin ısrarlı tacizi sonrasında kavga çıkarmak istediğini fark eden Zeynel Önder sessiz kalarak gösterdiği yerden yürümeye kalkışmış. Orada da yolu kesilen Önder, G.G.’yi ittirerek yolu açmasını isteyince G.G. aniden saldırmış. Karşılıklı arbede esnasında Önder yol kenarındaki çalılıkların arasında düşmüş ve alnında yaralanmalar meydana gelmiş.

SİTE YÖNETİMİ BARIŞTIRMAK İSTEMİŞ

Kavganın ardından site yöneticisi ve güvenlik görevlisi Zeynel Önder ve G.G. arasındaki sorunu tatlıya bağlamak için refakat ettikleri Önder ile birlikte G.G.’nin evine gitmişler. Orada da hakeretlerini sürdürmesi üzerine Önder ve site görevlileri evden ayrılmışlar.

Bugün ekşi sözlükte bir yazı yayınlandı. Bir vatandaş  Deva Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Zeynel Önder’in kendisine silahlı tehditte bulunduğunu ifade eden bir yazı yayınlayarak bu olaydan bahsetti.

“BENİ HEDEF ALMAKTA, HEDEF GÖSTERMEKTEDİR”

Yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Zeynel Önder şunları söyledi: Arbede sırasında ağaç dalları alnımı çizdi.  Bu kişi ağzımı burnumu kafa tasımı çatlattığını yazmış. Ben bu beyanını da suistimal edip darp raporu alıp şikayet edebilirdim. Fakat iftira atmış olmamak için böyle bir şey yapmadım.

Bir başkası bu olayı anlatsa böyle bir sebepten arbede mi olur der inanmazdım. Ama maalesef benim başıma geldi. Ayrıca yazısında dünyaları ben yarattım edası ile yürüyen bu adam diye yazmıştır benim için. Her elinde 4-5 poşet olan ağırlığı 15-20 kilo olan biri nasıl bir dünya yaratma edası ile yürür. Ve ben bu adamı daha önce ya bir kere gördüm ya iki kere gördüm. Hiç bir diyaloğum yok. Ama kendisi benim dünyaları yaratmış edası ile yürüdüğümü iddia ediyor. Demek ki sorun çıkarmak için fırsat kolluyordu. Fırsat kolladığı şurdan da net ortada. Kornaya bastığım yer sitenin otopark girişi bana saldırdığı yer. 300-400 metre sonrası evimin önü. Bu adamın kasıtlı bir şekilde bilinçli olarak bu saldırıyı gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Çünkü olayın hemen arkasından haberler yapılmış ve yayılmıştır. Yapılan haberlerde mensubu olduğum DEVA partisi özellikle vurgulanmıştır. Sonuç olarak saldırıya uğrayan benim, sonrasında tehdit edilen benim.  Ama bu kişi ben saldırmışım gibi algı yaratıp, beni hedef almakta ve hedef göstermektedir. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

TROL HESAPLAR DA DEVREDE

G.G. ‘nin paylaştığı ekşi sözlük yazısının hemen ardından trol bir hesaptan “Mavi AKP’yi iyi tanıyın” diye ekşi sözlük paylaşımının ekran görüntüleri twitter’de paylaşılıyor. Kullanıcısı bilinmeyen  @oligarkdemokrat adlı trol hesap Zafer Partisi’ni destekleyen paylaşımlar yapması ile dikkat çekiyor. Kullanıcısının ve hesabın Zafer Partililer tarafından bilinmediği ve parti yönetimlerinin bihaber olduğu parti kaynakları tarafından öğrenildi.

SİYASİ PROVAKASYON OLASILIĞI VAR

Son zamanlarda özellikle Suriyeli sığınmacılar ve Ermeni meselesi üzerine Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ farklı görüşler ifade etmişlerdi. Hem liderler hem parti kadroları karşılıklı sert eleştirilerde bulunmuşlardı. Önder’in Deva Partisi İlçe Başkanı olmasının üstüne basarak vurgulanması, ekşi sözlükte G.G. tarafından Önder’i yenmiş edasında ifadeler kullanmasının  yanısıra, trol hesaptan Zafer Partisi’nin desteklenmesi şüphe uyandırdı.

Bu saldırı ve silahlı tehdit iddiası ile her iki parti arasındaki fikri tartışmanın gerginliğe dönüştürülmesini amaçlayan bir provakasyon  da olası görülüyor. Bir şahısın önce ısrarla arbede çıkarması, ardından ekşi sözlükte başlık açarak uzun uzun kavgayı anlatıp, silah çekti iddiasını ortaya atması provakosyon  ihmalini  güçlendiriyor. Önce saldırı, sonra algı ihtimali araştırılmalıdır. TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183