Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

İYİ Parti video fırtınasına devam ediyor

Ahlak, ekonomi, deprem, mülteci, terör, adalet, eğitim, dış politika ve sağlık temaları işlenen seçim kampanyası serisinin sekizinci videosu; ‘’Vasatlığın 21 Tonu oldu.

Hazırlanan videoda, Ak Parti iktidarının 21 yıl boyunca eğitim sisteminde yol açtığı krizler; 21 yılda 8 kez değişen Millî Eğitim Bakanları, uzaktan eğitim ve taşımalı eğitim sistemiyle oluşan fırsat eşitsizliği; yüksek puan almalarına rağmen atanamayan öğretmenler, üniversitelere atanan kayyum rektörler, eğitim sistemindeki liyakatsizlikler üzerinden işlendi.

‘’VASATLIĞIN 21 TONU’’

‘’5 Tepe Dershaneleri Sunar’’ yazısıyla açılışı yapılan video; ‘’Vasatlığın 21 Tonu’’ başlığıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’Biz çok garip okuduk ya, çok fakir okuduk. Bu çileyi dedik ki yeni nesle çektirmeyelim.’’ sözleriyle devam etti.

‘’GELECEĞİ ÇALINAN KOCA BİR NESİL’’

Videonun ikinci bölümü, ‘’Geleceği çalınan koca bir nesil’’ başlığı altında; deprem felaketinde uzaktan eğitime geçen öğrencilerin yaşadığı mağduriyete, 21 yılda 8 kez değişen Millî Eğitim Bakanına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle kaldırılan TEOG sınavına yer verildi.

‘’ÖĞRENCİLERİN HAKKINI YİYEN VİCDANSIZ BİR ANLAYIŞ’’

Videonun bu bölümünde, ‘’Öğrencilerin hakkını yiyen vicdansız bir anlayış’’ başlığı altında; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ’ye kayyum rektör ataması sonucunda öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarına; ÖSYM tarafından 2010-2015 yıllarında düzenlenen tüm sınavlarda, soruların sızdırılması ve fetö üyeliği suçlarından yargılanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’e; taşımalı eğitim sisteminden mağdur olan öğrencilere, pandemi döneminde internete bağlanamadıkları için uzaktan eğitime katılamayan öğrencilere yer verildi.

‘’ÖĞRETMENLERİNİ ATAYAMAYAN ACİZ BİR İKTİDAR’’

Videonun dördüncü bölümünde, ‘’Öğretmenlerini bile atayamayan aciz bir iktidar’’ başlığı altında; KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen atanamayan öğretmenler, atanamadığı için başka sektörlerde çalışan ve yine atanamadığı için inşaatta çalışırken hayatını kaybeden Fedai Çakmaklı yer aldı.

Bunların karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’Sırtınızda küfe yok. Çok rahat konuşuyorsunuz.’’ sözlerine yer verildi.

‘’GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYEN BİR CEHALET’’

Videonun bu bölümünde, ‘’Gün geçtikçe büyüyen bir cehalet’’ başlığı altında; AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un, ‘’Kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılması da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum.’’ sözlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde engelli öğretmen atamasında bir öğretmene; ‘’Ama sen pek engelliye benzemiyorsun. Engelli misin?’’ sözlerinin ardından gülmesine yer verildi.

‘’VASATLIĞI YÜCELTEN BİR LİYAKATSİZLİK’’

Videonun altıncı bölümünde, ‘’Vasatlığı yücelten bir liyakatsizlik’’ başlığı altında ’Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum.’’ sözlerinin ardından YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atanan Bülent Arı’ya, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in; ‘’Bu eğitim sistemi ne çektiyse toplumsal mühendislik projelerinin eğitim sistemine yansıması olan yanlış eğitim politikalarından çekti.’’ sözlerine, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun; ‘’Gidin, bakın üniversitelere. Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı, neredeyse fuhuş evleri.’’ söylemlerine yer verildi.

‘’HAYATLARIN VE HAYALLERİN ARASINDA DEVASA BİR UÇURUM’’

Videonun yedinci bölümünde, ‘’Hayatların ve hayallerin arasında devasa bir uçurum’’ başlığı altında atanamayan öğretmenlerin görüntüleri yer alırken; özel okullardaki öğretmen maaşlarını boykot eden öğretmenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız? Caddelerde çapulcu olarak dolaşanlar mısınız?’’ sözlerine yer verildi.

“14 MAYIS’TA TÜRKİYE TARİH YAZACAK!’’

Videonun son bölümünde ise Ali Rıza Binboğa’nın ‘’İlk Öğretmen’’ şarkısı eşliğinde Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde öğrencilerle bir araya geldiğinde akıllı tahtaya yazı yazdığı görüntülerin ardından; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve çeşitli demografilerden vatandaşların yer aldığı illüstrasyon çizimlerin yer aldığı görsel ile birlikte Akşener’in; ‘’Tüm bunlar son bulacak ve yepyeni bir güneş doğacak. Çünkü 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak!’’ ifadelerine yer verilerek 2023 yılında; Atatürk’ün vizyonu, her daim ileri düsturu, 1923 ruhu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in liderliğinde Türkiye’nin tarih yazacağı mesajı verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183