Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

Hayrettin Özbakır, Başakşehir için hazır

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim öncesinde partilerin il ve ilçe aday adayları da açıklanmaya devam ediyor.

CHP İBB Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Başakşehir Belediye Başkanlığı görevi için hazır olduğunu açıkladı. CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı’nda aday adaylığı açıklamasını yapan Özbakır, Başakşehir ile ilgili projelerini de açıkladı.

KAYABAŞI’NDAN DESTEK

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, “Bugün Başakşehir’de yaşayan her mahalledeki bir yurttaş bunu istiyor. Sadece bizim motivasyonumuza, bizim birlikteliğe, bizim buna sahip çıkmamız gerekir. Aday adayımız bugün açıklamasını yaptı, adaylarımız olacaktır. Adayımızın arkasında tek vücut olarak Başakşehir’de CHP, sonra İstanbul’da CHP Ekrem başkanı meclis çoğunluğu olarak bu işi taçlandırmak istiyoruz. Çünkü örgütümüze, ülkemize CHP’nin bir umut olduğunu, bunun kurucu ve kurtarıcı, aynı zamanda CHP’nin Türkiye’nin bütün değerlerine sahip çıkan bir parti olduğunu tekrardan heyecanını hissettirmek istiyoruz. Sağ olun, var olun” dedi.

ÖZBAKIR: YENİ NESİL BELEDİYECİLİK VAAT EDİYORUM

AK Parti yönetimindeki Başakşehir’i yeni nesil bir belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağını ifade eden Özbakır, “Ben Başakşehir’de yeni nesil belediyecilik vaat ediyorum. Ben Başakşehir’e 21. yüzyıl yönetim anlayışının şehrimle buluşmasını arz ediyorum. Başakşehir, şehrin toplumsal ve kültürel çeşitliliğini rengarenk, canlılığını koruyup geliştirmeye özen gösteren herkese hoşgörüyle yaklaşan bir yönetim vaad ediyorum. Başakşehir’e, Başakşehirliler’le birlikte Başakşehir’i yönetme sözü veriyorum. Şeffaflığı, halka hesap vermeye, vicdana, adalete dayalı bir yönetim tarzını sizlere vaat ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“BAŞAKŞEHİR’İN MAHALLELERİNİ EŞİT GÖREN BİR YÖNETİM”

Eşitlik ilkesine de vurgu yapan Özbakır, “Başakşehir’de Başakşehirliler’le yaptığı işi özenle yapan herkesin hakkına saygıyla yaklaşan, sorumluluklarını bilen, kibirden arınmış, güler yüzlü yepyeni bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. Ben Başakşehir’in mahallelerini eşit gören bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. 11 mahallenin hiçbirinden ayrım gözetmeden hepsine aynı nazarla bakacağıma buradan sizlere söz veriyorum. Her seçilmiş mahalle muhtarının seçilmişliğine saygı duyan, onların Başakşehir’e seçilmiş olduklarını kabul eden muhtarları dinleyen, onları çözüm üreten, onlarla birlikte Başakşehir’e çok güzel projeler oluşturan bir yönetim vaad ediyorum.” dedi.

“KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLABİLEN”

Cumhuriyet anlayışıyla yeni bir Başakşehir inşa edeceklerini söyleyen Özbakır, “İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Başakşehir’de kadınların, çocukların, engellilerin ve herkesin Başakşehir’de kendini özgür, mutlu, güvenli hissedeceği akla, bilime, sanata, teknolojiye, eğitime ve çevreye kaynak aktaran bir yönetim anlayışını sizlere vaat ediyorum. Çoğunluğu yönetme, azınlığın var olma hakkına saygı duyan bir demokrasi ve yönetim anlayışı; bu aziz kentte yaşayan her bir ferdin hakkı ve özgürlüklerin güvencesi olmayı temel ilke kabul eden, kimsesizlerin kimsesi olabilen dezavantajlı gruplara sahip çıkan sosyal belediyecilik vaad ediyorum.” dedi.

“YAPBOZ ANLAYIŞIYLA DEĞİL”

Tüm canlıların eşit olduğu bir Başakşehir’i savunan Özbakır, “Çoğulculuğun, katılımcılığın, kent anayasasını temel taşı kabul eden yapboz anlayışıyla değil uzun vadeli makro projelerle planlarla hareket eden bir yönetim anlayışını sizlere vaat ediyorum. Benim hayalimdeki Başakşehir, ulaşılabilen bir Başakşehir; çevre dostu, engelli dostu bir Başakşehir yönetimi. Benim hayalimdeki Başakşehir, kentte yaşayan herkese mutlak fırsat eşitliği sağlayabilen bir Başakşehir; sadece insanlara değil sokak hayvanlarına da doğal yaşama özen gösteren bir yaşam tarzı.” diye konuştu.

“YARATICILIĞIN VE İNOVASYONUN ADRESİ OLABİLEN BİR BAŞAKŞEHİR”

Başakşehir’i cazibe merkezi haline getireceğini ifade eden Özbakır şunları söyledi;

“Benim hayalimdeki Başakşehir, girişimci dostu güvenli yatırım ortamını sağlayan bir Başakşehir; yaratıcılığın ve inovasyonun adresi olabilen bir Başakşehir. Bu ülkenin kurucu değerlerine, kültürüne ve kutsallarına saygı duyan, geçmişiyle barışık, geleceğe umutla bakan ülkemizi kurucu ve kurtarıcısı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bizlere emanet ettiği cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkan bir anlayışı sizlere vaat ediyorum.”

“BAŞAKŞEHİR’İ VE TEKRAR İSTANBUL’U KAZANACAĞIZ”

Yerel seçimlere ilişkin umutlu olduğunun altını çizen Özbakır, “Başakşehir'de benim söylediğim oluyor, benim hakkım savunuluyor denildiği bir Başakşehir vaad ediyorum. Dün olduğu gibi yarın da ortak kaygılarımız, ortak sevdamız, ortak geleceğimize hep birlikte sahip çıkmamıza sizlerden özellikle talep ediyorum. Ünlü düşünürün dediği gibi, 'yarınlar yorgun ve bezgin kişilerin değil, rahatını terk edebilen gayretle insanların olmalıdır.' O yüzden, hep birlikte omuz omuza kolkola vererek rahatımızı terk etmemiz lazım. Sizlerin İstanbul’umuza ve güzel Başakşehir’imize sahip çıkacağını biliyor ve gücünüzü desteğinizi bekliyorum. Başakşehir'i ve tekrar İstanbul’u kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Hep birlikte olursak eğer, AKP zihniyetini Başakşehir’den def edeceğiz ve Başakşehir’i Cumhuriyet Halk Partili bir belediye haline hep birlikte getireceğiz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183