Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

CHP Ataşehir 2 Yıl Sonra Basınla Buluştu

 PANDEMİDE  SİZLERDEN ÇOK AYRI KALDIK  

Kahvaltılı basın toplantısına katılanlara teşekkür eden ilçe başkanı Celal Yalçın; “Özellikle pandemi döneminin yıkıcı etkilerini hep beraber yaşadık.  Bu dönemde kayıplarımız oldu. Birçok partilimizi, dostumuzu, sevdiğimizi kaybettik. Bir araya geleceğimiz ortamlar azaldı. Tam bitti, bitiyor, maskeleri attık derken yine vakaların artması doğrusu bizleri hem endişelendirdi hem de bir daha kapanma gibi bir araya gelmemize engel olacak günler gelmeden buluşmak istedik. Öncelikle bu davetimize icabetinizden dlayı çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır basın mensubu dostlarımızla bir araya gelemiyorduk.  Belediye Meclis üyemiz Bekir Bozkızıl’ın ev sahipliğinde bir araya geldik, kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 MUHALEFET OLARAK İKTİDARA YÖN VERİR DURUMA GELDİK  

Türkiye’nin ekonomiden, adalete, eğitim den sağlı birçok konuda maalesef eksiye gider durumda olduğunu söyleyen Yalçın; “Bu bağlamda CHP örgütleri olarak İstanbul İl Başkanlığımızın başlattığı saha çalışmalarında önemli sonuçlar aldık. Özellikle öbek çalışmaları kapsamında Ataşehir’de yaklaşık 105 bin haneyi ziyaret ettik.   Bu Ataşehir’de bulunan hane sayısının yaklaşık %80’ine tekabül ediyor. %20'lik birimini de gezmek durumundayız tamamlayacağız.  dedi

CHP İSTİKRARLI VE KARARLI YÜKSELİŞE SAHİP BİRİNCİ PARTİ

Yalçın açıklamalarına şöyle devam etti: “Birçok tarafsız anket şirketinin anketlerinde partimiz iktidara gelecek konumda gözüküyor ve bu bağlamda da bizler hem Ataşehir örgütü olarak hem tüm İstanbul örgülü olarak hem de Türkiye'deki Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak iktidara İnandık. Bu bağlamda hep beraber İnançlı bir şekilde çalışıyoruz. Söylemek istediğim şu Türkiye'nin geleceğine üretime bilime akla eğitime adalete dayalı geleceğini Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarını şekillendireceğini gururla, inançla söylüyoruz ve genel başkanımızın genel merkezimizin deyimi ile de geliyor gelmekte olan .” sloganla sözlerine devam etti.

2019 DAN SONRA ATAŞEHİR’DE İBB’Yİ GÖRDÜK

Basın mensuplarının soruları arasında da yer alan İBB ve Ataşehir’e yatırım sorularınıda cevaplayan Yalçın; "2009'da kurulan Ataşehir'in, 2019'a kadar yani İBB AKP'nin yönetiminde bulunduğu süre içinde hiçbir yatırım alamadı, şimdi ise 10 projenin birden İBB tarafından yürütülmekte olduğunu' da görüyoruz. Yani Ataşehir hizmet adına İBB’yi 2019 dan sonra gördü dedi


HER ÖNÜNE GELEN CHP YE ÜYE OLAMAZ CHP

üyeliği ile ilgili bir soruya da; Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği işte stant açarak ya da sokakta gelin bize İlla üye olun diyerek yapmıyoruz. Yani gelip partiye üye olup, partinin işleyişini, kurallarını ve disiplinini benimsemesi gerekiyor. Bu bağlamda da yaklaşık üye sayımız 15.200. Bu rakam İstanbul'da Kartal'dan sonra en fazla üyesi olan ikinci ilçe konumundayız.

DUDULLU - BOSTANCI METROSU 2023’de HİZMETTE OLACAK

Şu anda Büyükşehir çalışmalarıyla ilgili bir müjde verebilir misiniz? Sorusuna da;  Yalçın: ben şunu Müjde olarak verebilirim.  Yaklaşık 1 milyon veya daha fazla kişinin taşınacağı noktada olan Dudullu - Bostancı metrosunun 2023 yılının başına kadar açılacağı müjdesini çok rahatlıkla verilebiliriz. Yine Kozyatağı yani Carrefour olarak bildiğiniz şu anda da İstanbul City olarak adlandırılan yerde 2.000 araçlık bir otoparkın sene sonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Yine Kayışdağı ormanları bölümünde bulunan daha önce de Ekrem İmamoğlu’nun ziyaret ettiği Kayışdağı ormanının da kısmen halka açılması noktasında çalışmalar başlamış durumda. *Esatpaşa Spor Kompleksi ile ilk defa Ataşehir bir İBB spor kompleksine sahip olmuştu. Bunun yanı sıra İçerenköy’deki spor tesisinin de projesi tamamlandı yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak.

BAZI OKULLARDA BAĞIŞ ADIYLA RÜŞVET ALINIYOR

Yalçın ; gazetecilere verdiği demeç de, bazı okullar da kayıt parası altında rüşvet alındığını, eğitimdeki yolsuzlukları da dile getirdi. Bazı okullar da yüksek miktar da kayıt ücreti adı altın da para alındığını, bu paraların da milli eğitim hesablarına yatmadığının tespit edildiğini iddia etti.

ATAŞEHİR DE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI YAPILDI;

Ataşehir’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımları ile kültür çalıştayı yaptıklarını söyleyen Yalçın,  İktidar olduğumuz da neler yapacağımız konusun da partisi olarak hummalı bir çalışmalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanı adayı ve seçim programı belirlendikten sonra örgüt olarak halkımızla paylaşacağız. Devletin kurucu partisi olarak iktidara hazırız dedi.

CHP UYARDI HÜKÜMET ÇÖZDÜ…

Yalçın; hükümete yönelik eleştirisini de konuşmasının arasına serpiştirirken keşke biz söylemeden  çözselerdi, öğrencilerin sırtından faiz yükünü alsalardı, 3600 ek göstergeleri verselerdi, taşerona kadroyu verselerdi, EYT sorununu biz söylemeden çözselerdi dedi.

9 MAHALLENİN İMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK

Dokuz mahallemiz de imar planlarını da biliyorsunuz çıkardık diyen Yalçın. hizmetlerimiz artarak devam edecek. Önümüzde 2023 seçimleri var iktidarı planlıyoruz ve iktidarı alacağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının hizmetlerini halkımız daha yakından görmüş olacaktır. Şu anda buna çok inandığımızı söylemek istiyorum.  Biz üç dönemde Ataşehir Belediyesi'ni kazandık ama milletvekilliği seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir üstünlüğü vardı.  İddia ediyoruz olacak ilk Genel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir’de de birinci parti olacak. Partimize diğer partilerden istifa ederek üye olanlar ver.  AK Parti’den istifa ederek bize katılan üyelerde var. Halkın da artık Adalet ve Kalkınma Partisine teveccühünün azaldığını hep beraber de gözlemliyoruz. Çünkü artık ülkede ekonomi iyi gitmiyor ve özetle ülkeyi yönetemiyorlar. SIDIKA BAYLAN – Kent Yaşam Gazetesi
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183