Geçen hafta çok çok önemli iki gelişimi yeteri kadar tartışamadan ve inceleyemeden gündemin hızla değişmesi nedeni ile atladık gitti hatta unuttuk- unutturulduk...

Birincisi Türkiye özgürlüklerin en çok gerilediği ülke olmuş...Merkezi washington’da bulunan ve demokrasi, siyasi özgürlükler, insan hakları konularında çalışan Freedom House adlı firma 195 ülke arasında yaptığı çalışmada Türkiye geçen yıl özgürlüklerin en çok gerilediği birinci ülke olmuş. Son on yılda ise Orta Afrika Cumhuriyeti’nin ardından ikinci ülke olmuş.

195 ülke arasında yapılan araştırmada özgürlükler üzerine ülkeleri 3 kategoriye ayırmış araştırma şirketi, özgür, kısmen özgür (yani bence birazcık özgür demek istemiş) ve özgür olmayan.

Türkiye kısmen özgür grubunda ama son yaptığı başarılı ataklarla özgür olmayan ülkelerin arasına hızla yaklaşmakta.

Bize bu başarıyı (!) yaşatanlara çok teşekkür ederim hele birde tek adam dönemi başlasa ohooo özgür olmayanların tamamını sollayıp en hakiki özgür olmayan bayrağını dikeceğiz evelaalah!

Ha bu arada uluslararası arenada hala tanınmayan KKTC özgür ülkeler arasında yer almış...

Diğer gelişme, kapatılan gazetelerden sonra müthiş bir TV kanallarını kapatma furyasının ardından yetmedi  yayın yapan mevcut kanallarada KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile ve RTÜK tarafından uyarılarak karartabilme durumu getirildi.

Patlama,saldırı gibi terör olayları sonrası sadece resmi görüntüler gösterilebilecek,abartı yasak olacak (olay yeri kaçışmalar vs),canlı tanıklarla konuşma olmayacak, olay yeri konum bilgisi olmayacak, eleştiri kesin olmayacak (nere de devlet nere de mit), ajitasyon olmayacak (kahraman polis kahraman halkımız gibi), son dakika olmayacak, yaşanmamış gibi olacak, yalnızca alt yazı olabilecek onuda devletin verdiği resmi yazı ile iletebilecek.

Böylece hiç bir şey olmamış gibi yaşanacak ve terörün olduğu yerde ki insanların dışında kimse bunu bilmeyecek...

Ne diyelim böylece teröre çare yaratmış büyüklerimize şükranlarımızı sunarız... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183