Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

Yeniay: Yeniden İstanbul, yeniden Küçükçekmece

31 Mart’ta Türkiye çok kritik bir yerel seçime sahne olacak. Genel seçimlerin ardından gelen bu yerel seçimlerde vatandaş, 5 yıl boyunca yerelde yapılacak hizmetleri sunacak yöneticilerini seçecek.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere büyükşehirde kazananı belirleyecek en önemli ilçelerin başında gelen Küçükçekmece de büyük önem arz ediyor.

AK Parti’nin hedeflerinin başında gelen Küçükçekmece’ye iki dönem başkanlık yapan ve hükümet bakanlıklarının yapabileceği seviyede projeler üreten, kendisini göreve getiren seçmen nazarında ‘Efsane Başkan’ olarak hatırlanan Aziz Yeniay, mutlaka kazanılması gereken Küçükçekmece Belediyesi için tek alternatif olarak öne çıktı. AK Parti’nin temayülleri ve kamuoyu yoklamalarıyla adı öne çıkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatıyla AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olan Aziz Yeniay ile AK Parti İBB Adayı Murat Kurum, Küçükçekmecelilerle buluştu. AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği Muhtarlar ve STK Buluşması’na AK Parti İBB Adayı Murat Kurum, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Bayram Şenocak, Şamil Ayrım, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy, muhtarlar ve STK temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Bayram Şenocak ve Şamil Ayrım, Yeniay’dan önce sahneye çıkarak Küçükçekmecelilere seslendiler ve Aziz Yeniay’ın Küçükçekmece için seçilen en uygun profil olduğunu ifade edip tam desteklerini açıkladılar.

YENİAY: BİZDEN ÖNCE KÜÇÜKÇEKMECE ‘TAŞRA’YDI

Küçükçekmece’de uzun bir süredir görülmeyen heyecanlı buluşmada konuşan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, şunları söyledi;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın talebiyle birlikte ilçemize döndük. 2014’te bıraktığım ilçeyi bulmayı hayal ediyordum ama epey geriye gitmişiz. Bırakın eser siyasetini, bırakın umut olmayı bir miktar daha geriye gitmişiz. Buradaki haziruna çok fazla bir şey söylememe gerek yok. Neler yapabileceğimizi siz daha iyi biliyorsunuz. 2004’ten önce Küçükçekmece’de bir eser var mıydı? Sinema salonu, tiyatro salonu, yemek yiyebileceğimiz doğru dürüst bir lokanta, çocuklarımız için park, gideceğimiz yol yoktu. Taşkın yapan derelerimiz vardı, Küçükçekmece ‘taşra’ olarak niteleniyordu.

2004’te geldiğimizde parası, altyapısı, hizmeti, iş yapacak adamı yoktu Küçükçekmece’nin. Peki ne oldu? Sihirli bir değnek mi değdi? Bugün Cumhur İttifakı’nın zihniyeti geldi. Gecemizi gündüzümüze katarak bugün sayabileceğiniz tüm eserlerin altına imzamızı attık. Nikah salonları, kültür merkezleri, spor salonları, köprüler, parklar, yeşil alanlar kazandırdık ilçemize. Küçükçekmece’mizi küçük İstanbul yapacağız demiştik ve bugünlere getirdik.”

“2024 MODEL, SON SÜRÜMLE GERİ DÖNÜYORUZ”

Aradan zaman geçtiğini ancak daha çok deneyimle geri döndüğünü söyleyen Yeniay, “Biz merdivenin ilk basamağını yaptık, daha çıkacak çok basamağımız var. Bu millete borcumuz var. Ve inşallah borcumuzu ödeyeceğiz. 2014’te gittiğimde saçlarım bu kadar ak değildi döndüğümde ağardı. Ama eskisi gibi de değiliz, tecrübemiz, bilgimiz daha da artmış şekilde geri dönüyoruz ve 2024 model olarak son sürümle geliyoruz.” dedi.

“BİZ İKİ MÜHENDİS NELER YAPABİLİRİZ SİZ DÜŞÜNÜN”

AK Parti İBB Adayı Murat Kurum’un hem mühendis olduğuna hem de Bakanlık tecrübesine sahip olduğunun altını çizen Yeniay, “10 yılda ekibimle birlikte bir mühendis olarak yeni bir Küçükçekmece yarattık. Şimdi iki mühendis bir araya gelecek, gerisini siz düşünün.” ifadelerini kullandı.

“1 YIL İÇİNDE YENİDEN PLANLAYACAĞIZ”

Deprem riskine dikkat çeken Yeniay, “Bugün Küçükçekmece’nin en büyük sorunu yapı stoğudur. Allah izin verirse 1 yıl içerisinde Küçükçekmece’yi yeniden planlayacağız. Şu an 100 günlük, 1-5-20 yıllık eylem planları taslakları hazır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, yeni yüzyıla yakışan bir Küçükçekmece ve İstanbul inşa edeceğiz.” dedi.

“ESERLERİMİZİN KAPISINA KİLİT VURULMUŞ”

10 yıllık görev süresinde Küçükçekmece’de sadece teknik olarak değil, kültürel anlamda da önemli başarılar sağladıklarını hatırlatan Aziz Yeniay, “Beni seçimden sonra ziyaret ettiklerinde ‘Sayın başkanım biz bu kadar proje yaptığınızı bilmiyorduk. Bizden bunları beklemeyin, sizin yaptıklarınızı ayakta tutmak bizim için bir başarı hikayesi olacak. Ben tevazu gösterdiklerini zannediyordum ama öyle değilmiş. Maalesef çoğu bugün ayakta değil, atıl durumda, kapılarına kilit vurulmuş. Bir zamanlar burası festivaller kentiydi. Kültür ve sanatta öyle bir noktaya gelmiştik ki şimdi hiç alakamız bile yok. Bizim akademilerimizdeki kursiyerler İTÜ Konservatuarına sınavsız girme hakları oluyordu. 10 binlerce kültürel ve spor faaliyetlerinde bulunan gençlerimiz vardı. Sıfırdan aldık işler hale getirdik ilçemizi. Bugün gelinen noktada o eserlerin şu an yerinde sadece gölgeleri var. Biz milletimize tekrar hizmetkar olmak için geliyoruz. Yapı stoğumuz, yaşam standardımız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır bir şekilde olacak.” dedi.

“TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK ÇİZİLMİŞ PROJELERİMİZİ RAFTA BEKLETİYORLAR”

Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la birlikte trafik sorununa ilişkin önemli bir proje hazırladıklarını ancak bunların kendisinden sonra uygulanmadığını dile getiren Yeniay, “Burada Mehmet Akif Ersoy Hastanemiz var. Yarım kalmıştı onu biz tamamladık. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ni ben yaptırdım. Başakşehir Kayaşehir’deki araziyi TOKİ’ye verirken hastane şartıyla verdik. Burası tarlaydı, önünde de dereler vardı. Yol yoktu.

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ni TOKİ’ye yaptırdığım zaman buradaki trafik sorununu düşündüm. Bir tarafımız Başakşehir, bir tarafımız Avcılar olan ilçemizde trafik içinde sıkışıp kaldık. Şimdi Küçükçekmecemizin halkına soruyorum; E-5’e girip çıkabiliyor musunuz? TEM’e bağlanabiliyor musunuz? İçeride sıkışmış bir ilçeyiz. Bu sadece Küçükçekmece’yi de ilgilendirmiyor. Bahçelievler, Bağcılar, Başakşehir buralar da bizle birlikte rahatlayacak olan ilçeler. Kanuni’nin önündeki trafiği çözmek için kavşak istedim ve o dönem TOKİ Başkanı olan Erdoğan Toprak’la da kavga ettim. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı getirtip projeleri çizdik, bağlantı yollarıyla birlikte. Şimdi Büyükşehire soruyorum; Burada katlı kavşak onaylı proje vardı diye. Bizim haberimiz yok diyorlar. İlçe belediyesinin de bundan haberi yok. Biz Basın Ekspres’te ikinci bir alternatif yol projesi yaptık oradan girip Küçükçekmece’den çıkacaksınız. Ama dediğim gibi sadece bunlarla dertlenen insanlar bu sorunları bilirler, arkadaşların projelerden haberleri bile yok” diye konuştu.

“BİZE GÜVENİN, KÜÇÜKÇEKMECE’YE GÜVENİN, İSTANBUL’A GÜVENİN”

AK Parti İBB Adayı Murat Kurum’la kişisel hukuku da olduğunu ve uyum içinde çalışacaklarının sinyalini veren Yeniay, “Bugüne kadar yaptıklarımızı bile gölgede bırakacak bir yatırım programı hazırlıyoruz ve 1 sene içinde resmen başlanacak. Dünde kalanlar, bugün de hizmette başarısız olanlar tarihin çöplüğünde kalacak. Allah’ın izniyle 31 Mart akşamı Küçükçekmece’yi de İstanbul’u da tekrar alacağız. Sayın Bakanım Murat Kurum’la 20-25 yıllık hukukumuz var. Biz bir araya geldiğimizde yapacaklarımızı hayal bile edemezsiniz. Lütfen bize güvenin. Küçükçekmece’ye güvenin, İstanbul’a güvenin, Cumhur İttifakı’na güvenin!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

KURUM: KÜÇÜKÇEKMECE HALEN TOPBAŞ VE YENİAY’IN ESERLERİYLE DURUYOR

AK Parti İBB Adayı Murat Kurum, salona gelmeden önce gezdiği Küçükçekmece'nin, hala Yeniay'ın ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın eserleriyle durduğunu söyledi.

“SADECE REKLAM PANOLARINDA ALGI YÜRÜTTÜLER”

İstanbul'un 5 yıl kaybettiğine dikkati çeken Kurum, şöyle devam etti:

"Mevcut yönetimin kentsel dönüşümle ilgili verdiği sözlerin hiçbiri gerçekleşmemiştir. '5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz' sözü verdiler. Umutla bekleyen İstanbul halkına verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. Sadece kentsel dönüşüm değil tüm verdiği sözlerle alakalı sadece reklamlarda, panolarda algı yürüttüler. İstanbul'un tüm riskli bölgelerini sahipsiz bıraktılar. Küçükçekmece'miz de bu umursamazlıktan, bu ihmalkarlıktan üzerine düşen payı aldı. İşte Yarımburgaz Mahallemiz, çözümsüz bırakılan problemleri ortada. Yıllardır bu şehrin yükünü çeken kardeşlerimiz, şöyle göle doğru doya doya bakıp çay içecekleri, sohbet edecekleri bir güvenli yuvanın hayaliyle bekliyor."

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YERİNDE YAPACAĞIZ"

İBB Başkanı adayı Kurum, göreve gelir gelmez hızla kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

İstanbul'un hiçbir yerinde tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacaklarını vurgulayan Kurum, "Dönüşüm projelerimizi yerinde yapacağız, gönüllü yapacağız, hızlı yapacağız ki vatandaşım bir an önce sağlam güvenli yuvasına kavuşsun. Sizlerin rızasını almadan tek bir adım bile atmayacağız, attırmayacağız. İnşallah sizin kalbiniz mutmain olacak ve davulla zurnayla her mahallemizde milletimizin sorunlarını çözeceğiz, dönüşümü başlatacağız." sözlerini sarf etti.

“İSTANBUL’U MEGAKÖY YAPMAK İSTEYENLERİ UĞURLAYACAĞIZ”

Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Yasası çıktıktan sonra tek bir vatandaşı dahi mağdur etmediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Buradan vatandaşımıza taahhüdümdür. Bakanlık dönemimizde 40 yıllık imar sorunu olan Avcılar Tahtakale Mahallemizin imar problemini nasıl çözdüysek, Yarımburgaz'da da Küçükçekmece'nin her mahallesinde de köklü çözümü Aziz Başkanımla, sizlerle birlikte ortaya koyacağız. Halkımızı, Küçükçekmeceli kardeşlerimizi hiçbir zaman umutsuzluğa sevk etmeyeceğiz. Yalan bilgilerle kandırmaya çalışanlar Küçükçekmece'den duysunlar. İstanbul'u mega bir köy haline getirmekte azimli olanları hep birlikte 31 Mart akşamı durduracağız." Fazıl Anıl Kılıçlı /KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183