Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

İmamoğlu ve Güney: "Mertlik Kazanacak, Kumpas Kaybedecek"

Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda halkla buluşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney, sahneye birlikte çıkarak önemli mesajlar verdiler.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençliğinin geçtiği Kasımpaşa’yla ilgili iktidarın hiçbir şey yapmadığını anlatması miting alanında büyük bir karşılık buldu. İmamoğlu’nun ardından Güney de Beyoğlu ile ilgili yapacaklarını anlattı. Güney, yapılan sosyal yardımlarda sağ elin verdiğini sol elin görmemesi gerektiğini söyleyerek, “Beyoğlu’nda kameralarla, canlı yayınlarla insanlara yardım kartı dağıtma dönemi de bitiyor” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: 30 YILDIR NE YAPTILAR KASIMPAŞA'YA?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasımpaşalı olmasına atıfta bulunarak, “30 yıldır ne yaptılar Kasımpaşa'ya? Hani Kasımpaşa canıydı, ciğeriydi? Ne yaptılar? Beyoğlu bir şey yaptı mı? İBB yaptı mı? Biz, yaptık. Bakın; Kasımpaşa'yı iyileştiriyoruz. Sizi sahille buluşturuyoruz. Sahili yapıyoruz. Bir yandan Piyalepaşa’dan buraya doğru geliyoruz. İnan Güney'i seçtiğinizde, biz Kasımpaşa'yı pırlanta yapacağız, pırlanta. Onun ailesi de İnan Güney'e oy verecek bir dahaki seçimde. Belli olmaz, bu seçimde de verir belki.” dedi.

“HİÇ KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOK”

İmamoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı;

“Bizim iki şeyle işimiz olmaz. İsrafla işimiz olmaz, ihanetle işimiz olmaz. Bizim hiç kimseye diyet borcumuz yok. Biz, sadece size borçluyuz. Biz, sadece vatandaşa borçluyuz. Bakın benim en büyük çabam, şu güzel çocuklara… Onlara layık olayım da Allah beni onlara mahcup etmesin, bana yeter. Bu kadar net. Ben, sadece 16 milyon vicdanlı, mert İstanbulluya teşekkür ediyorum. 31 Mart'ta ne kazanacak? Mertlik kazanacak, mertlik. Mertlik kazanacak, kumpas kaybedecek. Yalan kaybedecek. İftira kaybedecek. Particilik değil, belediyecilik yapanlar kazanacak. Bir avuç insan kaybedecek, 16 milyon İstanbullu kazanacak. Oyumuzu ve gücümüzü birleştireceğiz. İstanbul'un en büyük, en güçlü buluşmasını 31 Mart'ta sandıkta gerçekleştirmeye hazır mı Kasımpaşa? Şu ya da bu partinin değil, İstanbul'un zaferi için, İstanbullunun zaferi için birleşmeye hazır mı Kasımpaşa? Şu ya da bu ittifak değil, 16 milyonluk İstanbul'un ittifakı, halkın ittifakı, halkçı ittifakına hazır mı Kasımpaşa? İstanbul'un rotasını geri çevirmek isteyenlere, israf ve rant düzenini yeniden hakim kılmak isteyenlere biz ne diyeceğiz biliyor musunuz 31 Mart'ta? Sizi tarihe gömdük diyeceğiz, tarihe gömdük. Milletin bileğini bükemeyeceklerini bir kez daha görecekler. Ve bükemedikleri eli öpecekler. O el milletin eli.”

GÜNEY: KASIMPAŞA’YI PIRLANTA YAPACAĞIZ

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney de İmamoğlu’nun ardından konuşmasını yaparak, “Beyoğlu’nda emekliler sıkıntıda, gençler işsiz, uyuşturucu kapımıza dayanmış. Beyoğlu’nda yollarımız yürünmez vaziyette, zor koşullarda yaşayan ailelerin elinden tutan kimse yok, emeklilerimiz çay içmeye dahi gidemiyor, kadınlar ev ekonomisine destek olmak istiyor ancak elinden tutan yok, kentsel dönüşüm mağdurları yıllardır Okmeydanı’nda çığlık atıyor, otopark diye yıllardır sesleniyoruz. Yıllardır sesimizi duymadılar. Beyoğlu’nun umudunu tekrar yeşerteceğiz” dedi.

“BEYOĞLU DA İSTANBUL DA SAHİPSİZ DEĞİL”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 5 yıllık hizmet süresi boyunca Beyoğlu’nda yaptığı hizmetleri sıralayan Güney “Beyoğlu da İstanbul da sahipsiz değil. Sayın başkanımızın İBB başkanı olmasıyla Beyoğlu da İstanbul gibi çok büyük hizmetler gördü. Hemen yanımızda Kasımpaşa’da Peyami Safa Kütüphanesi açıldı. 1,5 km sahili olup sahile ulaşamayan Kasımpaşa, Haliç Tersanesi’ne kavuştu. Haliç Tersanesi çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz bir kültür sanat merkezi oldu. Piyalepaşa otoparkı, kapalı pazaryeri, otopark ve üzerinde 4 dönümlük parkı olan bir yer oldu. Şehit ve gazi yakını ailelerimiz için Hasköy’de yer tahsis edildi. Sporcular için kürek okulu açıldı. Beltur açıldı. Biz de kazandığımız zaman kolları sıvayacağız. 31 Mart’ta CHP Beyoğlu’nda iktidar oluyor, 30 yıllık hasret son buluyor. 31 Mart’tan sonra Beyoğlu’nu kibirle yönetmeyeceğiz. Beyoğlu’ndaki tüm kesimler hizmetle tanışacak. 31 Mart’tan sonra edep iktidar olacak. 31 Mart’tan sonra sosyal yardım bekleyen  Beyoğlu halkının yüzü gülecek. Ama sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Beyoğlu’nda kameralarla, canlı yayınlarla insanlara yardım kartı dağıtma dönemi de bitiyor.  31 Mart’tan sonra Beyoğlu halkının sorunlarını sokak sokak gezip çözeceğiz. Bu projeleri Beyoğlu Belediyesinde çalışan emekçi kardeşlerimle yapacağım. Onlar bizim baş tacımız. Beyoğlu belediye emekçilerimiz şunu bilsin, biz geldiğimizde insan onuruna yakışan bir ücretle, gerekli saygı ve hürmeti görerek hep birlikte mesai yapacağız” diye konuştu. Güney sözlerini “Beyoğlu’nda kazanacağız, İstanbul’da kazanacağız” sözleriyle alkışlar eşliğinde bitirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183