Öne Çıkanlar Gamze Atsak Akyaka Rehberlik Merkezi gündem haberleri diyalizhastası

Bu haber kez okundu.

Edebali'nin Osmanlı Rüyası Sahnede

 Türk kültürünün gelişmesini, yayılmasını ve Osmanlı Devleti’nin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlayan Şeyh Edebali'nin hayatının ve öğütlerinin yer aldığı "Edebali" isimli oyunun prömiyeri Esenler'de gerçekleşti.

Esenler Belediyesi 2018-2019 Kültür Sanat Sezonu'na, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 1720. yılı vesilesiyle Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından "Şeyh Edebali" adını vermişti. Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden birisi olan "Edebali" adlı tiyatro oyununun prömiyeri, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

OSMANLI'NIN MANEVİ MİMARI "EDEBALİ"

IQ Yapım ortaklığıyla hayata geçirilen oyunun senaryosunu ve yönetmenliğini Onur Yenidünya üstleniyor. Şeyh Edebali'nin Osmanlı Devleti'nin kuruluş felsefesini ve Osman Bey'e katkılarını işleyen tek kişilik oyunda Yavuz Çetin rol alıyor. Şeyh Edebali'nin hayatından kesitlerin yer aldığı ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ile ilgili olan rüyasını işleyen oyunda Çetin'e Neyzen Bilgehan Fener eşlik ediyor. İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan oyunun önümüzdeki günlerde galası yapılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183