Öne Çıkanlar Gamze Atsak Akyaka Rehberlik Merkezi gündem haberleri diyalizhastası

Bu haber kez okundu.

Çankırı Konfederasyonu, yapay zeka ile destekli eğitim fırsatı

Türkiye’nin çeşitli illerinde kurulu olan Çankırı sivil toplum kuruluşlarının en üst çatısı olan Çankırı Konfederasyonu, Çankırılı çocuklara yapay zeka ile desteklenen yeni bir eğitim fırsatı sundu. Ankara’da faaliyet gösteren  Tek Uzaktan Eğitim Merkezi ( TEKUZEM ) adlı bir özel eğitim kurumu ile işbirliği yürüten Çankırı Dernekler Federasyonu Çankırı’daki öğrenciler için ‘ Yapay Zeka Destekli Online Kurs’ programı hayata geçirdi. Programı ile öğrencilerin internet üzerinden yapay zeka desteğiyle sınavlara hazırlanmaları sağlanacak.

PROGRAMDAN 1000 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Programın amacı  1000 öğrencinin TYT, LGS, AYT ve GKGY sınavlarına internet üzerinden yapay zeka desteğiyle hazırlanmalarına imkan sunmak. Geçtiğimiz günlerde projenin lansmanı için Ilgaz ilçesinde Nolana  Mountain  Resort   Otel’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Arif Kırkpınar, İlker Kendir ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katılım sağladı.

 Öğrencilerin lise ve üniversite sınav çalışmalarına katkı sağlamayı hedefleyen "Yapay Zeka Destekli Online Kurs" platformu, teorik derslerin görsel ve işitsel ögelerle desteklenerek, bilgilerin kalıcı hale getirilmesine imkan sunuyor. Teknolojinin hızla gelişim gösterdiği günümüz dünyasında, yapay zeka sayesinde öğrenciler çeşitli rehberlik hizmetlerine de hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilecekler.

CAN: “ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda proje ile ilgili katılımcılara bilgilendirme sağlayan Konfederasyon Başkanı Mustafa Can, proje kapsamında öğrencilere evlerinde de internet desteği sağlanacağını belirtti. Öğrencilerin TYT, LGS, AYT ve GYGK sınavlarını içeren kurs da ayrıca rehberlik hizmeti de alabileceklerini belirten Konfederasyon Başkanı Mustafa Can, “Çankırı Konfederasyonu olarak, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmeleri için çalışıyoruz. Ailelerimizin bütçesini etkilemeden, öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için varız. Hemşerilerine odaklanmış STK’ların da önceliklerinin gençler ve çocuklar olduğunu düşündüğümüz için büyük bir gurur ve imza attığımız bu projenin Çankırı’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Çankırı için hayırlı olan Türkiye’miz için de hayırlı olacaktır.

“ATATÜRK CEHALETE KARŞI SAVAŞ VERDİ”

Büyük Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonraki en büyük savaşımız ise cehalete karşı verildi. Yüzlerce yıldır olanaklardan uzak kalan, okuma yazma oranının bile yüzde 10’ları geçemediği Türk yurdunda hızla eğitim seferberliğine başlandı. Tüm bunlar yapılırken fırsat eşitliği hep ön plana alındı. Naçizane benim de Çankırı’nın Orta ilçesinin Karaağaç köyünden çıkıp dünya denizlerinde Türk bayrağı dalgalandırmamı, bugün burada Kaptan Mustafa Can olarak bulunması sağlayan işte bu yüksek Cumhuriyettir.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183