Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

Av. Recep Şencan: Yol haritamızı biz değil, vatandaş çizecek

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için parti yönetimlerinin ve adayların çalışmaları da son sürat devam ediyor. Doğma büyüme Küçükçekmeceli olan, tüm siyasi kariyerinde de Küçükçekmece için çalışan Av. Recep Şencan, 3 yıldır sürdürdüğü AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’ndan yerel seçimlerde AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan aday adaylığını açıkladığı için ayrıldı.

Fazilet Partisi’nde ve sonrasında AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte Küçükçekmece Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde önemi görevler üstlenen Av. Recep Şencan, 3 dönem Küçükçekmece’yi yöneten AK Parti belediyeciliğinde kilit bir isim. Av. Recep Şencan, Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali, Kent Gazetesi Haber Müdürü Tayfun Ercan ve Genel Koordinatör Sümeyra Duğan’ın konuğu olarak gazetemize bir ziyarette bulundu. Ziyaretinde Şencan’a Küçükçekmece Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladığı 31 Mart 2024 yerel seçimlerine giderken yerel siyasi gündemi, hedeflerini ve projelerini sorduk.

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali ile yaptığı röportajın başında kısaca özgeçmişini anlatan Av. Recep Şencan şunları söyledi;

“1970’de Sultan Murat Mahallesi’nde dünyaya geldim. Ailem 1955 yılında Balkanlardan göç etti. Evliyim, üç çocuk babasıyım, serbest avukatlık mesleğini icra ediyorum. Siyasi kariyerimde de Fazilet Partisi’nde İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştim. Parti kapatıldıktan sonra AK Parti’nin kurucuları arasında yer alarak ilçemizde AK Parti teşkilatının kurulması için çalıştım. 2004-2009 yıları arasında İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği yaptım. 2014 yılında Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in döneminde Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcısı olarak 5 yıl görev yaptım. Daha sonra da son üç yıldır AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı olarak görevimi ve Avukatlık mesleğimi sürdürüyorum.”

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK DEDİLER, HİÇBİR ŞEY GÜZEL OLMADI”

3 dönem Küçükçekmece’yi yöneten AK Parti 2019’da neden kaybetti?

Her dönemin kendi koşulları var. Uzun süredir iktidar olmanın verdiği yıpranma, yorgunluk vs. gibi sebep olabilir ve muhalefet de açıkçası bunu iyi kullandı. ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganları vardı hatırlarsanız o dönem tuttu bu ama sonra bu slogan aleyhlerine dönmüş durumda çünkü hiçbir şey güzel olmadı.

Hatalarınız varsa bunlar için ne gibi bir hazırlığınız var?

Nefis muhasebesi yapıyoruz. Tüm hayatımız ve siyasi kariyerimiz de Küçükçekmece üzerine kurulu. Kişi kusurlarıyla yaşar. Bazen çok güçlü hissettiğimiz zamanlar oluyor, bazen dikkatimizi yeterince vermediğimiz meselelerimiz oluyor. Bu 5 yıllık süreç hem AK Parti’nin kendini ‘check etmesi’ için hem de vatandaşın muhalefetin belediyeciliğini görmesi açısından çok önemli bir fırsat oldu aslında. Her şey çok güzel olacak demekle olmadığını toplum görmüş oldu.

“KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NİN İKİNCİ BİR ŞUBESİ YOK”

Recep Şencan nasıl bir başkan olacak?

Küçükçekmece Belediyesi’nin ikinci bir şubesi yok. Yönetim belirlendikten sonra Küçükçekmece Belediyesi tüm vatandaşlarımızın belediyesi olacak. İlçe halkına eşit bir hizmet götüreceğiz. Yani örneğin şu mahallelerden bana oy çıkmadı deyip oranın çöpünü toplamama gibi bir anlayış olabilir mi?

“BİZİM KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZİ KENDİLERİNİN GİBİ SERVİS ETTİLER”

5 yıl doldu. Kanarya’daki kentsel dönüşüme siz de destek verdiniz. Sonuç alındı mı?

Bu kentsel dönüşüm projeleri AK Parti zamanında çıkarılmış ve bakanlığımız tarafından onaylanmıştı. 2019’da yeni yönetim gelince de Meclis kararı istediler biz de kendi projemiz olduğu için onay verdik. İBB ve KİTAŞ’a yetki verdik. Ama sonra şöyle lanse edildi; “Sayın Ekrem İmamoğlu davet edildi, biz kentsel dönüşüm yapıyoruz.” Böyle algı operasyonları yapmakla iş bitmiyor. Ondan sonraki süreçte de hep mazeretler üretildi. Mazeret üretmek çok kolay. Önemli olan işi çözmektir. Anketler yapılmış mesela Küçükçekmece’nin en büyük sorunu nedir diye? Otopark sorunu en çok öne çıkan problemlerden birisi olmuş. Fakat 5 yıllık süre sonunda hedeflenen otopark sayısı nedir diye bakıyorsunuz; ‘sıfır’. Küçükçekmece Belediyesi’nin kendisinin projelendirip hayata geçirdiği tek bir kapalı otopark yok.

Yapmadılar mı, yoksa planı uygulayamadılar mı?

Yapmadılar. Planlarında otopark yok.

Siz olsaydınız otoparkı nereye yapardınız?

Fevzi Çakmak Meydanı var. Orası Makine Kimya’nın arazisi ve istimlak edildi. Bugünkü paralarla milyarlık bütçe harcandı ve otopark olarak yapıldı. Sonra parklarımız var, parklarımız bu işler için uygun. Altını otopark yaparsınız üstü de park olarak kalır. Küçükçekmece yüzölçümü bakımından 200 bin kişiye ev sahipliği yapması gerekirken biz burada 800 bini aşkın kişi yaşıyoruz. Bu durumda birçok sıkıntı da kaçınılmaz oluyor.

“21 MAHALLENİN TAMAMININ NE SORUNU VAR BİLİYORUZ”

Özetle yapacaklarınızı dinleyelim.

Partimiz Cumhurbaşkanımızın da onayıyla bir karar verecek. Adaylık görevi verildiği anda biz Küçükçekmece’nin 21 mahallesinde ne sıkıntılar olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama bireysel anlamda Recep Şencan vaatleri diye bir şey olamaz. Bunlar bir değerlendirme sonucu ortaya çıkacak. Küçükçekmece’de bildiğimiz sorunlar için çözümlerimizi paylaşacağız. Eserler ortada 15 yıl boyunca Küçükçekmece’de neler yaptığımızı, 5 yıldır da hiçbir şey yapılmadığını vatandaş gördü.

Aday olmamanız halinde yol haritanız nedir?

Kendi parti teşkilatımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Vatandaş bize yol haritamızı verecek. Vatandaşın bize vereceği talimatla sorunlar için çözüm üreteceğiz. Bizim için esas olan kurumdur, şahıs değil. Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak seçime giriyoruz. İstişareyle, parti kurumlarımızla en önemli özelliğimiz olan vatandaşa verdiğimiz sözü tutmaya devam edeceğiz. Yapmayacağımız işin de sözünü vermeyiz. En acil ne çözülmesi gerekiyorsa vatandaşımızla beraber onu çözmek için sözleşeceğiz.

“BİZ SÖZLERLE DEĞİL, İCRAATLARLA KONUŞURUZ”

Sizce AK Parti Küçükçekmece’yi ve Büyükşehiri geri alabilecek mi?

31 Mart 2024 akşamı hem İBB, hem de Küçükçekmece Belediyesi’nin yeniden AK Parti’nin olacağına yürekten inanıyorum. Bunu hep beraber göreceğiz, yaşayacağız. Yeni dönemde inşallah bu ‘sosyal belediyecilik’ dediğimiz yönetim anlayışını çok daha güçlendirerek sürdüreceğiz. Biz bu ilçede çok önemli hizmetler yaptık. Biz söz söylemek yerine geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz icraatlarımızla konuşuruz. En iyi hizmeti yeniden ulaştıracağız.

“HİZMET AYNI ZAMANDA TAKİP İŞİDİR””

Yıllar sonra sosyal sigorta kurumu Küçükçekmece’ye geri döndü. Kısaca bundan da bahsedebilir misiniz?

Bizim yol haritamızı vatandaşlar belirliyor demiştim. Sigorta kurumunun başka bir ilçede olması sorun olarak dile getiriliyordu biz de bu işi dert edindik. Sağ olsun Temel Karadeniz de bize ciddi destek verdi. Şu an Halkalı’da çok iyi bir konumda. Bu tabi sıkı bir takibin de sonucudur. Ankara’ya bakanlığa gittik defalarca bu işi takip ettik ve şu anda hizmet veriyor. Vatandaşın sıkıntısıyla siz hemhal iseniz o sorunu görüyorsunuz ve çözüm için de gayretiniz varsa neticeyi alırsınız. Hizmet serüvenimizi 5 yıllık aranın ardından devam ettireceğimize inanıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=x7QfUGmFjzo&t=3s

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183