Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Alper Yeğin: Sancaktepe’de değişim şart

İstanbul Gazeteciler ve Haberciler Federasyonu, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Alper Yeğin’in seçim ofisine konuk oldu. Gazetecileri ağırlayan Yeğin, Ekrem İmamoğlu Başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sancaktepe’ye sağladığı kazanımlardan bahsederken, Sancaktepe Belediyesi’ni kazanmaları durumunda da yapacaklarını anlattı.

ALPER YEĞİN KİMDİR?

Gazetecilere davetine katıldığı için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alper Yeğin, “İşim, ailem her şeyim bu kentte. Burada yaşamak istiyorum. Hayatımın tamamını burada geçirmek gibi bir hayalim var. 2014-2019 arasında Meclis üyeliği yaptım. 2015 ve 2017’de CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı görevine geldim. 2019 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye Başkan aday adayı oldum ancak partimiz başka bir arkadaşımızı uygun gördük. Büyükşehirin iştiraklerinde başkanvekilliği yaptım. 4 yıl büyükşehir yönetiminde bulunmam yerel yöneticilik anlamında bana tecrübe kattı ve siyaseten de sokaktan kopmadık bu vesileyle. Yıllardır Sancaktepe’nin yerel siyasetinin içindeyim. 2023 Kasım ayında büyükşehir görevimden ayrılıp 2024 yerel seçimleri için çalışmalara başladım. Yine Kasım ayında aday adaylığı başvurusunu yaptım. Parti üst yönetiminin ve Sancaktepe ilçe örgütünün desteğiyle 17 gün önce Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olarak belirlendim.” dedi.

YEĞİN: SANCAKTEPE’NİN SORUNLARINI ÇÖZECEK AKLIMIZ DA KADROMUZ DA VAR

Sancaktepe’nin sorunlarına değinen Yeğin, “Adaylaştığım günden itibaren toplumun her kesimiyle siyasi görüş ayrımı yapmadan temaslarda bulunuyorum. Sancaktepe’nin mutlaka değişmesi gerekiyor. Burada büyük bir değişime ihtiyaç var. Benim de yıllardır süren bir mücadelem var. Sancaktepe çok genç bir ilçe olmasına rağmen 15 yıldır çok kötü yönetiliyor. Birçok sorunu var. Ama bu sorunları çözecek aklımız ve kadrolarımız var. Biz öncelikle Sancaktepe’nin sorunlarını tespit ettik. Ulaşım, yeşil alan, park, imar, istihdam sorunları gibi birçok sorunu var. Kent kimliğini kazanamadı halen Sancaktepe. Eğitim, gelir seviyesi en düşük ilçe ve en çok sosyal yardıma ihtiyaç duyan ilçe. Yine çok yoğun bir trafik sorunu var. Bu sorunlar yaşayan herkes tarafından da görülüyor. Biz tüm bu sorunların farkına varmış ve projelerimizi hazırlamış bulunuyoruz.” dedi.

VAATLERİNİ SIRALADI

Büyükşehirin Sancaktepe’ye kazandırdıklarını hatırlatan Yeğin, “Şu an 5 kreş var 4’ü de yapım aşamasında. Kütüphane gibi projelerin yapımı da devam ediyor. Bunlar büyükşehirin projeleri. Bunları daha fazla artıracağız. Merkezi bir ilçe Sancaktepe. Nüfusumuz 500 bin ve burada bir devlet hastanesi var. Çekmeköy, Ümraniye ve Sancaktepe’nin tamamı buraya geliyor. Talep çok fazla ve bu hastane asla kaldıramıyor bu yükü. Saat 17’den sonra insanların iğne bile yaptıracağı yer yok çünkü sağlık ocakları da kapanıyor. Semt polikliniği projelerimiz var. Üç bölgede eğitim projeleri geliştiriyoruz. 9 kütüphane açacağız. 19 mahalle ama 3 kreş var ve bu kreşler de büyükşehirin. Biz 19 mahalleye 19 kreş yapacağız büyükşehir haricinde. Bölgede doğu ve güneydoğu vatandaşlarımız yoğun yaşıyor. Cenaze ve taziye önemli bir unsur. 3 bölgemizde 6 tane taziye evi yapacağız ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kapalı semt pazarları yapacağız. Futbol sahası ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

MEGA PROJE: HIZRAY

Büyükşehir olarak İstanbul’un en uzun raylı sistem hattı için kolları sıvadıklarını söyleyen Yeğin, “Sancaktepe-Çekmeköy-Üsküdar metrosunun test sürüşleri tamamlandı. İnşaatı da tamamlanmak üzere. Yeni metro projelerimiz de var. Sayın Ekrem İmamoğlu Başkanımız da dün ilçemizdeydi ve bunları açıkladı. Kadıköy-Yenidoğan-Sancaktepe arası metro hattı yapımı için hiçbir engel kalmadı sayın Cumhurbaşkanı da onay verdi. Bu hattımız yaklaşık 80 kilometrelik bir hat olacak ve 14 istasyonu bulunacak. İstanbul’un tüm ilçelerine aktarmalı şekilde ulaşan en uzun hat olacak. Yine bu hattımız Kuzey-Güney yönlü de olup, Kartal sahile ulaşımı sağlayacak.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ 1 MİLYON METREKARELİK YEŞİL ALAN”

30 yıldır yapılan en büyük parkın 10 bin metrekare olduğunu söyleyen Alper Yeğin, “Büyükşehirle birlikte Sancaktepe’de yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir yeşil alan projemiz var. Biz bunun bir örneğini Mevlana Mahallesi Ayazağa Yaşam Vadisi olarak hayata geçirdik. Sancaktepe’de en büyük parkımız 10 bin metrekare. Burası 30 yıllık bir belediye. 4,5 yıl içinde yaptığımız yeşil alan 200 binin üzerinde. Tek bir parkta 140 bin metrekarelik yeşil alan yaptık bunun içinde amfi tiyatro ve spor sahaları, 6 kilometre bisiklet yolu gibi çeşitli bölümler de var. Buna benzer 3 tane daha projemiz var. Palamutdere Yaşam Vadisi, Akpınar Yaşam Vadisi, Fatih Mahallesi Yaşam Vadisi olarak ikinci beş yılımızda ve Sancaktepe CHP döneminde Sancaktepe’ye 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandıracağız. Sancaktepe İstanbul’un en yeşil ilçesi olacak.” dedi.

“SOSYAL YARDIMLAR KESİLECEK DEDİLER, 5-10 KAT ARTTI”

Sancaktepe’de yapılan sosyal yardımlara ilişkin de konuşan Yeğin, “2019’da büyükşehiri kazanırlarsa sosyal yardımlar kesilecek dediler. Ben size Sancaktepe’den örnek vereyim; 2019 yılında 2 bin 500 aileye sosyal yardım verirken şimdi 15 bin aileye sosyal yardım yapılıyor. 12 bin 500 çocuğumuzun evine Halk Süt götürülüyor. Yine 15 bin annemizin Anne Kartı var. 700 öğrencimize 7 bin 500 lira burs verdik.” ifadelerini kullandı.

“ALGIDAN BAŞKA İCRAATLARI YOK”

Zemin etütü yapılmadan projelendirilen sosyal tesisteki riskleri yok ettiklerine dikkat çeken Yeğin, “Safa Tepesi Sosyal Tesisleri’ni biliyorsunuz. Dağın üstünde kurulmuş bir tesis. Zemin iyileştirmesi yapılmadan proje 2013’te yapılmış. Zemin kaymaları ve heyelan riski vardı. 2019’da göreve gelince tesisi kapatmadan acil güçlendirme yapılması kararı alındı. Hasar alan binaların yıkımı yapıldı. Biz orada bulunan tüm tesisleri, spor alanlarını komple yıkmak zorunda kaldık. 60 metre derinliğinde ve 75 cm çapında kolonlarla forekazık uygulaması yaptık ve dağın kayması engellendi. Zemin iyileştirmesi sonrasında daha nitelikli bir şekilde yaptık ve yaklaşık 500 milyon liralık bir proje, açılışı da muhtemelen önümüzdeki ay yapılacak. Bunlar Sancaktepe Belediyesi’ni aldığımızda yapacaklarımızın fragmanıdır.” diye konuştu.

Alper Yeğin programın sonunda soruları da yanıtladı.

- Yapacağınız en ciddi proje ne olacak?

“Halen propaganda sürecindeyiz. Biz önce kendimizi topluma tamamen tanıtmak durumundayız. Biz burada AK Partililerin de oylarını almaya talibiz. Projelerimizi 20 Şubat’ta görsel olarak tek tek sıralayacağız. Ulaşımdan, marka projelere dek birçok projemiz var. Yaşam vadisi, gastronomi vadisi gibi marka projelerimiz var. Bunların hepsini görsel ve yazılı şekilde vatandaşlarımızla paylaşacağız.”

- İttifakların olmaması hakkında ne söyleyeceksiniz?

“Şu anda yok ancak yerel dinamikler farklıdır. Burada yerel olarak siyasi görüş ayırmaksızın birlikte yaşıyoruz. Sancaktepe’de kesinlikle seçimi kazanacağımızı düşünüyoruz. Eğer inanmıyorsanız saat 3’te en az oy aldığımız bir mahallede semt pazarına gideceğim. Oraya gelip gözlem yapabilirsiniz.” Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183