İzmir’de Polis Noktasına Saldırı: 2 Şehit, 2 Yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’de gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Muhsin Aydemir ve Polis Memuru Hasan Akın’ın şehit olduğunu duyurdu. Saldırıda Polis Memuru Ömer Amilağ ağır, Polis Memuru Murat Dağlı ise hafif yaralandı. Olayın faili olduğu belirtilen 16 yaşındaki E.B. gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.


Adalet Bakanlığı: 8 Kişilik Özel Soruşturma Ekibi Kuruldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli sürecin derhal başlatıldığını açıkladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya, 2 Cumhuriyet başsavcıvekili ve 6 savcıdan oluşan özel bir ekip görevlendirildi. Tunç, soruşturmanın "çok yönlü ve titizlikle" sürdürüldüğünü belirtti.


Siyasi Partilerden Peş Peşe Kınama Mesajları

Saldırının ardından iktidar ve muhalefet partilerinden çok sayıda kınama mesajı geldi.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, şehit polisler için taziye mesajı yayımladı.

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Kahraman emniyet teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.

    Küçükçekmece’de “Engelsiz Gönüller” Bir Araya Geldi
    Küçükçekmece’de “Engelsiz Gönüller” Bir Araya Geldi
    İçeriği Görüntüle
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şehit polislerin isimlerini anarak başsağlığı diledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Acımız çok büyük, başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

  • MHP, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin başı sağ olsun” mesajını paylaştı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, şehit polisler için rahmet diledi.

  • DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan da saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu.


CHP ve Saadet Partisi’nden Güvenlik Zafiyeti Vurgusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, saldırının, iktidarın yıllardır dile getirilen güvenlik açıklarını görmezden gelmesinin bir sonucu olduğunu savundu. Bakan, “Sadece saldırgan değil, bu güvenlik zafiyetine göz yuman siyasi irade de sorumludur” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ise saldırının arkasında "sinsi ve karanlık bir oyun" olabileceğine dikkat çekerek, “Saldırı tüm yönleriyle araştırılmalı, arkasındaki karanlık amaç ortaya çıkarılmalı, suçlular yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.