Öne Çıkanlar Tevfikbey Mahallesi Kürtçe konuşma alışveriş merkezi Levent İsviçre

Bu haber kez okundu.

Yerel Yönetimler Ulaşım, Enerji ve Çevre Planlamasıyla En Az Enerji Yönetimini Süreçlerinin Bir Parçası Yapmalı

İstanbul Enerji, uzman mühendis kadrosuyla katılım gösterdiği fuarda, ziyaretçilerine güneş enerjisi sistemleri, Seymen Biyokütle Enerji Üretim tesisi, Şarjpark elektrikli araç şarj sistemleri, mobil enerji kulesi, enerji verimliliği danışmanlığı hizmetleri ve akıllı aydınlatma sistemlerini tanıttı.   

Yerel yönetimlerin yanı sıra geri dönüşüm, çevre, atık yönetimi, yenilenebilir enerji üretimi yapan firmaların da katılım gösterdiği fuara İBB’nin Çevre ve Atık Yönetimi alanında hizmet veren iştiraki İSTAÇ da katıldı.

İzmir Belediye Başkanı, Tunç Soyer’in katılımıyla yapılan açılış töreninde çevre ve geri dönüşüm teknolojileri konusunda sunumlar gerçekleştirildi. Tunç Soyer açılış sonrası İBB İştiraklerinden İstanbul Enerji ve İSTAÇ’ın standını ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

Yerel Yönetimler Ulaşım, Enerji ve Çevre Planlamasıyla En Az Enerji Yönetimini Süreçlerinin Bir Parçası Yapmalı

İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın, fuarın 2. gününde İzmir’li Sanayici ve İş İnsanlarının katılımıyla gerçekleşen panelde, “Endüstriyel Tesisler ve Ticari Yapılarda Enerji Yatırımı ve Yönetimi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda İklim, çevre ve enerji ilişkisinden örneklerle anlatan Yalçın, kendi enerjisini üreten bina yaklaşımı, enerji dönüşümü, karbon ayak izi ve karbon kredisi uygulamalarıyla ilgili de bilgi paylaştı. 

Yalçın, Çevre ve Enerji Yönetimi birimlerinin yerel yönetimlerin organizasyonlarında bir departman yapısı şeklinde eklemlenmiş olması gerektiğinden bahsederek, kurumsal ve sürdürülebilir ölçekte uygulanması gerektiğini belirtti. İstanbul Enerji’nin Belediyelerle yaptığı SECAP-Sürdürülebilir Enerji, İklim, Eylem Planı çalışmalarını anlatan Yalçın, SECAP çalışmalarını İstanbul Enerji bünyesindeki sertifikalı uzman mühendis ekipleriyle ve akademisyenlerle birlikte yürüttüklerini paylaştı. Yüksel Yalçın, sanayicilere de son dönemde artan enerji maliyetlerini azaltabilmek amacıyla, acilen çatı GES uygulamasına geçilmesi tavsiyesinde bulundu.

İstanbul Enerji ve İzenerji Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Fuarda, İstanbul Enerji ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin enerji alanında faaliyet gösteren iştirak şirketi İzenerji arasında, enerji teknolojileri proje uygulamaları konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. 

İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın ve İzenerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu tarafında imzalanan protokol ile iki firma ilişkileri kurumsal boyuta taşınmış oldu. Bu protokol ile enerji alanında faaliyet gösteren iki iştirak firması, çevre ve enerji konu başlıklarında iki büyük kentte yapılacak faaliyetlerle ilgili paylaşımlarda bulunacaklar.  Aynı zamanda bu iş birliği İstanbul Enerji ve İzenerji’nin bünyelerinde hizmet veren enerji tedarik şirketler İsetaş ve İzetaş’ı da kapsayacak.

İstanbul Enerji Standında yer alan yüzerges ve bünyesindeki güneş panelleri ve rüzgar türbini ile enerji üreten MEK- Mobil Enerji Kulesi ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183