Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

Yalılar yetmemiş, apartman dairesinden de pay istemişler

Sabah Gazetesi’nde yayınlanan habere göre Merhum iş insanı Mehmet Salih Tatlıcı’nın 25 yıl yasak aşk yaşadığı ve Marika olan adını evlendikten sonra değiştiren ikinci eşi Rum kökenli Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı’nın merhumun ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş’ın sahibi olduğu tek daireden miras hakkı iddia ettikleri öğrenildi.

DAVA AÇTILAR

2009 yılı Şubat ayında yaşamını yitiren Diyarbakırlı iş insanı Mehmet Salih Tatlıcı’nın ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş’tan olma 3 oğlu (Ahmet, Mehmet, Ali) ile 25 yıl yasak aşk yaşadığı ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve yasak aşk yaşadığı dönemde Atina’da dünyaya gelen oğlu Uğur Tatlıcı arasında başlayan miras davaları devam ediyor. Dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük miras davalarından biri olan Tatlıcı Miras Davası merhum Mehmet Salih Tatlıcı’nın ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş’a kadar uzandı.

GÖZLERİ DOYMAK BİLMEMİŞ

Mehmet Salih Tatlıcı’nın vefatı sonrasında milyar dolarlık dev mirasa sahip olan ve yalılarında oturan Nurten ve Uğur Tatlıcı’nın şimdi de murisin ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş'ın ikamet ettiği ve sahip olduğu tek yer olan apartman dairesinden pay iddia ettikleri ortaya çıktı.

Ana - oğulun İstanbul 40. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sundukları dava dilekçesinde "Bedriye Gönüldaş'ın yaşadığı Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi'ndeki evin muris Salih Tatlıcı tarafından alındığını, tapunun iptal edilmesi gerektiğini ve evin satılarak paylaştırılmasını istediği öğrenildi.

ÇOCUKLARI SAHİP ÇIKTI

İş insanı Mehmet Salih Tatlıcı ile evli olduğu dönemde sade yaşamıyla bilinen Hacı Bedriye Gönüldaş eşinden boşandıktan sonra Taksim Gümüşsuyu’nda ikamet ettiği apartman dairesinde yaşamını sürdürmeye devam etti. Günlerini ibadetini ifa ederek geçiren ve sade yaşamını oğullarının desteği ile sürdüren Hacı Bedriye Gönüldaş kendisine gelen mahkeme yazısıyla kahroldu.

Hacı Bedriye Gönüldaş ifadesinde “Boşandığı eşi Mehmet Salih Tatlıcı’dan nafaka dahi almadığını, yaşamını çocuklarının desteği ile sürdürdüğünü, ikamet ettiği evi de boşandıktan 8 yıl sonra kendi birikimleri ve oğullarının desteği ile eski eşinden satın aldığını” belirtti.

ANNE ÜZÜNTÜYLE VEFAT ETTİ

 Kendisine karşı açılan dava nedeni ile derin üzüntü duyan Hacı Bedriye Gönüldaş, yakınlarının ifadesi ile yaşadıkları ve içine düştüğü üzüntüye dayanamayarak dava açıldıktan kısa bir süre sonra vefat etti! 

ÇOCUKLARI VE TORUNLARI DAVAYA MÜDAHİL OLDU

 Mehmet Salih Tatlıcı’dan boşandıktan sonra da mütevazi yaşamını devam ettiren Hacı Bedriye Gönüldaş’ın hem sağlığında hem de vefatından sonra hatırasına sahip çıkan çocukları da açılan davaya müdahil oldular.

MAHKEMEYE YANSIYAN İFADELER

 Bedriye Gönüldaş’ın oğulları Ahmet ve Mehmet Tatlıcı ile torunlarının da verdikleri ifadede merhum iş insanının boşandığı eşine hiçbir destekte bulunmadığı belirtildi. Hacı annelerinin, babalarıyla evli olduğu dönemde ve boşanma sonrasında hep kendi halinde, dini vecibelerini yerine getirmeye çalışan mütevazi bir yaşam sürdürdüğünü belirten oğulları Ahmet ve Mehmet Tatlıcı, annelerinin boşanmadan sonra nafaka dahi almadığını ve oturduğu evin boşanmanın üzerinden 8 yıl geçtikten sonra babalarından parası ile satın alındığını belirttiler. Ahmet ve Mehmet Tatlıcı muris babalarından bu türden tasarruf yapmasını zaten beklemediklerini de dile getirerek “Ortada muvazaalı bir devir veya bağış olmadığını” söylediler.

BU İDDİA ÜTOPYANIN DA ÖTESİNDE

Kendileri de iş insanı olan Ahmet ve Mehmet Tatlıcı mahkemeye verdikleri ifadede “Babamızın anneme daire bağışlamış iddiası ütopyanın da ötesindedir. Çünkü annem ile babam boşandığı zaman babam anneme ne nafaka ne de tazminat ödemiştir. Annemiz ileride bir tahliye durumunda dışarıda kalmasın diye sözü edilen daireyi birikmiş parasının üzerine bizim de katkımızla babamız Mehmet Salih Tatlıcı’dan 24.03.1998 tarihinde satın aldı. Nafaka ve tazminat dahi ödemeyen birisi ev bağışlar mı? Nurten ve Uğur Tatlıcı kötü niyet ile bu davayı açmıştır. Bu bitmek tükenmek bilmeyen bir açgözlülüktür” cümleleri yer aldı.

YASAK AŞK HİKÂYESİ

 Bilindiği gibi Mehmet Salih Tatlıcı, Bedriye Tatlıcı ile evli olduğu dönemde, kendisinden 19 yaş küçük olan ve yanında kasiyer olarak çalışan ve Kıbrıs olayları döneminde Atina’ya yerleşen ve Ada’da balıkçılık yapan Evyeniyos ve Katina’nın kızı Marika ile yasak aşk yaşamıştı. İkilinin evlilik dışı ilişkileri döneminde oğulları Uğur da Atina’da dünyaya gelmişti. Rum kökenli Marika ile 25 yıl yasak aşk yaşadıktan sonra eşi Bedriye Tatlıcı’dan boşanan Mehmet Salih Tatlıcı, Nurten adını alan Marika ile evlendi. Evlendiklerinde Uğur 15 yaşına gelmişti.

BAŞKA ÇOCUK YAPMADILAR

Mehmet Salih Tatlıcı vefat ettiğinde ardında yüklü bir servet bıraktı. Güncel değerinin 4 Milyar Doları aştığı belirtilen miras Tatlıcı’nın çocuklarını yıllardır süren bir davanın tarafı haline getirdi. Miras davasının sadece Türkiye’de değil ABD başta olmak üzere birçok ülkede sürdüğü de biliniyor.

MİRASIN BÜYÜK KISMI ANA-OĞULA BIRAKILDI!

 Diyarbakırlı iş insanı Mehmet Salih Tatlıcı’nın vefatı sonrasında ortaya çıkan vasiyete göre mirasın büyük bölümü 25 yıl yasak aşk yaşadığı ikinci eşe ve yasak ilişki döneminde Atina’da dünyaya gelen Uğur Tatlıcı’ya bırakılmıştı. Vasiyete itiraz eden Mehmet Salih Tatlıcı’nın ilk eşi Bedriye Tatlıcı’dan olan çocuklarının yıllardır verdikleri hak mücadelesi ülke gündeminde sıcaklığını halen koruyor. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı miras davaları arasında yer alan Tatlıcı davası yıllardır sonuca kavuşmuyor. Miras davasında tarafların verdiği hukuk mücadelesi de hukuk tarihine geçiyor.

33fbd229-15b4-494c-a95c-fbe2b78f55b7

MEHMET SALİH TATLICI’NIN ÖLMEDEN ÖNCE NURTEN TATLICI VE UĞUR TATLICI’YA DEVRETTİĞİ MALLAR SAYMAKLA BİTMİYOR

İstanbul Beyoğlu İlçesinde Karaköy Ticaret Merkezi, İstanbul Şişli İlçesinde TAT TOWERS isimli iş merkezi, İstanbul Beşiktaş İlçesinde bulunan TAT 2000 isimli iş merkezi, İstanbul Şişli İlçesi Meşrutiyet Mahallesinde bulunan TAT ŞİŞLİ isimli iş merkezi, İstanbul Beşiktaş İlçesi Bebek Mahallesinde bulunan 2 katlı müstakil villa, İstanbul Sarıyer İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde 2 adet YALI, İstanbul Sarıyer İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde Köybaşı Caddesi üzerinde arsa, İstanbul Sarıyer İlçesi Mirgün Mahallesi’nde bulunan boş arsa, İstanbul Sarıyer İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde arsa, İstanbul Sarıyer İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde TATLICI Villaları, İstanbul Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesi’nde dükkan, İstanbul Şişli İlçesi Harbiye Mahallesinde Apartman, İstanbul Beykoz İlçesi Paşabahçe Mahallesi Beykoz Konaklarında 800 metre kare kapalı alana sahip malikane, Tekirdağ Marmara Ereğli İlçesi Türkmeneli Mahallesinde fabrika, İstanbul Beşiktaş İlçesi Bebek Mahallesinde arsa, İstanbul İli Kağıthane İlçesi Merkez Mahallesinde bulunan arsa Atalya İli Serik İlçesi Serik Mahallesi otel ve daha niceleri. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183