Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız 23 Ekim fındık fiyatları! pişman olacaksınız Farklı Diller

Bu haber kez okundu.

Vatandaş Atatürk’ün adına sahip çıktı

Gazetemiz tarafından takipçisi olunan İkitelli Atatürk Mahallesi’ndeki metro istasyonu için yanlıştan dönüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016’da başlayan M9 metro hattının Atatürk Mahallesi’nde bulunan durağında krize dönüşen isim olayı çözüldü.

Atatürk Mahallesi’nde bulunan istasyonun ismi Atatürk Mahallesi yerine Mehmet Akif olacaktı ancak mahallede ikamet eden vatandaşlar ile gazetemizin konuya ilişkin hassasiyeti sonuç verdi ve istasyonun adı ‘Atatürk Mahallesi’ oldu.

Vatandaşların şikayetleri mahallenin ismiyle istasyonun ismini aynı olması gerektiği yönündeydi.

‘MEHMET AKİF’ TABELASI DİKİLMİŞTİ

İstasyonun yapım aşaması devam ederken “Mehmet Akif İstasyonu” adıyla bir tabela konulmuştu. İstasyonun olduğu bölgeyi tekrar ziyaret edip yaptığımız sorgulamalar sonrasında tabelanın kaldırıldığı ve istasyonun adının Atatürk olarak kalacağı bilgisine ulaştık.

Metronun şantiyesinin adı ise halen “Mehmet Akif Şantiyesi” şeklinde.

MUHTARDAN DİLEKÇE

Atatürk Mahallesi Muhtarı Şenol Balgün, konuyla ilgili şikayetler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne muhtarlık olarak şikayet dilekçesi yazıldığını ve istasyon adının Atatürk Mahallesi olarak kalacağını söyledi.

Balgün, “Vatandaşlarımızın şikayetlerini büyük bir özveriyle dikkate alarak Büyükşehir yönetimine ilettik. Vatandaşın her türlü istek, talep ve şikayetlerini dikkate almak ve gerçekleşmesi için çalışmak birinci vazifemizdir. Bizim de bu konuda büyük hassasiyetimiz olduğu için ayrıca konuyla yakından ilgilendik.” ifadelerini kullandı. Serkan Horuz/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183