Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Ünlü Gazeteciler Sultangazi’de

Okuyan, araştıran, sorgulayan gençlerin yetişmesi için birçok etkinliği ilçe halkıyla buluşturan Sultangazi Belediyesi, bu kez ünlü gazetecileri ağırlıyor. Geleceğin gazetecilerinin mesleğe dair tüm bilgileri öğrenmesi için düzenlenen ‘Medya Akademileri’ ile alanında uzman isimler mesleki tecrübe ve birikimlerini katılımcılara aktarıyor.

10 Ekim’e kadar sürecek olan akademinin açılışı Milliyet Gazetesi Yazarı ve Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ile yapıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, meclis üyeleri ile ilçe sakinleri katıldı.

“Sevilen gazetecileri gençlerimizle buluşturuyoruz”

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Başkan Av. Abdurrahman Dursun, "Konserlerimiz, seminerlerimiz, gezilerimiz, kamplarımız, spor turnuvalarımız ile çok güçlü bir ayı geride bırakmış olduk. Ekim ayında da Medya Akademisiyle gençlerimizi sevilen gazetecilerimizle buluşturuyor, medya ve yeni medya ile ilgili konferansların, seminerlerin olduğu bir süreci başlatıyoruz. İki hafta boyunca devam edecek Medya Akademisiyle; Türkiye'nin bilinen gazetecileri, televizyoncuları Sultangazi'de olacak ve kendilerini anlatmaya, yeni medya düzenini anlatmaya, medyadaki algıyı anlatmaya, iletişim teknikleri ile ilgili çeşitli bilgiler vermeye gayret edecekler” diye konuştu.

Yeni Medya Sosyal Medya

‘Yeni Medya, Medyada Algı’ konulu etkinlikte gençlerle bir araya gelen Zafer Şahin,  mesleki tecrübe ve birikimlerini paylaştı. Medyanın bilinmeyen taraflarını anlatan Şahin, gençlerin sorularını da yanıtladı. İleride gazeteci, televizyoncu kısaca medyanın içinde olmak isteyen gençlere yol gösteren Şahin, medyanın büyük bir değişime uğradığını, artık sosyal medyanın hayatımızdaki rolünün daha fazla arttığını belirtti.

Türkçenin Düzgün Kullanımı

Medya Akademisi kapsamında ilçe sakinleriyle buluşan TRT Spikeri Tunç Tuncer, Türkçe’nin düzgün kullanımı ve diksiyon konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Yabancı kelimelerin kullanımının her geçen gün artmasıyla Türkçe’nin doğru kullanılmadığının altını çizen Tuncer, gençlere tavsiyelerde bulundu. Tuncer, diksiyon ve etkili konuşmanın da ipuçlarını vererek kendi deneyimlerini paylaştı.

Etkili İletişim - Beden Dili

TRT Haber Spikeri ve Yayın Editörü Serkan Bayam, etkili iletişim - beden dili konusuyla gençlerin karşısındaydı. Spiker Serkan Bayam, beden dilini doğru kullanmanın püf noktalarını söylerken, beden dilinin iletişimdeki önemine dikkat çekti.

Sokağın Sesi Olmak

Atv Haber Muhabiri Yavuz Oymak da Medya Akademisi kapsamında Sultangazi’deydi. Oymak;  muhabir nasıl olunur, iyi bir muhabir nelere dikkat etmelidir gibi konularda merak edilenleri paylaştı. Oymak sahada olmanın keyfini ve zorluklarını da gençlerle paylaşırken haber sırasında başına gelen ilginç olayları da dinleyicilere anlattı.

10 Ekim’e Kadar Sürecek

Medya Akademisi kapsamında içerik üreticisi Adem Metan, Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav, Gazeteci Erem Şentürk de Sultangazililerle buluşacak. Medya Akademisi, 10 Ekim’e kadar alanında uzman isimleri gençlerle buluşturmaya devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183