Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm güngör karakoç İsrafil Köse Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü AFRİKA

Bu haber kez okundu.

Türkav’dan İnönü İlköğretim Okulu'na kütüphane desteği

2000 den fazla kitabın bulunduğu Şehit Eren Bülbül Kütüphanesinin açılışını ,Iğdır valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim,MHP milletvekili Yaşar Karadağ,Cumhuriyet başsavcısı Serkan Başaran ,Emniyet Müdürü Dr .Oğuzhan Yonca ,Jandarma Alay komutanı Necdet Karaca,TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz Turkav il başkanı Kurban Parlar ,Ak Parti İl başkanı Ali Kemal Ayaz, vali yardımcıları Ömer Said Karakaş, Abdulkadir Şahin ve protokol üyeleri, siyasi parti il başkanları davetliler yaptı.

Turkav il başkanı Kurban Parlar yaptığı konuşma da “Yapılış süreci içinde Kütüphaneye destek verenlere teşekkür ederiz. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı, TÜRKAV’ın neferleri devletin asil evlatları olarak, geçmişten aldığımız terbiye ve bilgi birikimi, gelecek için bizlere örnek olan liderimizin izinde teşkilatımız ve teşkilatçılığımızın gereği ;vatan, millet, bayrak aşkıyla hiç durmadan çalışıp mücadelesinde hiçbir zaman dünya nimetlerinde gözü olmayan vatan sevdalılarıyız Açılışını yapacağımız Şehit Eren Bülbül Kütüphanesini bizim gibi düşünen bizim gibi yaşayan vatan sevdalılarının destekleri ile yapmış bulunmaktayız.Eren Bülbül Çanakkale’de gözünü kırpmadan şahadete yürüyen yaştaşları 15 lilerin ruhuyla o gün şehit oldu. Çocukluk Hayali olan askerliğini yapamasa da her Türk evladının taşıdığı 57. Alay ruhuyla en büyük mertebeye erişti.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere de aynı bilinci aşılamaktır.

Eren Bülbül için ne yapsak az olacağını biliyorduk.Bu okul var oldukça bu kütüphaneden faydalanan evlatlarımızın en az Eren kadar ve Erene kendini siper eden Ferhat Gedik kadar vatanını seven gençler olarak yetişmeleri için ağzında taşıdığı bir damla suyla ateşi söndürmeye giden karınca misali davamızın gereğini yapmak istedik.İşte TÜRKAV Iğdır İl Başkanlığı olarak bu halisane niyet ile yola çıkıp kütüphanemizi hazırladık. Buradaki her evladımızı birer Türk Bayrağı olarak görüyoruz, onlar bu kutsal toprakların geleceğidir.Tüm mücadelemiz evlatlarımızı milli şuurla yetiştirip, büyük kutlu ülküye hizmet eden birer Aybüke birer Necmettin birer Fırat birer Eren olmaları içindir. .”dedi.

Iğdır valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim,yaptığı konuşmada,”biz devlet olarak okullaşmaya büyük önem veriyoruz. Iğdır da anaokulundan lisesine kadar çok sayıda okul yapıldı yapılıyor .Bizi sevindiren Sivil toplum kuruluşlarının,vakıfların böyle kütüphane ,okul yaparak eğitime destek vermeleridir. İnşallah çocuklarımız bu kütüphanelerden faydalanarak daha bilgili yetişeceklerdir.”şeklinde konuştu.

Bizler vatan sevdalısıyız diyen TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz’da,Iğdır da böyle bir kütüphaneyi açan Kurban Parlar ve yönetimini kutluyorum.Bu kütüphaneye şehidimizin adının verilmesi de kütüphaneyi daha anlamlı yapmıştır. Allah’ın ilk emri okudur. Bizler ve çocuklarımız okuyacağız. Kendimizi yetiştireceğiz devletimize vatanımıza hizmet edeceğiz. Şehit Eren Bülbül Kütüphanesi hayırlı olsun”dedi.

MHP milletvekili Yaşar Karadağ ise,”şehitlerimiz bizim her şeyimizidir. Onlar bu vatan toprağı için bayrağımız için şehit olmuştur. Bu kütüphaneye şehit Eren Bülbül’ün adının verilmesi bizleri mutlu etmiştir. Buradan kitap okuyan her çocuğumuz şehit Eren bülbül’ü tanıyacak, vatan, bayrak, şehitlik nedir bilecektir. Turkav başkanı ve yönetimini kutluyorum.”şeklinde konuştu.

100 bin liraya mal olan Kütüphanede 2000 den fazla kitap akılı tahta bulunmakta, masa sandalye yerine puf koltuklar bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183