Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Trakyalılar Bağcılara çıkarma yaptı

İstanbul Bağcılar’da faaliyet gösteren Rumeli, Trakya, Balkan Türkleri sivil toplum kuruluşları Bağcılar Belediyesi ile ortaklaşa Rumeli Trakya Balkan Buluşması adı ile bir program gerçekleştirdi. Programda birçok Rumeli, Trakya ve Balkan Türkü olan vatandaş da buluşma imkanı buldu.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk gösterimde çıkınca ortalık alkış tufanına sahne oldu. Programın açılış konuşmasını Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu Genel Başkanı Kemal Cesur yaptı. Başkan Kemal Cesur programa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek “İlçemize yeni atanan Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun beye ve yeni seçilen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’e başarılar diliyor, iyi eğlenceler” dedi.

ÖZDEMİR: KÜLTÜR MERKEZİMİZ GELİYOR

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir “İlçemizin kurucu unsurları olan mübadele ile 1900’lü yılların başlarında ilçemize gelen Rumeli, Trakya ve Balkan Türkleri ilçemizde yoğun bir nüsufu oluşturuyor. Mahmutbey’de Selanik Evimizi, Güneşli, Hürriyet Mahallesinde Trakya Balkan Türkleri Kültür Merkezini inşaa edeceğiz. Proje çalışmalarımız başladı” dedi.

Başkan Özdemir çalışmaları hakkında bilgi verirken kendisinin de Balkan Türklerinin bir damadı olduğunu söyledi. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir “Evlenmeden önce nerelisin diye sormuşlar, daha evlenmedim demiş. Bizde İzmir’e Balkanlardan gelen bir ailenin ferdi olan eşim ile evlenince bende Rumelili, Trakyalı, Balkanlı oldum” dedi.

"EN RAHAT HİSSETTİĞİM YER SİZİN YANINIZ"

Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun “Kendimi en rahat hissettiğim toplum Balkan coğrafyasından gelen vatandaşlarımız. En rahat, huzurlu kendimi hissettiğim mahalle ise Mahmutbey mahallesidir” dedi.

Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu Genel Başkanı Kemal Cesur hem Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’e hem de Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun’a Osmanlı arşivlerinden özel temin edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün porteleri hediye edildi. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in eşi ve Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun’un eşlerine de çiçek takdim edildi.

Rumeli Trakya Balkan Buluşmasında Rumeli Ekrem sahne aldı. Rumeli Ekrem’in sahneye çıkması ile oyun alanı halay çekenlerle dolu. Halaya Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun’da eşlik etti. Uzun halay çeken Rumeli, Trakya ve Balkan Türkleri gönüllerince eğlendiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183