Öne Çıkanlar GÜNDEM gündem haber CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Suşehri Ümraniye'nin 18. kardeş şehri oldu

Belediyelerin sorunlarını birlikte çözüme kavuşturmak, zaman içinde daha yakın ilişkiler geliştirmelerine katkı sağlamak ve tecrübe alışverişinde bulunmalarını imkân tanımak amacıyla yapılan kardeş şehir anlaşmaları yerel yönetimlerin güçlenmesine önemli katkı sağlıyor. Bu protokollerle yerel yönetim alanında iş birliği içerisinde çeşitli konularda ortak faaliyet yürütülerek, geniş bir yelpazede altyapı ve üstyapı projeleri geliştiriliyor.

Ümraniye Belediyesi kardeş şehir uygulaması kapsamında Sivas’ın Suşehri ilçesiyle bir protokol imzalayarak kardeş oldu. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel başkanlık makamında bir araya gelerek, protokol imzaladı.

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “Kardeş şehir anlaşmamızın Ümraniye ve Suşehri’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu protokol ilçelerimize sosyal ve kültürel açıdan önemli katkılar sağlayacak. İnanıyorum ki, birlikte güzel işler yapacağız” dedi.

Kardeş Sayısı 18’e Çıktı

Ümraniye Belediyesi 1995’ten bu yana gerek yurt içi, gerekse yurt dışında 17 şehirle protokol imzalayarak kardeş oldu. Ümraniye Belediyesi’nin diğer kardeş şehirleri ise şöyle: Fojnica (Bosna Hersek), Stari Grad (Bosna Hersek), Jabalia Al Nazlah (Filistin), Dire Dawa (Etiyopya), Şahinbey (Gaziantep), Susurluk (Balıkesir), Altıeylül (Balıkesir), Belen (Hatay), Gümüşhane, Mihalgazi (Eskişehir), Gevye (Sakarya), Of (Trabzon), Kelkit (Gümüşhane), Demirözü (Bayburt), Çayeli (Rize), Sarıcakaya (Eskişehir) Adaklı (Bingöl).

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183