Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Sultangazi’de Marketlere Sıkı Denetim

Sultangazi Belediyesi, fırsatçılara göz açtırmıyor. Zabıta ekipleri, ilçe genelinde başta zincir marketler olmak üzere gıda satıcılarına yönelik denetimini sürdürdü.

Başta zincir marketler olmak üzere ilçe genelindeki gıda satıcılarına yönelik denetim yapan ekipler, ürünlerin raflardaki etiket fiyatı ile kasadaki fiyatının birbirine uyup uymadığını kontrol etti. Yanlış bilgilendirmeye karşı da denetimlerde bulunan ekipler aynı zamanda ürün gramajı, fiyat karşılaştırması, tüketim tarihi gibi birçok konuda inceleme gerçekleştirdi.

Ekipler gerçekleştirdikleri denetimlerde; etiket ile kasa fiyatlarında tutarsızlık belirlenen, kurallarda yasaya aykırılık tespit edilen firmalara tutanak tanzim ederek bu tutanakları Ticaret Bakanlığına gönderiyor.

Denetimler Devam Edecek

Vatandaşın mağduriyet yaşamaması için zabıta ekiplerinin sahada olduğunu belirten Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Vatandaşın mağdur edilmemesi adına ekiplerimiz başta zincir marketler olmak üzere ilçede gıda satışı yapan işyerlerine denetim yapıyor. Ayrıca gramaj, son kullanma tarihi ve diğer kurallara uygunluğu konusunda da denetimler sürüyor.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183