Öne Çıkanlar haberdesiniz Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

Sultangazi’de gençlere ücretsiz tercih danışmanlığı

Gençlerin geleceği için büyük bir önem taşıyan üniversite tercih süreci başladı. Sultangazi Belediyesi, gençleri bu süreçte de yalnız bırakmayarak kendileri için en doğru üniversiteyi seçmeleri için harekete geçti. Bünyesindeki uzman öğretmenlerle YKS tercih sürecinde gençlere ücretsiz ve profesyonel tercih danışmanlığı hizmeti sunan Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA), oluşturduğu tercih noktalarıyla gençlere hizmet veriyor.

SEDA DANIŞMANLIK NOKTALARI

SEDA'ya ait YKS tercih noktalarından Sultangazi’de yaşayan tüm gençler destek alabiliyor. SEDA tarafından ilçede oluşturulan YKS tercih noktaları ise şu şekilde:

1-         15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı Tercih Noktası

2-         Sultançiftliği SEDA ŞubesiTercih Noktası

3-         İsmetpaşa SEDA ŞubesiTercih Noktası

4-         Habipler SEDA ŞubesiTercih Noktası

5-         Esentepe SEDA ŞubesiTercih Noktası

6-         Uğur Mumcu SEDA ŞubesiTercih Noktası

YOĞUN İLGİ İLE KARŞILANIYOR

Başta 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı Tercih Noktası olmak üzere, SEDA’nın tüm tercih merkezleri gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Gençler, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı Tercih Noktası’ndan haftanın 7 günü, 10.00 – 20.00 saatleri arasında yararlanabiliyor. Diğer tercih noktalarından ise yine haftanın 7 günü, 09.00 – 17.00 saatleri arasında yararlanabiliyor. 3 Ağustos'ta hizmet vermeye başlayan tercih noktaları, belirlenen son tercih tarihi olan 20 Ağustos'a kadar hizmet verecek.

“İYİ BİR ÜNİVERSİTEYE GÖTÜREN YOL PROFESYONEL DESTEK ALMAKTAN GEÇİYOR”

SEDA’nın YKS tercih merkezlerinde, her biri alanında uzman öğretmenler görev alıyor. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, öğrencilere öz veriyle ve profesyonelce destek veren SEDA öğretmenlerine teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Gençlerimiz, uzun bir hazırlık sürecinin ardından YKS’de ter döktüler. Hedefleri için çabaladılar, çok çalıştılar. Bizler onlara her zaman inandık ve inanmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki Sultanşehir’in değerli gençleri hem ilçemizi hem de ülkemizi çok daha güzel yarınlara taşıyacaklar. Aralarından çok değerli bilim insanları, sanatçılar, mühendisler, doktorlar çıkacak. Bu bilinçle, üniversite tercih sürecinde de gençlerimizin yanındayız. Hem alanında hem de eğitsel yeterlikte üst düzeyde bulunan öğretmenlerimizle onlara en iyi danışmanlık hizmetini sunmanın gayreti içindeyiz. Çünkü Sultangazimizin değerli gençleri her zaman en iyisini hak ediyor.”

YKS ŞAMPİYONLARI BU SENE DE SEDA’DAN ÇIKTI

Sultangazi’nin YKS şampiyonları bu sene de SEDA’dan çıktı. Furkan Arıcı (YKS Sayısal Türkiye 499.su ve YKS TYT Türkiye 512.si), Rabia Altundal (YKS Eşit Ağırlık Türkiye 899.su), Mehmet Açık (YKS Sözel Türkiye 291.si), İrem Koç (YKS Sözel Türkiye 441.si)… Bu isimler SEDA'nın başarılı öğrencilerinden bazıları. Bu başarının sırrı, SEDA’nın gençlere verdiği büyük değerde yatıyor. SEDA öğretmenleri, hem sınava hazırlık hem de sınava sonrası tercih desteği ile öğrencilerin yanında oluyor.

GENÇLER SEDA’YA GÜVENİYOR

YKS şampiyonlarından SEDA öğrencisi İbrahim Yavuz, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı Tercih Noktası’nı ziyaret edenler arasındaydı. Bu sene YKS’ye SEDA ile hazırlanan Yavuz, şunları söyledi: “Ben bu sene sınava SEDA ile hazırlandım. Önceki sene dershaneye gitmiştim ama SEDA’nın kalitesi dershaneninkinin çok üzerindeydi. Bu sene eşit ağırlıkta Türkiye 1109.su oldum. Mutluyum. Özellikle de SEDA’daki öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum çünkü bizimle çok yakından ilgilendiler. Öğretmenlerimiz alanlarında çok bilgililerdi. Bunun yanı sıra bizimle çok güzel bir iletişim kurdular. Çekinmeden, sürekli onlardan yardım alabiliyorduk. SEDA, çıkar amacı gütmediği için öğretmenlerimiz sadece bizim başarımıza odaklanmışlardı. Bunu hissettik. Defalarca, kurs süresi yani mesaileri bitmesine rağmen bizimle kaldılar, birlikte ders çalıştık. Aynı öğretmenlerin tercih merkezlerinde görev yaptığını bildiğimden buraya geldim. Çünkü onlara güveniyorum.”

“HERKESLE EŞİT OLARAK İLGİLENİYORLAR”

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı Tercih Noktası’nı ziyaret eden gençlerden Mert Uzun, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Buradaki öğretmenler çok destek veriyorlar, sağ olsunlar. Hangi sıralamada olursanız olun, ister 800'üncü olun ister 800 bininci hiçbir şekilde ayrım yapmadan herkesle eşit olarak ilgileniyorlar. Kimseye tepeden bakmıyorlar. Aldığınız puana ve istediğiniz okul ve bölümlere göre burada araştırma yapıyorlar. Sonrasında hazırladıkları okul ve bölüm listesi üzerinden sizinle konuşuyorlar, bilgilendirme ve yönlendirme yapıyorlar. Ben çok memnun kaldım. Arkadaşlarıma da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum.”

Uzman öğretmen kadrosuyla gençlere destek vermeye devam eden SEDA Tercih Noktaları, YKS tercih sürecinde başarı ve mutluluk odaklı anlayışa sahip güvenilir bir destek almak isteyen tüm Sultangazili gençleri bekliyor.HABERDESİNİZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183