Öne Çıkanlar haberdesiniz Kelamdan Kaleme Son dakika Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

Sultangazi'de milyonluk proje için tören düzenledi

Sultangazi Belediyesi, Cebeci Mahallesi’ni iki büyük projeyle buluşturuyor. Cebeci’nin en önemli problemlerinden olan su baskınlarını bitiren 110 milyon TL’lik Yatay Delgi Yağmur Suyu Kanalı’nın tamamlanmasının ardından büyük bir proje için daha adım atıldı. Mahalle sakinlerinin kapalı pazar ve otopark ihtiyacına cevap verecek olan dev proje Cebeci Mahallesi Kapalı Pazar, Otopark, Galericiler Sitesi’nin temel atma töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Cebeci Mahallesi Kapalı Pazar, Otopark, Galericiler Sitesi İnşaat Temel Atma & Yatay Delgi Yağmur Suyu Kanalı Açılış Töreni’ne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İNSANA HİZMET ANLAYIŞI

Bakan Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada, belediyeciliğin halkın taleplerine duyarlı olmak demek olduğunun altını çizdi. Bakan Karaismailoğlu, “Halkla iç içe olmak AK Parti’nin düsturunda var. İdeolojilerle değil, insana hizmet anlayışıyla hareket etmek gerekir. Bu yönetim anlayışıyla Sultangazi yıllar içinde hastaneleriyle okullarıyla ulaşımıyla tepeden tırnağa modern bir hale geldi. Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun ve AK Parti’nin hizmet anlayışıyla yönetilen Sultangazi’nin kıymetini iyi bilelim. Temeli atılan ve açılışını gerçekleştirdiğimiz Cebeci Mahallesi Kapalı Pazar, Otopark, Galericiler Sitesi İnşaatı Temel Atma & Yatay Delgi Yağmur Suyu Kanalı hepimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“İŞİNİN BAŞINDA OLAN BİR BAŞKAN”

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, yapılan hizmetlerin önemine dikkat çekti. Turan, “ Yağmur yağdıktan sonra buraları su basarken tatilde olan değil, işlerinin başında duran, komşularının dertleriyle dertlenip çözüm arayan bir belediye başkanımız var” dedi.

BAŞKAN DURSUN: 110 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA SU BASKINLARI TARİHE KARIŞTI

Önemli 2 projeyi Sultangazililerle buluşturmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “ Öncelikle kıymetli Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na bizlere bugüne kadar verdiği destekler için canı gönülden teşekkür ederim. Bu görmüş olduğunuz alan Cebeci Mahallesi’nin en problemli alanlarından biriydi, komşularımız çok iyi bilir. Bir yağmur yağdığında başta bodrum katları olmak üzere giriş katların su altında kaldığı bir alandı. Ekiplerimiz sabaha kadar burada yağmur sularını boşaltmak için seferber olurdu. Bizim böyle bir duruma sessiz kalmamız mümkün değildi. İlk girişimimiz olarak 26 bin metrekare alanı Sultangazi Belediyesi’nin mülkiyetine geçirdik. Bunu yapmasaydık bu görmüş olduğunuz projelerin hiçbirini yapamıyor olacaktık. Bakanlığımızın da desteğiyle bu alanda 1200 metre uzunluğunda bir tünel inşa ettik. 110 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz Yatay Delgi Yağmur Suyu Hattı ile artık bu bölgedeki su baskınları tarihe karıştı” diye belirtti.

BAŞKAN DURSUN: CEBECİ MAHALLEMİZE MODERN BİR SOSYAL ALAN KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, aynı alanda yer alacak olan dev proje Cebeci Mahallesi Kapalı Pazar, Otopark, Galericiler Sitesi’nin mahalleye yeni bir soluk getireceğinin de altını çizdi. Başkan Dursun, “50 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Cebeci Mahallesi Kapalı Pazar, Otopark, Galericiler Sitesi’ni en kısa zamanda komşularımızın hizmetine sunacağız. Proje kapsamında 6.000 metrekarelik bir alanda yeşil alanlarımız, yürüyüş yollarımız, oyun parklarımızla komşularımızın nefes alacağı modern bir merkez inşa edeceğiz. Bu projeyle, mahallenin kronik sorunu olan pazar sorununu da ortadan kaldıracağız. Trafik aksamadan, vatandaşımız olumsuz şartlara aldırmadan rahatça alış verişini yapabilecek. Böyle devasa bir merkezi belediyemizin cebinden tek bir kuruş çıkmadan yapıyor, 150 milyon lira gelir getirecek bir proje olarak ilçemize kazandırıyoruz. Daha temiz, daha düzenli huzur içinde bir şehri inşa etmek için gayretimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Bakan Karaismailoğlu ile beraberindeki protokol, Yağmur Suyu Kanalı Açılışı için kurdele kesti. Ardından butona basılarak Cebeci Mahallesi Kapalı Pazar, Otopark ve Galericiler Sitesi İnşaatının temeli büyük bir coşkuyla atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183