Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Sultangazi'de hayatı paylaşmak için engel yok

Sultangazi Belediyesi, ‘hayatı paylaşmak için engel yok’ sloganıyla, engelli vatandaşların sosyal hayata adapte olması için anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Engelli bireyleri bir nebze olsun anlamak, ihtiyaçlarına cevap vermek ve sosyalleşmelerini sağlamak adına 22 Özel Eğitim merkezinin katıldığı Engelsiz Yaşam Günleri, Sultangazi Etkinlik Alanı’nda düzenlendi. 2 gün boyunca süren program, birbirinden renkli etkinliklere de sahne oldu.

Programa Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, BBP İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, muhtarlar ile çok sayıda engelli birey, ailesi ve öğretmenleri katıldı.

Özel Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Özel çocuklar için labut devirme oyunu düzenlendi. Çocuklar en fazla labutu devirmek için birbiriyle yarıştı. Ardından Volkan Yörük ile Kukla Tiyatro gösterimi yapıldı. Çocuklar kukla gösterisini ilgiyle izlerken keyifli anlar yaşadı. Özel çocuklar, hazırladıkları gösterilerini etkinlik alanındaki ziyaretçilere sergiledi. Palyaço, müzik ve oyun gösterileriyle büyük alkış alan çocuklar mutlu bir şekilde sahneden ayrıldı.

“Engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, engelleri ortadan kaldırmak ve engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek adına sürekli çalıştıklarını belirtti. Başkan Dursun, “Bütün rehabilitasyon merkezlerimizle, engellilere yönelik faaliyet gösteren birçok kurumumuzla beraber güzel bir etkinliğe imza attık. Engelleri ortadan kaldırma adına, onların hayata daha sıkı tutunması için büyük bir gayret veriyoruz. Bu kapsamda özel kardeşlerimizin birçok talebini karşılayacak Esentepe Engelsiz Yaşam Merkezimizin inşaatı sürüyor. İnşallah çok kısa süre içerisinde engelsiz yaşam merkezimiz Sultangazi’de hizmete başlamış olacak. Bir kardeşimizin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı varsa, bir ortopedik yatağa ihtiyacı varsa her zaman yanlarında oluyoruz. Fiziki ihtiyaçları her zaman giderebiliriz, önemli olan manevi olarak da kardeşlerimizin yanında olabilmektir” diye konuştu.

Empatinin önemine vurgu yapan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, “Benim başıma gelirse ne yaparım demenin yollarını hep birlikte aramamız lazım. Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini bu bakış açısıyla hep birlikte yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

Eğitimin insan hayatındaki önemine değinen İlçe Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, “Özel yavrularımıza iyi bir gelecek kazandırmak için çalışıyoruz. Engelli bireylerimizin eğitimlerinde emek veren öğretmen ve ailelerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sultangazi’nin EKPSS Başarısı

Başkan Dursun, “Engellilere yönelik birçok faaliyetimizin yanı sıra bu yıl EKPSS eğitimimizle de ön plana çıktık. Bu EKPSS eğitimi verdiğimiz öğrencimiz Türkiye birincisi olarak Sultangazi’den çıktı. Bu bizim için çok önemli bir başarıdır” dedi.

Otizmli Rabia’dan Muhteşem Konser

Konuşmaların ardından 26 yaşındaki otizmli Rabia, etkinlik alanındakilere müzik ziyafeti sundu. Engelleri ortadan kaldırarak 24 tane müzik aleti çalabilen Rabia, izleyenleri kendine hayran bıraktı. Rabia’nın mini konseri, büyük alkış topladı.

Konser sonrasında özel çocuklara labut devirme oyununa katılımlarından dolayı madalya ve kupaları takdim edildi. Engelli vatandaşların dışarda daha rahat hareket edebilmesi için akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183