Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Soner Özimer: Fatih’te 20 yılda yapılmayanlar üç yılda yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eylül ayında düzenlenen kampında küçük bir kaza geçirerek ayağındaki tendon kopması sonucunda ameliyat olan CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, doktorların ayağınıza bir ay basmayacaksınız uyarısına rağmen çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer’e hem geçmiş olsun ziyaretine bulunduk hem de gündem ile ilgili konuları konuştuk. Koltuk değnekleriyle geldiği ilçe başkanlığı makamında görüştüğümüz Özimer, “Cumhuriyet Halk Partili olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Her koşulda hiçbir engele takılmadan görevimizin başındayız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, halkın umududur. Bu umudu her daim canlı tutmalıyız. Ne olursa olsun aldığımız görevi hakkıyla yerine getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ Süreç bizden önemli bir görev bekliyor. Seçime doğru gidiyoruz. Millet İttifakı’nın adayını Cumhurbaşkanı yaparsak önemli bir işe imza atmış olacağız. En büyük dileğimiz bu” dedi.

- İstanbul Büyükşehir Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu “150 gün 150 proje” çalışmalarına devam ediyor. İktidardaki yerel yöneticiler Ekrem Bey'in Fatih ilçesine çok fazla bir şey kazandırmadığını söylüyorlar. Fatih’te 20 yıldır aktif olarak siyaset yapan biri olarak önceki dönemlerin de tanıklığını yaptınız. Geçmiş dönemi bugüne kıyasladığınızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Fatih'e katkıları nelerdir?

Her şeyden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na göreve başladığı günden beri ilçemize kazandırdığı her şey için teşekkür ederim. Ekrem başkanla çok eski bir dostluğumuz var. O ilçe başkanıyken ben büyükşehir meclis üyesiydim. Ben ilçe başkanıyken o belediye başkanıydı. Sonrasında beraber adaylaştık. Ben Fatih‘e aday oldum, O,İstanbul Belediye Başkan adayı oldu. Fatih’te 20 yıllık siyaset hayatım boyunca hiç kimsenin Ekrem başkan kadar Fatih’e dokunduğunu görmedim. Ekrem Başkanımız Fatih’i seviyor ve önemsiyor. Bunu Fatih’e geldiğinde gözlerinden anlıyoruz. Göreve gelir gelmez ilk yaptığı şey yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy tramvay hattını tamamlamak oldu. Yine Unkapanı Köprülü Kavşağı yenilendi. İstanbul yonca yaprağı şeklindeki ilk kavşaklarından olan 55 yıllık köprülü kavşağın Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının da geçişini sağlayacak şekilde yenilenmesi Fatih’teki trafik yoğunluğuna önemli katkılar sağladı. Açılışı gerçekleştirilen ve her gün binlerce turistin geçtiği Beyazıt Meydanı’na kazandırılan yeni çehre ilçemize önemli bir vizyon kattı. Ordu Caddesi trafiğe kapatıldı. Bununla beraber parklar yapıldı, oturma üniteleri konuldu. Adeta bir meydan çıktı ortaya. Çemberlitaş, Sultanahmet Meydanı ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Bu konuda İBB Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mahir Polat’ı da ayrıca kutluyorum. Özellikle Yerebatan Sarnıcı’nın yeni yüzü; eskinin ve yeninin buluşması adına çok güzel bir konsept oluşturuldu. Binbirdirek Sarnıcı, Mevlanakapı Karakol Binası açılışı yapıldı. Surların restorasyonu hız kesmeden devam ediyor. AKP döneminde buralara moloz dökülüyordu. Sur dibindeki bostanları bostan olmadığını göstermek için dökülen molozlar şimdi kamyonlarla taşınıyor. Tarihi Yarımada, adına yakışır bir şekilde, hak ettiği dokunuşlara kavuştu diyebiliriz.

“SOSYAL HİZMETLER İNSANLARIMIZA NEFES ALDIRDI”

Sosyal ve kültürel hizmetleri de oluyor İBB’nin. Kütüphaneler açılıyor, yeni kreşler için çalışmalar yapılıyor. İstihdam ofisleri açıldı. İş bulamayan vatandaşlarımız bu ofisler aracılığıyla iş bulabiliyor. Yeşil alanlarımız artarak devam ediyor. Halk Ekmek büfeleri kuruluyor. Halk Ekmek ile insanlarımızın önemli bir sorunu olan pahalılık da çözülüyor. Sosyal yardımlar yapılıyor. Örneğin Kent Lokantası’nı ilk biz Çapa’da açtık. 29 liraya insanlarımız üç öğün yemek yiyebiliyor. Şu an hiçbir yerde olmayacak bir şey bu. Geçen gün yaşlı bir çiftle konuştum. “Evde yemek yapmıyoruz gelip buradan yiyoruz. Çünkü yemek burada daha ucuza mal oluyor.” dedi. İnsanlarımız üretilen yeni sosyal hizmetlerle nefes aldı.

“TARİHİ YARIMADA TURİZMİ İSTANBUL VE TÜRKİYE’Yİ KURTARACAK”

İlçemizin en önemli sorunlarından olan otopark konusunda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmaları oluyor. AKP’ye ait otoparkların özellikle çalıştırılmaması durumu söz konusu. Beyazıt Meydanı’nda ki otopark yayalaştırma nedeniyle kapatıldı ama Çemberlitaş’ta bulunan ve Fatih Belediyesi’ne ait otopark, Gedikpaşa Otoparkı alındı. Mercan Otoparkı ile ilgili çok önemli gelişmeler var. Geçtiğimiz günlerde İmamoğlu başkanımızla hem Beyazıt Meydanı’nı, hem Gedikpaşa hem de Mercan Otoparkı’nı beraber gezdik. Mercan Otoparkı’nda yere doğru 200-300 araçlık bir otopark yapılmaya çalışılıyor. Anıtlar Kurulu’ndan karar çıktı. Buradan müjdesini vereyim. Mercan Otoparkı’nın üstündeki tarihi kalıntılar da restore edilerek turizme kazandırılacak. Çünkü Tarihi Yarımada’da yapılmak istenen aslında İstanbul’u ve Türkiye’ye ekonomik olarak kurtaracak turisti buralara çekebilmek. Yani AKP zihniyeti her ne kadar Tarihi Yarımada’ya dünyanın dört bir yanından gelen mültecileri doldurmaya çalışsa da biz bunun tersine çevirmeye çalışıyoruz. Çok şey yapıyor Ekrem Başkanı hala yapmaya çalışıyor. Ekrem başkan iyi ki var. Yedikule Gazhane muhteşem bir yer haline gelecek. Atıl duran Gazhane yeniden canlandırılıyor. Bununla ilgili de Ekrem başkana teşekkür etmek istiyorum. Birçok engellemelere rağmen AKP’nin 20 yılda yapamadığını üç yılda yaptı. İstanbul için sayısız hizmet üretti. İstanbul hak ettiği yönetime kavuştu ve daha da iyi olacak bundan kimsenin şüphesi olmasın.

- Gündemde olan konulardan belki de en önemlisi seçim. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı büyük merak konusu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mu Millet İttifakı’ının Cumhurbaşkanı adayı?

Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı Adaylığını hepimiz destekliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayıdır. Bize de sorulduğunda tüm örgüt bunu büyük bir heyecanla karşıladı, genel başkanımızın yanında olduğunu belirttik. Sayın Genel Başkanımızın yolu açık olsun. Bununla beraber ittifak içinde olduğumuz altılı bir masa var. Millet İttifakı’nın vereceği karar hepimiz için çok önemlidir. Sayın Genel Başkanımızın göstereceği aday kim olursa genel başkanımızın arkasındayız. Sayın Genel Başkanımız bir Türkiye Cumhuriyeti’ne layık bir Cumhurbaşkanı adayının tüm şartlarını taşıyor. Derin öngörüsü, sosyal demokrat kimliği, devlet ve siyaset deneyimi, hoşgörüsü, mütevaziliği, olgunluğu ile Cumhurbaşkanlığı makamına çok yakışacağına ve ülkemizin önemli bir kazanım elde edeceğine inanıyorum. Çünkü güçlendirilmiş parlamenter sistem bizim için çok önemli. En çok da halkımıza bunu anlatmaya çalışıyoruz. Halkımız bu konuda merak içinde. Adaydan çok ülkemizin güçlendirilmiş parlamenter sisteme ne kadar ihtiyacı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Şu an ki yönetim şekli, içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların temelini oluşturuyor. Tek adam rejimi yerine bizler güçler ayrılığı diyoruz. Cumhurbaşkanı adayının Millet İttifakı’nın ortak kararıyla çıkması düşlediğimiz yönetim şeklinin var olabilmesi için çok önemli. Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olmasını istememiz de gönlümüzden geçendir, en doğru adayın da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğuna inanıyoruz.

- Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçime hazır mısınız?

Seçime hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il Başkanlığı’mız bu konuda çok önemli çalışmalar yürütüyor. Hem hukuki olarak hem de sandık güvenliği açısından tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Cumhuriyet Halk Partisi ev ev geziyor. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yaptığımız ev ziyaretleri sırasında şunu tespit ettik; Fatih’te özellikle Fatihliler ilçeden göç ediyor. Evlerde resmi olarak oturuyor görünenler göç etmiş, ancak değişik yerlerden göç ederek ülkemize gelen mülteciler oturuyor. Örneğin Akşemsettin Mahallemizin yüzde 55’i yerli, yüzde 45’i yabancıların oturduğu bir mahalle. Bu konuyla ilgili önemli bir rapor hazırlıyoruz. Geçtiğimiz yıl ilçemizden 50 bin Fatihli yurttaşımız göç etmiş. Mülteci sorunu, önemli bir sorun. Maalesef iktidar bu konuda sağlıklı bir politika geliştiremedi. Ama inanıyoruz ki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı döneminde herkesi uygun şartlarda kendi ülkelerine yollayacağız. Çünkü herkes kendi ülkesinde daha çok rahat eder.

- Buradan Fatihlilere, İstanbullulara ve tüm Türkiye’ye bir mesajınız var mı?

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, örgütümüzle, kadın ve gençlik kollarımızla, meclis üyelerimizle yaklaşan seçime hazırız. Sandık görevlilerimiz yedeklerimizle birlikte hazır. Ben sadece bizim değil tüm Türkiye’nin yeni değişime hazır olduğuna inanıyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde onun gösterdiği hedeflere doğru bir şekilde ilerliyoruz. Her konuda olduğu gibi seçim de planlı bir şekilde kazanılır. Fatih İstanbul’un kalbi. Fatih’te referandumda ‘Hayır’ öndeydi. Cumhuriyet Halk Partisi uzun bir aradan sonra yerel seçimlerde İYİ Parti ve HDP’nin adayına rağmen yüzde 37 oy aldı. Tüm engellemelere ve olumsuzluklara rağmen Fatih’i ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi yapacağız. Fatih’i TOKİ’den gelen başkanlar değil Fatih’i bilen Fatih’e hak ettiği değeri verenler yönetmeli. Bugün ilçemizin yüzde 50’si olası bir depremde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu sorunu defalarca dile getirdik. Yenileme adı altında Fatih’e çöküntü alanı haline getirenlere sandıkta halk en iyi cevabı verecek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çalışmaları ve Fatih’e seçilecek CHP’li bir belediye başkanı ile Fatih’in kangren haline gelmiş tüm sorunları çözüme kavuşacak. Bunun için gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışacağız. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183