Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

"Sınırlarda kontrol yok, yol geçen hanına dönmüş"

Afganistan'da süren savaş ve ekonomik kriz nedeniyle binlerce göçmenin, İran üzerinden Türkiye'ye geçişleri devam ediyor. Yakın zamanda Türkiye'nin İran ile sınırından ve sınıra yakın kentlerden gelen görüntüler ise kamuoyunda endişenin artmasına neden oluyor. Konuyla ilgili uzmanlar ve siyasilerden farklı açıklamalar gelirken özellikle sosyal medyada çok ciddi tepkiler ortaya konuyor. Ülkesini seven ve ülkesi hakkında kaygısı olan herkesin bu şekilde yurda girişlere tepki göstermesi gerektiğinin altı çizilen yorumlarda,  kaçak ama serbest giren bu kişilerin aslında başka amaçlarla getirildiğinin altı çiziliyor.

“BİZ BU OYUNU DAHA ÖNCE GÖRDÜK”

Sosyal medyada dikkat çeken yorumlardan biri ise şu şekilde: “Bunlar mülteci değil, eğitimli gerilla. 1000 km yürüyen ‘mülteci’ olmaz. Afganistan'da savaş bitti, şimdi yeni yerlerde kullanacaklar. Biz bu oyunu Kosova’da, Çeçenistan’da gördük. Savaş bitince hepsi uluslararası paralı asker olmuştu.” KENT YAŞAM

İşte sosyal medyadan gelen bazı tepkiler:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183