Öne Çıkanlar Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız kentyaşam gazetesi kurban bayramı Milli Savunma Bakanı Akardan bedelli askerlik ile ilgili flaş açıklama! Nasıl Cevap Verdi

Bu haber kez okundu.

Serdar Ünsal: Azerbaycanlı öğrencileri okullu yapan herkese teşekkür ederim

Serdar Ünsal ,”Çeşitli sebeplerle Türkiye’ye gelen ve çeşitli işlerde çalışan akrabalarının yanında kalan okuma çağındaki öğrenciler Türkiye’de ki okullara kayıtları alınmamaktaydı. Oturum istenmekteydi. Bu konuyu sayın AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’e ilettim. Sayın valimizin talimatı ile vali yardımcısı Abdulkadir Şahin, Millî Eğitim Müdürü Servet Canlı’ı konuyla yakından ilgilenerek göç idaresinden alınan geçici kimlik numarasıyla çocukların okula kabul edilmelerini sağladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

Oturumu olmayan Iğdır’da yaşayan Azerbaycan vatandaşlarına oturum verilmeli diyen Serdar Ünsal, ”Oturumu olmayan Azerbaycanlı vatandaşların okul çağındaki çocukları, okumaktan mahrum olmaktadır. Sayın Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri bakanından bu konuya eğilmelerini okuma çağındaki Azerbaycan vatandaşlarının çocuklarının okula kabulü için göç idaresi Iğdır'da oturum vermeli kolaylık sağlanmalıdır. Bugün Suriyeli, Afganlılar oturum alırken, iki devlet bir millet dediğimiz kardeş Azerbaycan’ın Türkiye'de yaşamak, çalışmak zorunda kalan oturumu olmayan Azerbaycanlı vatandaşlara oturum için kolaylık sağlanmalıdır. Bu konuda içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’dan yardımlarınızı bekliyoruz dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183