Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

‘ŞEMSİPAŞA ATATÜRK ANITI’ YOK SAYILAMAZ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Salacak Sahili’nde bulunan Atatürk Anıtı ve çevresinin düzenlenmesi için çalışma başlatmıştı. Akabinde bölgenin üzerinde bulunan İSPARK’a ait otoparkın kaldırılarak yerine yeşil alan yapılması planlanmıştı.  Çevre düzenlemesi Atatürk anıtının restorasyonu için sahile gelen İBB ekipleri ile Üsküdar Belediyesi zabıtaları arasında arbede yaşandı. 
İBB geçtiğimiz hafta Şemsipaşa Atatürk Devrimleri ve İstiklal Savaşı Anıtı’nın otopark olarak kullanılan tören alanını aslına uygun düzenlemek ve restorasyon yapmak için otoparkı kaldırarak bakım çalışmalarına başlamıştı. Üsküdar Belediyesi ise düzenlemeye karşı çıkmış,  zabıtalar ekipleri  İBB Miras görevlilerinin  çalışmasını engellemişti.
ANIT 1973’DE AÇILMIŞTI
Şemsipaşa Atatürk Anıtı bir avuç insanın ısrarlı girişimleri ve 7’den 70’e herkesin elini taşın altına koymasıyla 1973 yılında açılışını yapmıştı. Bu sayede Üsküdarlılar cumhuriyetimizin kuruluşundan 50 yıl sonra bayramlarını kutlayacakları ve tören yapacakları bir alana kavuşmuştu. Üsküdar sakinleri de anıt çevresinin otopark değil, yeşil alan olarak insanların vakit geçirebileceği bir yer olmasını daha doğru bulduklarını ifade ediyorlar. 
“ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İZAHAT YAPMALI”
Vatandaşlar, “ İBB iştiraki İspark uhdesinde bir alana İBB çevre düzenlemesi yapmak istiyor. Bu durum Üsküdar Belediyesi’nin yetki alanında değil. Ayrıca orada ihya edilmek istenen bir Atatürk anıtı var. Merak ettiğimiz otoparkın bölge  için yeşil alandan daha büyük ihtiyaç olduğunu düşündükleri için mi karşı koyuyorlar. Ya da Atatürk anıtının restorasyonuna mı karşı koyuyorlar? Üsküdar Belediyesi bu durumunun tam olarak izahını yapabilmelidir.” dediler.

Anahtar Kelimeler:
IbbÜsküdar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183