Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

Seçimde yabancı seçmen sayısı artışı

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi birçok muhtarlıkta seçmen listeleri yayınlandı. Yabancı uyruklu seçmen sayısındaki artışta listelerde dikkat çekti.

SEÇMEN LİSTELERİNDEKİ YABANCI SAYISINDA ARTIŞ

Bazı muhtarlıkta seçmen listelerinde yabancı uyruklu sayısındaki artış dikkat çekti. Birçok yabancı uyruklu üzerine aldığı evle beraber Türk vatandaşı olup oy kullanabiliyor. Hatta oturma izni alan yabancı sayısı 2005 yılından bu yana yüzde 657 artış gösterdi.

YÜZDE 2’LİK OY SEÇİMİ BELİRLEYEBİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki son anketlerde oy oranları birbirine yakın bir şekilde sonuçlanıyor. Bu durumda yabancı seçmenin kullanacağı yüzde 2’lik oy oranı seçimin kaderini önemli derecede etkileyeceği düşünülebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183