Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP

Bu haber kez okundu.

Polisin, uzman çavuşun maaşları eridi

Gazetemize güvenlik güçlerimiz ve yakınları tarafından iletilen istek, talep ve şikayetler arasında; ücretlerin enflasyon karşısında eridiği, ek görevlerin uzun sürdüğü ve üstelik ek görev paralarının ödemesinin ertelendiği konularında ciddi sıkıntılar dile getirildi.

“ROBOT OLARAK GÖRÜLÜYORUZ”

Gazetemize Whatsapp, e-posta gibi iletişim kanallarıyla iletilen istek ve şikayetlerde başta polisler olmak üzere Uzman Çavuş gibi güvenlik güçleri, 12-12 vardiya sisteminde çalıştırılarak ek görevler ve nöbetlere tabi tutulduklarını ilettiler. Gelen mesajlarda, “Etten kemikten insanlarız ancak bu şartlarla karşılaştığımız zaman robot olarak görüldüğümüzü düşünüyoruz” şeklinde ifadeler yer alıyor.

MAAŞLAR ERİYOR, EK GÖREV ÜCRETLERİ GEÇ ÖDENİYOR

Gelen mesajlarda uzun ek görevler verildiği ve bu ek görev ücretlerinin geç ödendiği konusunda şikayetler bulunurken, mevcut maaşların da enflasyon karşısında eridiği dile getiriliyor.

KIDEM KAYBI MAĞDURİYETİ

2015 yılı itibariyle geçmiş kıdem mağduriyeti yaşayan ve düzeltilmesini talep eden yaklaşık iki bin civarındaki polis amiri bulunuyor.

2015 yılında Emniyet Teşkilatı Kanununun 55. maddesinde yapılan değişiklikle, Lisans mezunu olan polis memurlarından gerekli aşamaları geçip amir olmaya hak kazananlar 4 yılda bir rütbe terfi etmeye başlamıştı.

Ancak; 2015 yılından önce yine Lisans mezunu olan polis memurlarından gerekli aşamaları geçip amir olanlar Geçici Ek 26. madde ile kapsam dışı bırakılarak 6 yılda bir rütbe terfi etmeye devam ettirildi.

Aynı kanunda 2019 yılında yapılan değişiklikle; 2015 öncesinde polis memurluğundan amirliğe geçen ve aynı zamanda lisans mezunu olan amirler 2019 yılı itibariyle 4 yılda bir rütbe terfi etmeye başladı.

4 yılda bir terfi hakkı, eşit statüden geldikleri ve aynı eğitim düzeyine sahip oldukları emsalleriyle aynı tarih olan 2015 yılından geçerli sayılmaması kıdem kaybına yol açtı.

Bu kıdem kaybından dolayı, Emniyet Teşkilatında emir verdikleri astlarından bir müddet sonra emir alacak duruma geldiklerini ifade eden 2 bin civarındaki amir, 2019 yılında 4 yılda bir terfi almaya başlayan emsalleri gibi 2015 yılından itibaren 2 yıllık kıdem haklarının verilmesini bekliyor.

YÜZDE 45’LİK ZAM NEFES ALDIRABİLİR

Kamu işçileri için açıklanan yüzde 45’lik zammın ardından polis maaşlarının 17 bin TL’den 25 bin TL civarlarına çıkacağı ve bunun bir nebze rahatlama sağlayacağı düşünülüyor.

UZMAN ÇAVUŞLARIN KADRO SORUNU

Polislerin yanı sıra Jandarma bünyesinde bulunan Uzman Çavuşların da ciddi sıkıntıları bulunuyor. Uzman çavuşlara kadro verilmediği, görevden atılmaları ise üst komutanların iki dudağı arasında.

Yine maaş konusunda uzman çavuşların da benzer sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor. Serkan Horuz/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183