Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Palamuttan sonra hamsi fiyatları da düştü

Havaların soğumasıyla birlikte denizlerde hamsi balığı da bol çıkmaya başladı. Fiyatı yarı yarıya düşen hamsinin kilosu 40 liradan satılıyor. Fiyatların düşmesiyle birlikte vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hamsi balığı palamut ile birlikte en çok tercih edilen balık türleri arasında yer alıyor.

UCUZ OLAN BALIĞI TERCİH EDİN

Palamut bolluğunun ardından hamsi bolluğunun yaşanmasını değerlendiren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucu Kenan Balcı: “Bugün denizlerimizde hamsi bolluğu yaşıyoruz. Kilosunu 80 liraya sattığımız hamsi balığının fiyatı 40 liraya düştü. Halkımız bol bol tüketebilir. Bu sezon denizlerimizdeki balık bolluğu devam ediyor. Halkımıza şu önerim var. Mevsimi olan, çok çıkan balık ucuz oluyor. Hangi balık ucuzsa onu tercih etsinler. Bugün palamut ve hamsi ucuz onları tercih etsinler. Çünkü ucuz olan balık bol çıkmış demektir” ifadesini kullandı.

DENİZİN SUYU PALAMUT OLDU

Palamutun en son 70’li yıllarda bu kadar bol olduğunu vurgulayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucu Kenan Balcı: “Palamut balığı 50 sene önce bu kadar iri ve yağlıydı. Önceki senelerde palamut bolluğu vardı ama bu kadar yağlı ve iri ve lezzetli değildi. Denizin suyu adeta palamut oldu. Şu anda omega 3 deposu haline geldi” diye konuştu.

HAMSİ FAKİR GIDASI DEĞİL FİKİR GIDASI

Hamsinin önemine de dikkat çeken Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucu Kenan Balcı: “Hamsiyi halkımız genelde ucuz olduğu için fakir gıdası olarak görüyor. Ama hamsi fakir gıdası değil, hamsi fikir gıdasıdır. Hamsi enerji kaynağıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183