Öne Çıkanlar FC Sion takımı ferhat paşa Çanakkale ruhunu hissettiler 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı trafiğe kapatılcak

Bu haber kez okundu.

Nepal'deki depremde ölü sayısı 6 bini aştı

Nepal polisi, depremde 6 bin 134 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 bin 906 kişinin yaralandığını açıkladı. BM ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), uluslararası topluma Nepal'deki depremzedelere daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu. DSÖ'nün dün Katmandu'da düzenlediği toplantıda, Nepalli yetkililer, daha fazla sağlık ekibine ihtiyaç duyulmadığını ancak 4 bin çadır ve mevcut sağlık ekiplerinin, depremin merkez üssüne yakın Gorkha bölgesine konuşlandırılması gerektiğini söyledi.

KIRSAL KESİMLERE ULAŞIMDA ZORLUKLAR

Nepal'deki sağlık yardımlarını koordine eden DSÖ de ülkeye tam teşekküllü gelmeyen küçük sağlık ekiplerinin, yetkililere yük olacağından endişe edildiğini bildirdi. BM, arama kurtarma çalışmalarının Katmandu Vadisi'nin dışında sınırlı olduğunu, depremden etkilenen köylere sadece yürüyerek ulaşıldığını ve bunun da 4-5 gün sürdüğünü belirtti. Nepal'de depremden etkilenen ücra bölgelere yardım ulaştırma çalışmalarına başlanırken, olumsuz hava koşullarının bu çalışmaları sekteye uğrattığı ifade edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183