Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Mustafa Salim Aktuğ’un resim sergisi

Daha çok renk, daha çok ışık barındıran resimlerin yer aldığı sergi, renklerin psikolojik etkilerini de yansıtıyor.

JLL Türkiye tarafından yönetilen, Başkentin seçkin alışveriş merkezlerinden Next Level AVM’de yer alan, sanatseverlerin buluşma noktası Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nin ev sahipliği yaptığı, Mustafa Salim Aktuğ’un kıymetli eserlerinin yer aldığı ‘’Yer Çekimi’’ resim sergisi Ankaralıların büyük ilgisiyle devam ediyor.

Soyut anlatımın önemli isimlerinden Mustafa Salim Aktuğ’un büyük ilgi ile karşılanan 25’inci kişisel sergisi ‘’Yer Çekimi’’ Aktuğ’un son dönem yaptığı 21 adet resimden oluşuyor.

Renklerin insanlar üzerinde önemli psikolojik etkileri olduğunu ifade eden Aktuğ, renklerin resmi oluşturmada da önemli olduğunu ve 20 – 25 yıldır aynı renklerin yan yana gelmesiyle oluşturduğu etki üzerine çalıştığını belirtiyor.

Serginin küratörü Prof. Dr. Kıymet Giray ise sanatçı ve sergi için şunları söylüyor:

“Mustafa Salim Aktuğ’un hayatını çocukluk yıllarından başlayarak biçimlendiren doğa kesitleri Karadeniz manzaralarıdır… Ağaçlar, çiçekler daha çok renk, daha çok ışıktır… Resmin altyapısını oluşturan renk alanlarının üzerini çoğunlukla düşey diyagonal hatlar çizerek neredeyse tamamen kaplayan Pointillist renk lekeleri, asal olarak minimal tekrarlardır…

Mustafa Salim Aktuğ’un sanat anlayışının temelinde çok renkli, lekesel yorumlar olan resimsel soyutlamalar başat olur. Büyük tuvaller üzerine renk tonları ile ruh hallerinin değişkenliğin dair renk alanlarının üzerinde akışan formlar olarak dağılan Pointillist lekeler, Aktuğ’un Karadeniz doğasının belleği üzerine kurulu lirik dramatik yorumlamalarıdır. Baskın renkleriyle ara planın doğa görünümünü belirleyen geniş renk yüzeylerinin üzerine fırça vuruşlarıyla belirlenen ikincil renk alanlarının kıpırtılarıyla tetiklenen devinimlerle kaplanan resimler, Aktuğ’un ifade gücünü tanımlayan imzası niteliğindedir.”

Sanatçının ‘’Yer Çekimi’’ kişisel resim sergisi, 30 Ocak tarihine kadar haftanın her günü 10.00 – 22.00 saatleri arasında Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183