Öne Çıkanlar ITVS Ediyor ab sağlıklı yaşam SAGEM

Bu haber kez okundu.

Müslüman öğrencilere eziyet

Anadolu Ajansı'na konuşan Türk vatandaşı Gülsüm Ö., Sarah K. ile aynı okula giden kızı Saliha'nın da benzer baskılarla karşı karşıya kaldığını, durumu soruşturmak için okul müdürüyle görüştüğünü söyledi. Gülsüm Ö., "Okul müdürü Maryse Dubois 'Gelen emre göre, uzun etek konusunda ısrarcı Müslüman kızları; fikirlerini değiştirene kadar okul içerisinde belirlenen izole odalarda tutmamız gerekiyor. Dolayısıyla okul yönetimi insaflı bile davranıyor' dedi" açıklamalarında bulundu. Okul müdürünün sözleri karşısında şoke olduğunu dile getiren anne Gülsüm Ö., ne kadar ısrar etse de yasağın hangi kurumun emriyle uygulandığını öğrenemediğini sözlerine ekledi.

Okulun bağlı olduğu Reims Ulusal Eğitim Teftiş Kurumu'nun 'izole oda' uygulamasından haberi olmadığı öğrenildi. Fransa'daki 'izole oda' uygulamasının Türkiye'nin geride bıraktığı 28 Şubat dönemindeki ikna odalarına benzemesi dikkatleri çekti. O dönemde de başları örtülü öğrencileri üniversitelere almak istemeyen bir kesim devlet görevlisi, hiçbir hukuki dayanak olmaksızın öğrencilere psikolojik baskı yapmış, bu baskıları 'ikna odası' adı verilen denetimsiz bir alanda gerçekleştirmişti.

'İSTEDİĞİM ETEĞİ GİYERİM'

Cezayir asıllı Sarah K.'nın uzun eteği, okul müdürü tarafından dini simge olarak algılanmış, genç kız evine yollanmıştı. Kamuoyunun ilgi gösterdiği ve sosyal medyanın 'İstediğim Eteği Giyerim' başlığıyla destek verdiği Sarah K., önceki gün okuluna yine aynı kıyafetle gelmiş, hiçbir tepkiye maruz kalmamıştı. Fransa'da yayım yapan Le Monde gazetesine göre, ülke genelinde 130 kız öğrenci geçtiğimiz yıl, uzun etek giydikleri gerekçesiyle evlerine yollandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183