Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Muğla’nın Marmaris yangın !

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi’nde Dün akşam saatlerinde çıkan yangına müdahale sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla 14 uçak ve 20 helikopter alevlere havadan müdahale ediyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın “Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı” dedi.

Gün aydınlanınca uçak ve helikopterle havadan söndürme çalışmaları tekrar başladı. Sabah etkisini yitiren rüzgarın öğlen yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: YÜZDE 90 SABOTAJ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın “Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı” açıklaması yapmıştı. Bu bölgede el değmemiş alanlarda ve özellikle de çam balına elverişli ortamların kül olması ilçede büyük üzüntü yarattı.

YERLEŞİM YERLERİNE 4 KİLOMETRE MESAFEDE

Sabaha karşı bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Şu anda arada 3.5- 4 kilometrelik bir mesafe var yerleşim yerlerine. Yangının başladığı andan itibaren kontrol altına almaya yönelik yol açma çalışmaları da orman ekiplerimiz tarafından yürütülüyor” dedi.

TAKVİYE EKİPLER YOLA ÇIKTI

Şiddetli rüzgar ile büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı. Sık ormanlık alanda etkili olan yangına müdahalede bulunak üzere Denizli, Antalya ve İzmir’den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

HAVADAN MÜDAHALE SONA ERDİ

Marmaris'te kızılçam ağaçlarla kaplı ormanda çıkan yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı. Muğla orman ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye İzmir, Antalya ve Denizli'den de çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sosyal medya hesabı üzerinden "Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183