Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Milli şair bağcılar kültür sanat merkezinde anıldı

İstiklal Marşı'mızın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Bağcılar'da düzenlenen bir programla ölüm yıldönümünde anıldı. Mehmet Akif Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nde düzenlenen anma törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ÖĞRENCİLERDEN SAHNE ŞOVU

Bilgi evi kursiyerleri yapmış olduğu Mehmet Akif Ersoy fotoğrafları sergilendi. Törende öğrenciler istiklal Marşı'nı işaret dili ile sergiledi. Öğrenci Yakup Çakar'ın okuduğu şiir ise seyirciye milli mücadele duygusunu yaşattı. ÖZDEMİR: AKİF’İN ÇOK İYİ ANLAŞILMASI LAZIM Akif’i anlamak adına önemli katkılarda bulunduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Akif’in çok iyi anlaşılması lazım. Akif’in milli mücadele konusunda önemli bir figür olduğunu ve milli mücadele ruhunun şehirlerde canlanması için çük büyük katkılar sunduğunu çok iyi biliyoruz.

Onu bir yöneticinin de öğretmenin de her şeyden öte gelecek adına yükü omuzlarına alacak olan gençlerimizin çok iyi bilmesi gerekiyor. Bu şuuru oluşturmak adına Bağcılar Belediyesi olarak önemli bir görev üstleniyoruz. 2011 yılında belediyemiz mebusluk döneminde yaşadığı Taceddin Dergâhı’nın birebir aynısını ilçemize kazandırdık. Burada şimdiye kadar 200 bine yakın gencimiz Akif’in anlaşılması adına büyük kazanımlar elde etti. Burası bir şekilde sizi Ersoy’un hayatının içine çekiyor. Her hafta kültür merkezimizde de Akif okumaları yapıyoruz. Kütüphanemizde de bine yakın kitabı yer alıyor” dedi.

O DÖNEME TANIKLIK ETTİLER

Programdan sonra Taceddin Dergâhı Müzesi’ni gezen davetliler, Mısır ve Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşya ve dokümanların sergilendiği müzeyi gezip hem bilgi aldı hem de o döneme tanıklık etti. Anma programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İstanbul genelindeki okullardan öğrenciler katıldı.

O MEKTUPLARIN KOPYALARI SERGİLENİYOR

2011 yılında kurulan müze, Türkiye'de Mehmet Akif Ersoy üzerine kurulan en zengin müzelerden biri olma özelliği taşıyor. Müzenin içinde, şairin eşine yazdığı mektuplar, köstekli saati, fotoğrafları ve şiirlerinin orijinal kopyaları sergileniyor. Ayrıca müzede Akif’e ait milletvekili olduğu dönem meclisteki albümü, beratı da yer alan müzedeki en ilginç eserlerden birisi de Akif’in vefatından sonra öğrencilerin kendi yazdıkları makalelerden oluşan 10 sayfalık kitapçık bulunuyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183